2300 de seri și dimineți, anul 1967: împlinirea unei profeții Biblice

333+1967=2300
În 333 î.H. Alexandru cel mare l-a bătut pe Darius persanul, începe numărătoarea celor 2300 de ani, conform Daniel 8.
Ce s-a întâmplat când au expirat cei 2300 de ani?
Evreii au cucerit Ierusalimul în războiul de șase zile.
Profețiile sunt clare, vreți să le vedeți?
Citiți întreaga explicație de mai jos!
Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, până se vor împlini vremurile neamurilor.” Domnul Isus
Până când va fi călcat în picioare sfântul Locaş şi oştirea?“ Şi el mi-a zis: „Până vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi…profetul Daniel

He-Goat-Vs-Ram.jpg

Text de citit: Daniel 8

1. În anul al treilea al domniei împăratului Belşaţar, eu, Daniel, am avut o vedenie, afară de cea pe care o avusesem mai înainte.
2. Cînd am avut vedenia aceasta, mi s-a părut că eram la capitala Susa, în ţinutul Elam; şi în timpul vedeniei mele, mă aflam lîngă rîul Ulai.
3. Am ridicat ochii, m-am uitat, şi iată că într-un rîu stătea un berbece, şi avea două coarne; coarnele acestea erau înalte, dar unul era mai înalt decât celălalt, şi cel mai înalt a crescut cel din urmă.
4. Am văzut cum berbecele împungea cu coarnele spre apus, spre miazănoapte şi spre miazăzi; nici o fiară nu putea să-i stea împotrivă şi nimeni nu putea să scape pe cine-i cădea în mână; ci el făcea ce voia, şi a ajuns puternic.
5. Pe cînd mă uitam cu băgare de seamă, iată că a venit un ţap de la apus, şi a cutreierat toată faţa pământului, fără să se atingă de el; ţapul acesta însă avea un corn mare între ochi.
6. A venit până la berbecele care avea coarne, şi pe care-l văzusem stând în rîu, şi s-a repezit asupra lui cu toată puterea lui.
7. L-am văzut cum s-a apropiat de berbece, s-a aruncat încruntat asupra lui, a izbit pe berbece, şi i-a frânt amândouă coarnele, fără ca berbecele să i se fi putut împotrivi; l-a trântit la pământ, şi l-a călcat în picioare, şi nimeni n-a scăpat pe berbece din mâna lui.
8. Ţapul însă a ajuns foarte puternic; dar când a fost puternic de tot i s-a frânt cornul cel mare. În locul lui au crescut patru coarne mari, în cele patru vânturi ale cerurilor.
9. Dintr-unul din ele a crescut un corn mic, care s-a mărit nespus de mult spre miazăzi, spre răsărit, şi spre ţara cea minunată.
10. S-a înălţat până la oştirea cerurilor, a doborât la pământ o parte din oştirea aceasta şi din stele, şi le-a călcat în picioare.
11. S-a înălţat pînă la căpetenia oştirii, i-a smuls jertfa necurmată, şi i-a surpat locul locaşului său celui sfânt.
12. Oastea a fost pedepsită din pricina păcatului săvârşit împotriva jertfei necurmate; cornul a aruncat adevărul la pământ, şi a izbutit în ce a început.
13. Am auzit pe un sfânt vorbind; şi un alt sfânt a întrebat pe cel ce vorbea: „În câtă vreme se va împlini vedenia despre desfiinţarea jertfei necurmate şi despre urâciunea pustiirii? Până când va fi călcat în picioare sfântul Locaş şi oştirea?
14. Şi el mi-a zis: „Până vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi; apoi sfântul Locaş va fi curăţit!“
15. Pe când eu, Daniel, aveam vedenia aceasta, şi căutam s-o pricep, iată că înaintea mea stătea cineva, care avea înfăţişarea unui om.
16. Şi am auzit un glas de om în mijlocul râului Ulai, care a strigat şi a zis: „Gavrile, tâlcuieşte-i vedenia aceasta.“
17. El a venit atunci lângă locul unde eram; şi la apropierea lui, m-am înspăimântat, şi am căzut cu faţa la pământ. El mi-a zis: „Fii cu luare aminte, fiul omului, căci vedenia priveşte vremea sfârşitului!“
18. Pe când îmi vorbea el, am căzut cu faţa la pământ leşinat. El m-a atins, şi m-a aşezat iarăşi în picioare în locul în care mă aflam.
19. Apoi mi-a zis: „Iată, îţi arăt ce se va întâmpla la vremea de apoi a mâniei, căci vedenia aceasta priveşte vremea sfârşitului.
20. Berbecele, pe care l-ai văzut, cu cele două coarne, sunt împăraţii Mezilor şi Perşilor.
21. Ţapul însă este împărăţia Greciei, şi cornul cel mare dintre ochii lui, este cel dintâi împărat.
22. Cele patru coarne cari au crescut în locul acestui corn frânt, sunt patru împărăţii, care se vor ridica din neamul acesta, dar care nu vor avea atâta putere.
23. La sfârşitul stăpânirii lor, când păcătoşii vor fi umplut măsura nelegiuirilor, se va ridica un împărat fără ruşine şi viclean.
24. El va fi tare, dar nu prin puterea lui însuşi; el va face pustiiri de necrezut, va izbuti în tot ce va începe, va nimici pe cei puternici şi chiar pe poporul sfinţilor.
25. Din pricina propăşirii lui şi izbândirii vicleniilor lui, inima i se va îngâmfa, va pierde pe mulţi oameni cari trăiau liniştiţi, şi se va ridica împotriva Domnului domnilor, dar va fi zdrobit, fără ajutorul vreunei mâini omeneşti.
26. Iar vedenia cu serile şi dimineţile, de care a fost vorba, este adevărată. Tu, pecetluieşte vedenia aceasta, căci este cu privire la nişte vremi îndepărtate.
27. Eu, Daniel, am stat leşinat şi bolnav mai multe zile; apoi m-am sculat şi mi-am văzut de treburile împăratului. Eram uimit de vedenia aceasta, şi nimeni nu ştia.”

(Completare, 20 sept 2016: Vă rog să urmăriți comentariile, adaog periodic noi resurse pe subiect, mai mult în engleză! Mulțumesc.)

2300 de seri și dimineți sau conform acestei scheme: 2300 de sărbători de paște:
Pentru comoditate traduc aici:

Stanga sus: Primul eveniment al viziunii: Alexandru cel mare învinge armata persană în bătălia de la Granicus Mai/Iunie 334
Dreapta sus: Ultimul eveniment al viziunii: Muntele templului și orașul vechi al Ierusalimului eliberare de paratrupele Israeliene: 7 iunie 1967

daniel

Stânga jos: Numărătoarea începe cu…. paștele din anul 333 ÎH, (primul paște după bătălia de la Granicus)
Dreapta jos: Numărătoarea se încheie cu…Paștele din anul 1967 (ultimul paște înainte ca Muntele Templului să fie eliberat).

(Acest site l-am descoperit după ce am scris cele de mai jos)

Citat principal: ”Am auzit pe un sfînt vorbind; şi un alt sfânt a întrebat pe cel ce vorbea: „În câtă vreme se va împlini vedenia despre desfiinţarea jertfei necurmate şi despre urâciunea pustiirii? Pînă când va fi călcat în picioare sfântul Locaş şi oştirea?“ Şi el mi-a zis: „Până vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi; apoi sfântul Locaş va fi curăţit!“”

Când începe acest interval de 2300 de seri și dimineți (adică de ani în înțeles profetic)?

”A venit pînă la berbecele care avea coarne, şi pe care-l văzusem stînd în rîu, şi s-a repezit asupra lui cu toată puterea lui.”

De fapt e vorba de bătălia de la Issos, din anul 333 îH dintre Alexandru cel Mare (cornul țapului de la apus) și Darius al 3-lea Împăratul perșilor (cornul cel mai mare al berbecului(medo-persia)).

Când se încheie acest interval de 2300 de ani?

”Pînă cînd va fi călcat în picioare sfîntul Locaş şi oştirea?” E vorba de Ierusalim, la el se referă și Domnul Isus: ”Vor cădea sub ascuţişul săbiei, vor fi luaţi robi printre toate neamurile; şi Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, pînă se vor împlini vremurile neamurilor.Eliberarea Ierusalimului a avut loc în 1967, până atunci Ierusalimul a fost efectiv călcat în picioare de neamuri: greci, romani, turci, cruciați, englezi și alții.

Dacă adunăm: 333+1967=2300.

Ce urmează? Au mai scris și alții.…Răpirea adunării (fără veste) și altoirea la loc a mlădițelor tăiate din măslinul cel gras: pocăința în masă a evreilor care până astăzi (în afară de o mică rămășiță) sunt împietriți.

Ce mai urmează? A trecut epoca celor 483 de ani, s-au împlinit exact, au trecut 2300 de ani, s-au împlinit tot exact. Acum trăim perioada înfrunzirii smochinului.

”” Şi le-a spus o pildă: „Vedeţi smochinul şi toţi copacii.  Cînd înfrunzesc, şi-i vedeţi, voi singuri cunoaşteţi că de acum vara este aproape. Tot aşa, cînd veţi vedea întîmplîndu-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape.” Luca 21:29-31

Este sufletul nostru pregătit să se reseteze, să-și schimbe gândurile, gândirea, obiceiurile și emoțiile, să se pregătească pentru împlinirea acestor termene?
Ar trebui să fie.
E degeaba să crezi că dacă nu te gândești la un viitor plin de urgii, acestea nu se vor întâmpla.
Se vor întâmpla, pentru că au fost profețite, pentru că urgiile sunt un verdict just, o sentință dreaptă asupra tuturor oamenilor care au înădușit adevărul în nelegiuirea lor.
Iar pentru păstrarea minții în stare de alertă am scris și eu această postare la care tu ai ajuns la un binecuvântat sfârșit.

Alte postări despre profeții pe acest blog.

25 de comentarii

  1. Foarte interesant. Stiam implinirea celor 70(de fapt 69, pt ca a 70-a are statut special) de saptamani la intrarea Domnului in Ierusalim, dar nu cunosteam implinirea acestei profertii.
    Am o dilema: sfantul locas, in intelegerea mea era templul, nu locul in sine

    Apreciază

    Răspunde

    1. Dilema: templul sau cetatea?
      Răspuns: prin expresia ”sfântul locaș” cred că trebuie să înțelegem cetatea Ierusalimului:

      Sunt mai multe motive:

      1.În profeția celor 69 de săptămâni este vorba ”de la darea decretului pentru zidirea Ierusalimului” nu a templului. Ordinea zidirii a fost dinăuntru spre exterior: altarul, templul, cetatea.

      2. Domnul Isus a spus: ”Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri până se vor împlini vremurile neamurilor” cu referire strictă la Ierusalim ca cetate, nu la țară sau doar la templu.
      Oricum altfel am lua-o nu e bine: templul nu mai există iar locul templului (Moscheea Al-Aqsa) nu e cucerit iar țara a fost cucerită în 1948. Singură cetatea Ierusalimului (orașul) a fost cucerită (eliberată) în 1967.

      3.Evreii n-ar putea recunoaște aceste date și să nu așteptăm să o facă dintr-un motiv simplu. Deși sunt clar definite datele în cartea Daniel (profet în care și ei cred), evenimentele sunt clarificate de Domnul Isus în Evanghelii ceea ce ei nu mai cred. Dacă ei ar accepta și parțial interpretarea din Daniel, n-ar putea fugi de cea din evanghelii, așa că preferă să ignore. ține de împietrirea lor și asta.

      4.Locașul de închinare profețit de Moise și apoi ales de Dumnezeu prin David a fost Ierusalimul. De fapt a fost un loc, nu o clădire, locul a fost ales înainte de a fi clădirea. Iar locul era în Ierusalim.

      5. Profeția trebuia să aibă în vedere un loc nu o clădire pentru simplul motiv că clădirea a fost nimicită și Domnul Isus a profețit nimicirea ei, nu se putea face o profeție despre nimicirea unei clădiri și alta despre curățarea a …ce? A ce fost nimicit deja? Despre oraș e vorba.
      Mulțumesc de comentariu!

      Apreciază

      Răspunde

    1. Cred că nu înțeleg bine întrebarea cu jertfa necurmată!
      Cum să rămână?
      Jertfa n-a mai fost necurmată din anul 70.
      De fapt n-a fost necurmată nici pe vremea robiei babiloniene, cu altarul, templul și cetatea dărâmate.
      Chiar înainte, pe vremea împăraților jertfele au fost întrerupte prin neascultare, nu datorită vrășmașilor.
      Deci, cu atât de multe întreruperi istorice a jertfei așa-zis necurmate, a vorbi de o ”continuare” a jertfei prin reluare într-un eventual templu nou rezidit este după părerea mea o copilărie, sau o eroare logică dacă vreți.
      Mai de bun simț este să ne aplecăm atenți asupra Cuvântului și să vedem căci acest sistem de jertfe avea printre altele un rol didactic, să ne învețe suprema și unica jertfă a Fiului lui Dumnezeu.
      După ce această învățare a avut loc, nu mai e nevoie de acest material didactic: templu, altar, jertfe și toate alea.
      Așa că probabil în providența lui Dumnezeu și Muntele templului și petrolul lumii sunt ale musulmanilor, pentru ca evreii să nu poată fizic să încerce să reconstruiască un templu care nu ar mai folosi nimănui,sau ca să mă exprim biblic, ”să nu-și ațintească privirile asupra sfârșitului a ceea ce este desființat”, ca fața sau trupul lui Moise.

