2300 de seri și dimineți, anul 1967: împlinirea unei profeții Biblice

Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, pînă se vor împlini vremurile neamurilor.” Domnul Isus
Pînă cînd va fi călcat în picioare sfîntul Locaş şi oştirea?“ Şi el mi-a zis: „Pînă vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi…profetul Daniel

Text de citit: Daniel 8

(Completare, 20 sept 2016: Vă rog să urmăriți comentariile, adaog pediodic noi resurse pe subiect, mai mult în engleză! Mulțumesc.)

Sau conform acestei scheme: 2300 de sărbători de paște:
Pentru comoditate traduc aici:

Stanga sus: Primul eveniment al viziunii: Alexandru cel mare învinge armata persană în bătălia de la Granicus Mai/Iunie 334
Dreapta sus: Ultimul eveniment al viziunii: Muntele templului și orașul vechi al Ierusalimului elibetare de paratrupele Israeliene: 7 iunie 1967

daniel

Stânga jos: Numărătoarea începe cu…. paștele din anul 333 ÎH, (primul paște după bătălia de la Granicus)
Dreapta jos: Numărătoarea se încheie cu…Paștele din anul 1967 (ultimul paște înainte ca Muntele Templului să fie eliberat).

(Acest site l-am descoperit după ce am scris cele de mai jos)

Citat principal: ”Am auzit pe un sfînt vorbind; şi un alt sfînt a întrebat pe celce vorbea: „În cîtă vreme se va împlini vedenia despre desfiinţarea jertfei necurmate şi despre urîciunea pustiirii? Pînă cînd va fi călcat în picioare sfîntul Locaş şi oştirea?“ Şi el mi-a zis: „Pînă vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi; apoi sfîntul Locaş va fi curăţit!“”

Când începe acest interval de 2300 de seri și dimineți (adică de ani în înțeles profetic)?

”A venit pînă la berbecele care avea coarne, şi pe care-l văzusem stînd în rîu, şi s-a repezit asupra lui cu toată puterea lui.”

De fapt e vorba de bătălia de la Issos, din anul 333 îH dintre Alexandru cel Mare (cornul țapului de la apus) și Darius al 3-lea Împăratul perșilor (cornul cel mai mare al berbecului(medo-persia)).

Când se încheie acest interval de 2300 de ani?

”Pînă cînd va fi călcat în picioare sfîntul Locaş şi oştirea?” E vorba de Ierusalim, la el se referă și Domnul Isus: ”Vor cădea supt ascuţişul săbiei, vor fi luaţi robi printre toate neamurile; şi Vor cădea supt ascuţişul săbiei, vor fi luaţi robi printre toate neamurile; şi Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, pînă se vor împlini vremurile neamurilor., pînă se vor împlini vremurile neamurilor.” Eliberarea Ierusalimului a avut loc în 1967, până atunci Ierusalimul a fost efectiv călcat în picioare de neamuri: greci, romani, turci, cruciați, englezi și alții.

Dacă adunăm: 333+1967=2300.

Ce urmează? Au mai scris și alții.…Răpirea adunării (fără veste) și altoirea la loc a mlădițelor tăiate din măslinul cel gras: pocăința în masă a evreilor care până astăzi (în afară de o mică rămășiță) sunt împietriți.

Ce urmează? A trecut epoca celor 483 de ani, s-au împlinit exact, au trecut 2300 de ani, tot exact. Acum trăim înfrunzirea smochinului.

”” Şi le-a spus o pildă: „Vedeţi smochinul şi toţi copacii.  Cînd înfrunzesc, şi-i vedeţi, voi singuri cunoaşteţi că de acum vara este aproape. Tot aşa, cînd veţi vedea întîmplîndu-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape.” Luca 21:29-31

Anunțuri

9 răspunsuri la 2300 de seri și dimineți, anul 1967: împlinirea unei profeții Biblice

 1. vesteabună spune:

  După ce am scris această postare m-am întrebat dacă subiectul nu este cumva prea îndrăzneț. După ce am căutat pe net în engleză, m-am liniștit. N-am inventat nimic.
  E plin de articole pe net care spun cam același lucru cu ce am scris eu mai sus.
  De ex: https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=2300+years+bible+prophecy+to+1967

  Apreciază

 2. vesteabună spune:

  Thomas Newton a scris și el despre aceste lucruri pe la anii 1700:
  http://www.biblemagazine.com/home/view_print.php?id_pag=370

  Apreciază

 3. vesteabună spune:

  Apreciază

 4. OlD spune:

  Foarte interesant. Stiam implinirea celor 70(de fapt 69, pt ca a 70-a are statut special) de saptamani la intrarea Domnului in Ierusalim, dar nu cunosteam implinirea acestei profertii.
  Am o dilema: sfantul locas, in intelegerea mea era templul, nu locul in sine

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Dilema: templul sau cetatea?
   Răspuns: prin expresia ”sfântul locaș” cred că trebuie să înțelegem cetatea Ierusalimului:
   Sunt mai multe motive:
   1.În profeția celor 69 de săptămâni este vorba ”de la darea decretului pentru zidirea Ierusalimului” nu a templului. Ordinea zidirii a fost dinăuntru spre exterior: altarul, templul, cetatea.
   2. Domnul Isus a spus: ”Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri până se vor împlini vremurile neamurilor” cu referire strictă la Ierusalim ca cetate, nu la țară sau doar la templu.
   Oricum altfel am lua-o nu e bine: templul nu mai există iar locul templului (Moscheea Al-Aqsa) nu e cucerit iar țara a fost cucerită în 1948. Singură cetatea Ierusalimului (orașul) a fost cucerită (eliberată) în 1967.
   3.Evreii n-ar putea recunoaște aceste date și să nu așteptăm să o facă dintr-un motiv simplu. Deși sunt clar definite datele în cartea Daniel (profet în care și ei cred), evenimentele sunt clarificate de Domnul Isus în Evanghelii ceea ce ei nu mai cred. Dacă ei ar accepta și parțial interpretarea din Daniel, n-ar putea fugi de cea din evanghelii, așa că preferă să ignore. ține de împietrirea lor și asta.
   4.Locașul de închinare profețit de Moise și apoi ales de Dumnezeu prin David a fost Ierusalimul. De fapt a fost un loc, nu o clădire, locul a fost ales înainte de a fi clădirea. Iar locul era în Ierusalim.
   5. Profeția trebuia să aibă în vedere un loc nu o clădire pentru simplul motiv că clădirea a fost nimicită și Domnul Isus a profețit nimicirea ei, nu se putea face o profeție despre nimicirea unei clădiri și alta despre curățarea a …ce? A ce fost nimicit deja? Despre oraș e vorba.
   Mulțumesc de comentariu!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: