Contact

Îmi puteți scrie pe adresa:    vesteabunamail@yahoo.com,

Observație, februarie 2013.

Opiniile și afirmațiile făcute pe acest blog trebuie considerate însoțite strict de data la care au fost scrise.
De-a lungul timpului anumite opinii mi s-au nuanțat, la unele am renunțat și în anumite situații văd lucrurile într-o lumină nouă.
Acolo unde găsesc lucruri cu care nu sunt de acord în ce am scris, șterg, schimb, pun pe privat.
Descopăr de exemplu, că sub influența unei anumite cărți am folosit unii termeni care nu sunt în Cuvântul lui Dumnezeu. Mă pocăiesc pentru acest lucru și schimb sau șterg ce consider nepotrivit.
Totuși pe ici pe colo s-ar putea să găsiți lucruri nepotrivite sau ciudate în ce am scris.
Nu ezitați vă rog, să-mi scrieți, ori pe mail, ori pe comentarii.
Voi corecta ca am scris, voi șterge sau voi răspunde de ce nu o fac.
Orice îndemn sau mustrare fac bine.
”…îndemnul și mustrarea sunt calea vieții….”

Completare, mai 2015

Despre mine: din multiple rațiuni prefer să rămân anonim pe internet. Unele din aceste rațiuni le-am scris aici.
Nu am pregătire teologică, nu am absolivit școală de teologie, deși acest blog este exclusiv cu subiecte creștine. Consider că fiecare credincios are nu doar dreptul, ci obligația expresă de a-și mărturisi credința lui celorlalți. Prin acest blog asta fac.
Vreau ca în ziua marilor socoteli să fac parte dintre cei cărora Stăpânul le va zice: ”bine slugă bună!”

Nu sunt afiliat confesional, adunarea din care fac parte și de care ne-am alipit cu familia în 1992 este mai veche, fără nume ”anume”, practicăm după Scriptură botezul prin scufundare la maturitate și frângerea pâinii cât de des.

40 Responses to Contact

 1. Marius Simionas spune:

  Tocmai am scris ceva pe Facebook. Va trimit si dv. acest text pentru a provoca un dialog.