      Apreciază

      Răspunde

      1. (once again) Am judecat in felul urmator-in daniel 8.13 sunt doua intrebari si un singur raspuns, ceea ce inseamna(?)ca raspunsul e pentru ambele intrebari, deci daca Sfantul Locas si ostirea au fost calcate in picioare pana in 1967,tot pana atunci ar trebui,logic,sa fie si desfiintarea jertfei necurmate,ceea ce nu se adevereste!

        Apreciază

        Răspunde

        1. Vă dau ca motto al comentariului meu Proverbe 1:5-6 ”să asculte însă şi înţeleptul, şi îşi va mări ştiinţa, şi cel priceput, şi va căpăta iscusinţă, pentru prinderea înţelesului unei pilde sau al unui cuvînt adînc, înţelesul cuvintelor înţelepţilor şi al cuvintelor lor cu tîlc.”
          Citiți bine și exact Biblia: în Daniel 8:13 sunt două întrebări diferite, dar răspunsul este la a doua doar.
          1.În câtă vreme….?
          2. Până când….?
          Răspunsul e clar: ”Şi el mi-a zis: „Pînă vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi; apoi sfîntul Locaş va fi curăţit!“
          Nu scrie că după 2300 de ani va fi reluată jertfa necurmată, ci doar că va fi eliberat Ierusalimul.
          Cât privește dacă e vorba de altar, templu sau cetate, am dat în alt comentariu răspunsul că e vorba cu siguranță de cetate.
          Ținând cont de faptul că jertfele din vechime aveau rol de învățare și prefigurau jertfa Domnului Isus și apropierea noastră de El cu încredere, eu nu cred că
          sistemul de jertfe întrerupt de romani în anul 70 și întreruperea permanentizată de construcția moscheii în acel loc, nu cred că acest sistem de jertfe va fi reluat.
          Însă întoarcerea evreilor în țara lor este un proces atât de exact și de evident profețit în Cuvântul lui Dumnezeu încât trebuie să vrei să fi orb și ignorat ca să nu-l observi.
          Dumnezeu a ascuns în Cuvintele profeților tainele lui, așa cum a ascuns semințele în fructe și gândurile în cap.
          Numai cine este cu dor și drag preocupat de pătrunderea Cuvântului le va găsi tâlcul și înțelesul pildelor Lui.
          Israelul este un semn pentru noi și noi suntem o pricină de gelozie pentru ei.
          Înțelepciunea lui Dumnezeu e de nepătruns și în felul cum el împletește evenimentele istorice pentru a-și împlini Cuvintele.
          faptul că cei 2300 de ani s-au împlinit nu înseamnă că știm când va veni sfârșitul, dar observați: ziua și ceasul nu le știm.
          Eu zic că nici anul.
          Dar să nu ne facem că nu vedem că e vorba de zilele de la sfârșit când aceste evenimente a fost profețit că se vor împlini.
          E foarte aproape!
          Mulțumesc de comentarii!

          Apreciază

          Răspunde

        1. Interesantă întrebare, mulțumesc.
          Să vezi ce răspuns am, dar de fapt e de la fratele Longodor.
          La 1 Ioan 2:18-19 scrie despre Antihrist: „Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină Antihrist, să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi antihrişti – prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă. 19 Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit ca să se arate că nu toţi sunt dintre ai noştri.”
          Deci, în explicațiile fratelui Longodor, Antihristul este un tip de om, nu un personaj malefic care va intra pe scena lumii la sfârșitul istoriei.
          Mai zice fratele Longodor că antihristul este clericul, care se așează singur în templul lui Dumnezeu (adunarea-Biserica) dându-se drept Dumnezeu și conduce. Face asta de 2000 de ani.
          Domnul Isus ne-a lăsat pe toți frați, fără astfel de vedete.
          Și mai zice Ioan de data asta la a lui primă epistolă 4:3 că ” …orice duh care nu mărturiseşte pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar este în lume acum. ”
          Pavel le spusese bătrânilor din Efes că vor fi astfel de oameni, „după plecarea lui”, care nu vor cruța turma.
          Probabil de nicolaiții din Apocalipsa este vorba.
          Acuma, că este Antihristul venit în lume, sau numai duhul lui, te las pe dumneata să mai întrebi și pe alții, că eu îl pot aștepta pe Domnul Isus și fără iluminarea acestor detalii.
          Cred că și dumneata.
          Și dacă e numai duhul venit, cred că duhul acestui antihrist umple toate templele lumii și înduhovniciții ăștia papă toți banii mergătorilor la ele.
          Detalii nu dau, că vine crăciunul, paștele, parascheva a fost, colindele se cântă deja, antihristul este marele oscherstrant al cârciumilor unde se soarbe potirul.
          Minte trează și rece, cumpătată și înțeleaptă se cere, ți-ai imaginat cum ar fi să conduci o mașină printre zeci de mașini conduse de bețivi?
          Cam asta e lumea religioasă de astăzi.
          Atinge-te de careva, că te mușcă toți.
          Dar poate n-au ajuns cu cititul până aici.