  Locuiesc in Chisinau de 13 ani (din 1997). Inca de atunci, pe baza ideii din Romani 16.16, numeam toate grupurile crestine din Chisinau: Bisericile lui Christos. Chiar daca ele aveau diferite denumiri (confesionale si specifice: Sf.Treime, Izvorul vietii, Filadelfia etc.). Eu ma gindeam la ele ca la Biserica lui Christos din Botanica, sau cea din Buiucani, sau de la Sculeanca). Era o incercare de a solidariza crestinii din Chisinau sub Numele Domnului. Dupa ceva vreme, am descoperit ca termenul ‘biserica’ nu e cea mai buna traducere a termenului grecesc din Noul Testament ‘ekklesia’. Chiar D.Cornilescu si-a revizuit traducerea din 1921 si a ales termenul ‘adunare’, in traducerea publicata zece ani mai tirziu. Astazi insa, putem spune ca cea mai buna traducere in limba romana pentru grecescul NT ‘ekklesia’ este termenul ‘comunitate’. Deci, Romani 16.16 revizuit ar fi: ‘Toate Comunitatile lui Christos va transmit salutari.’ Dar asta conteaza mai putin.
  E doar o chestiune de limbaj. E insa altceva care conteaza foarte mult. Si anume, faptul ca NT ne prezinta doar patru sensuri ale ekklesiei:
  1. Sensul universal (‘Eu voi zidi Ekklesia Mea’, a zis Domnul Isus, Matei 16.18)
  2. Sensul regional (Comunitatile din Iudeea sau Galatia, ex.Galateni 1.22)
  3. Sensul local (adica al unei localitati urbane sau rurale, in intregimea ei; ex.Comunitatea din Ierusalim, Antiohia, Efes etc.)
  4. Sensul de grup mic (ex.Comunitatea din casa Mariei, F.Ap.12.12, sau casa lui Aquila, Romani 16.5)
  Intre aceste sensuri, nu gasim nici un temei pentru ceea ce numeam eu ‘Bisericile din Chisinau’. Chisinaul corespunde cu sensul al treilea, fiind vorba despre o localitate urbana, un oras capitala, o cetate asemanatoare cu Ierusalimul si Efesul.Deci, comunitatea locala din Chisinau ar trebui sa cuprinda toti crestinii autentici care locuiesc aici. Conform planului lui Dumnezeu, in Chisinau nu e loc decit de o singura comunitate crestina. Accentuez asta: Toti crestinii (e clar ca vorbim doar despre oamenii nascuti din nou, pecetluiti cu Duhul Sfint conf. Efeseni 1.13) dintr-o localitate ar trebui sa fie uniti intr-o singura comunitate condusa de un singur consiliu prezbiterial. Prezbiterii crestini dintr-o cetate sunt rinduiti de Domnul sa slujeasca impreuna, in unitate, sub autoritatea Cuvintului si a Duhului Sfint. Exemple: Consiliul din Ierusalim (F.Ap.15.2), consiliul prezbiterilor din Efes (F.Ap.20.17), consiliul episcopilor -supraveghetorilor- din Filipi (Filipeni 1.1) etc. De aceea si la noi in Chisinau, cei ce sunt chemati de Domnul la slujba pastorala (prezbiteriala) ar trebui sa inteleaga responsabilitatea de a sluji impreuna cu ceilalti lideri, intr-un consiliu si in cadrul comunitatii din Chisinau. Desigur ca aceasta comunitate locala (adica a intregii localitati) este alcatuita din numeroase grupuri mici, de marime rezonabila conf. Exod 18.21 si Grupului celor doisprezece din Evanghelii). Prezbiterii ies, de altfel, chiar din sinul acestor grupuri din case (sau alte asemenea locuri). Ei isi dovedesc chemarea si destoinicia prin lucrare pastorala efectiva intr-un grup de partasie. Ei reprezinta astfel grupurile lor in consiliul prezbiterial. Pe linga intrunirile de grup, crestinii din Chisinau ar trebui sa aiba si reuniuni publice in centrul orasului (conf.F.Ap.5.12 – Toti stateau impreuna in pridvorul lui Solomon, adica in centrul Ierusalimului). Vreau sa atrag atentia ca Domnul Isus a pus in NT termenul grecesc EKKLESIA, care in cultura elenista semnifica adunarea cetatenilor Atenei, bunaoara, care numara in jur de 40000 de barbati prin sec IV i.Ch, adunare care se desfasura sub cerul liber, in centrul cetatii, cu regularitate, tot la zece zile. In plus, invatam la Istorie ca aceasta ekklesie ateniana, din epoca antichitatii clasice, era condusa de un consiliu format din 500 de lideri reprezentativi (Consiliul celor 500). Nu stiu daca in Chisinau sunt 500 de barbati chemati de Domnul Isus in slujba sa, ca pastori si invatatori, dar oriciti sunt, ei trebuie sa fie uniti intr-un consiliu si intr-o comunitate.
  Unde-i unul nu-i putere, unde-s multi puterea creste si dusmanul nu sporeste!

  Apreciază

  • vesteabuna spune:

   Dragă Marius
   ai scris mult, viziunea ta e idealistă. Și eu sunt un idealist, am repostat chiar azi pe blog acest subiect. Nu zic să nu încerci să-i unești pe toți creștinii din Chișinău spre a fi o mărturie a unicului Mântuitor. Nu cred însă că vei reuși.
   Puterea pe care o primim de la Domnul are o canalizare anume, un scop precis și se administrează celor care luptă ”după rânduieli”.
   La Domnul, în lucrurile Duhului Său, Hora unirii nu e valabilă. Unde-i unul este putere dacă în acela este Unul puternic, unde-s mulți nu este nici o putere dacă nu este acel Unul. Zadarnică este truda religioasă a multora dacă nu este din Cristos. Îți doresc Har, doresc să corespondez cu tine, dar hai să fim mai scurți, mai concreți, cu întrebări și răspunsuri scurte, specifice și clare.
   Aștept reacția ta.

   Apreciază

  • angela spune:

   fii binecuväntat fr.Mariu.e frumos si bine sä studiezi Cuväntul in amänunt si e o binecuväntare sä descoperi termenii din lb.greacä,respectiv din lb.ebraicä…nu e o „chestie de limbaj”cäci nimic din Cuvänt nu e la voia intämplärii.m-am bucurat de räspunsul pe care l-ai primit.mestecä-l bine si concentreaz-te asupra familiei tale si asupra unui grup mic de frati care au viziuni asemänätoare cu ale tale.lasä multimea cä acolo nu e putere ci doar lume….

   Apreciază

 2. Silion Viorel spune:

  Va salut cu respect.

  Sunt de acord cu publicarea acelui mesaj scris de mine, oriunde este nevoie de el.
  In alta ordine de idei, as dori sa aflu cine sunteti si de unde, in afara de faptul ca vorbiti romaneste. Scrisul cu litere rusesti parca ma trimite la Republica Moldova. Am resit? Poate in viitor ma veti lamuri. Pentru „cultura mea generala”. Multumesc anticipat.
  Viorel Silion

  Apreciază

 3. vesteabună spune:

  Multumesc pentru acord.
  Nu cred ca va pot spune inca cine sunt. Opinia mea despre anonimitate pe net este inflexibila. Va recomand si dvs. postarea sub nick. E mai bine, nu se stie in ce zi veti cere viza de China sau de vreo tara in care ai vrea sa-i vezi pe frati dar…de numele tau e plin internetul si ofiterii de vize gasesc usor. Acesta e Motivul nr. 1 si cântărește 90% din toate. Vorbesc rusa dar nu am fost niciodata in Republica Moldova. Am însă foarte mulți prieteni acolo…și invitații. Har!

  Apreciază

  • ronicut spune:

   Fi binecuvantat! Eu am studiat It-ul,pot spune cu certitudine ca la ora actuala nimeni nu se poate ascunde subt (moderat)

   Apreciază

   • vesteabună spune:

    Dragul meu, minți. Tu n-ai studiat nici gramatica limbii române, până la IT drumul minții e lung.
    În ce ai scris, ai dreptate, dar n-ai înțeles de ce rămân eu anonim. De agenții guvernamentale și de stat nu mi-e frică, le plătesc impozite serioase lunar, ei sunt slujitorii Tatălui meu de sus. Ei nu acționează decât într-un cadru legal strict, Tata știe și controlează tot ce fac ei, „pentru binele meu”.
    Mă feresc însă de guri-sparte, de bârfitori și manipilatori ai netului …și de a mă etala pe mine.
    O zi frumoasă!
    Cu simpatie!

    Apreciat de 1 persoană

 4. Viorel Silion spune:

  Eu nu am motive serioase să mă ascund sub un pseudonim. Totuşi, nu o fac nici pentru cultul personalităţii. Este vorba doar despre asumarea totală, publică şi directă a răspunderii pentru ceea ce spun. Nu am nimic împotriva celor care nu-şi dau numele real. Dacă au un motiv serios sau chiar mai multe motive, O. K. în dreptul lor. Eu nu am. Deja am plătit pâmă acum pentru adevărul proclamat în imperiul minciunii şi al mincinoşilor, astfel încât sunt antrenat şi aproape că nici nu contează încă o „plată” de acest gen în plus. Cu ajutorul lui Dumnezeu le duc pe toate câte vor mai veni. Să auzim de bine!

  Apreciază

 5. Racz-Sochirca Karol spune:

  Buna. Am gasit acest site la menonitii din Romania. Are acest site vreo legatura cu menonitii? Am aflat lucruri foarte bune si frumoase despre ei si as dori sa iau legatura cu frati menoniti.Sunt crestin in harul Domnului din 1991, adunarea unde sunt mai are doua suflete si am dori sa luam legatura cu frati menoniti pentru partasie.Astept un raspuns pe adresa mea de e-mail.Multumesc

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Nu, acest site nu are legătură cu menoniții. În Ardeal există o comunitate menonită la Păltiniș lângă Caransebeș. Mai există în Moldova, lângă Suceava o comunitate menonită, au și un orfelinat. La Florești, lângă Cluj au un depozit de medicamente.