          Apreciază

          Răspunde

  2. Am inteles in felul urmator:daca Sfantul Locas si ostirea au fost calcate in picioare 2300 de seri si dimineti,adica,conform interpretarii,pana in 1967,inseamna ca si desfiintarea jertfei necurmate(din prima parte a aceleiasi intrebari) s-ar fi incheiat tot atunci.

    Apreciază

    Răspunde

  3. Am multe comentarii pe care nu le-am aprobat de la ceva adventiști frustrați când văd că aceste date nu se potrivesc cu profețiile doamnei White.
    Le-aș zice acestor adventiști să treacă ușor peste o astfel de frustrare. Evidența acestor argumente este imbatabilă, mult mai subtilă este realitatea altor argumente care ar trebui pe acești frustrați să-i umilească puțin. Pe blogul remembring7.wordpress.com o analiză a documentelor cnsas a dovedit că nu a existat nici un pastor adventist care să nu fi colaborat cu securitatea.
    Așa că înainte de profeții și date cu care evident doamna White a scrântit-o, îi rog pe comentatori să mediteze adânc la chestiuni mult mai aproape de zilele noastre.

    Apreciază

    Răspunde

  4. Nu cred că este o postare la care să am rating mai slab decât asta.
    Adventiștii dau dislike la greu. Poate și martorii.
    E evident că teoriile mincinoase ale doamnei White și urmașilor îmbătați de ea sunt puternic scuturate de desfășurarea ulterioară a istoriei.
    Dumnezeu nu e român și cu siguranță nici adventist.
    Ce să le fac eu dacă au răstălmăcit Biblia, nu cu mine au treabă, ci cu ăia pe care i-au păcălit, descurce-se!
    Toți cei care susțin teologia înlocuirii…trece timpul pe lângă ei, se împlinesc profeții pe care ei nu le așteaptă și ce așteaptă ei nu vine niciodată.
    Sunt ca și cei care lasă să treacă autobuzul prin stație, nu e aglomerat, s-ar fi putut urca, iar autobuzul care cred ei nu mai vine.
    (O lume mai bună, stabilitate, pace, etc.)

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

  5. ati spus mai sus ca noua nu ne este dat sa cunoastem ceasul si ziua cand Isus va revenii si ca nu putem cunoaste nici anul…..dar eu am o descoperire care dupa calculele mele aflate ulterior ar indica ca venirea lui Isus ar fi in 2033 ,venirea fizica pe pamant nu cea de la rapire care va fi doar in vazduh pe nor…
    daca doriti o sa va fac cunoscuta aceasta descoperire si putem sa o verificam cu versete biblice si cu evenimentele istorice intamplate..


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

    Apreciază

    Răspunde

  6. Buna ziua, Daniel 8 face profetii pentru sfarsitul vremurilor (sfarsitul lumii). E gresit sa luam istoria si sa o potrivim pe spusele unui profet. Berbecul este urmasul imperiului mezo-persan, adica Iranul de azi, care, asa cum scrie in Biblie, se pregateste sa atace. Se va intinde si va face lucruri barbare asupra oamenilor, destabilizand. Tapul reprezinta urmatorul imperiu care apare din vest, din Europa. El nu atinge pamantul pt ca este satanic. El va aduce la inceput stabilitate pt a castiga oamenii de partea sa pana va instala uraciunea pustiirii. Cautati-l pe dr. B(…moderat) si programul sau de studiu biblic. Este cel mai bine documentat, dupa parerea mea, cunoaste limba, traditiile si cultura evreilor, fiindu-i mult mai usor sa descifreze Biblia. Doamne ajuta!

    Apreciază

    Răspunde

    1. Doamna Cornelia
      Dacă dl. B pe care-l invocați ca mare învățător nu pricepe o profeție atât de simplă ca cea din Daniel 8, abandonați-l. N-o să am timp să-l citesc ca să verific dacă e chiar atât de nepriceput, mă iau după ce ați scris, poate nu e, nu știu.
      Cât despre Țap, ascultați ce am vorbit vara trecută exact din locul de unde a plecat primul corn, Alexandru cel Mare:

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un comentariu