   Apreciază

 6. excelsior spune:

  Salutare! Sunt placut surprins sa descoper acest blog. Dat fiind faptul ca am descoperit niste nume foarte cunoscute, indraznesc sa intreb: cine intretine acest blog? Har si pace!

  Apreciază

  • excelsior spune:

   N-am cerut date personale, ci doar niste repere generale cu privire la cel care intretine acest site. Nu persoana ma intereseaza, ci ce aceasta persoana. E drept ca asta se poate afla citind blogul, eu doar incercam putin sa trisez.:)

   PS: confuzia intre „cine” si „ce” a cauzat multe situatii neplacute. Nu ma refer la tine, evident, ci la o realitatea traita.

   Har si pace!

   Apreciază

 7. Am avut un blog „ratacit” http://maximesicugetaricrestine.blogspot.com/
  si acum l-am actualizat si am trecut si link-ul blog-ului dv.Multumesc pentru tot ce gasesc aici.Sotul meu l-a cunoscut personal atat pe fratele V.Moisescu cat si pe fr.N.Moldoveanu.OAMENI DE O FRUMUSETE CRESTINA RARA……….

  Apreciază

 8. taby spune:

  Ma bucur sa ma gasesc printre „cititori” de pe blogul dvs,printre altele multe,”apa si mancare” pentru cei plecati departe.
  P.S.:imi permiteti sa preiau articole de pe blogul dvs., pt a le posta in alt loc,cu trimite la original evident?Astept raspuns.

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Fără nici o problemă. Mă bucur că ați găsit pe aceste pagini hrană pentru omul lăuntric. ”Fără plată ați primit, fără plată să dați.” Har și pace.

   Apreciază

 9. Mai caut-o te rog , fa si tu mai mult efort , cat despre „popi” eu nu ii iau in serios,pt mine ei sunt in afara Scripturii,oameni neseriosi…apartin Vechiului Legamant !

  Apreciază

 10. Imi place pe aici .Vin cat de des se poate .V-am trecut link-ul si la mine la recomandari,am trimis articole si recomandari pe facebook unde mi-au facut cont pentru blog si ce sa mai zic decat ca Domnul sa lucreze dupa planul Lui cel minunat .Multa binecuvantare frate Dan.

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Multă pace sora Angela. Mă bucur că ceea ce am primit și dau este folositor pentru zidirea altora. E un Har, vremea s-a scurtat și cât mai trăim în trup trăim în credință și prin credință. Credem și de aceea…scriem(vorbim). Puteți lua tot ceea ce credeți că folosește pentru întărirea altora, când credeți că este oportun, cu sau fără menționarea sursei. Aș fi întristat însă ca cineva să răstălmăcească ce am scris, se practică.
   Mărit să fie Domnul!

   Apreciază

 11. viata crestina spune:

  Parolat: Ce cauţi când intri pe blogul Vestea Bună?

  Apreciază

 12. Elena spune:

  Unde se poate gasi cartea „Mireasa si curva” de Sigurd Bratlie?

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Habar nu am! Eu o am de la niște rude, ”frați norvegieni” din Brașov. Greu de găzit azi. Dar de ce o căutați? Eu n-aș recomanda acea carte decât la capitolul: ”lucruri cu bucurie de aruncat în Marea Uitării”. ”Roadele” acelor oameni sunt slabe și pipernicite, mărturia lor e șubredă, învățătura lor…? Cel mai bine se vede felul seminței la seceriș. Acolo unde se seceră furtună înseamnă că s-a semănat vânt.

   Apreciază

 13. Lucian spune:

  Ma bucur ca exista blogul dv. Aici gasesc o intelegere corecta a Sfintei Scripturi.Dar am o frustare cand postati sub parola.Ce sa fac sa pot avea acces la acele postari?

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Frustrare, ce cuvânt greu! Parcă eu dau și anulez drepturi!
   Îmi pare rău pentru sentimentele dumneavoastră dar postările parolate rămân parolate și parola nu o dau decât celor pe care îi cunosc.
   E vorba de un cerc de apropiați, de cunoscuți. Viața e scurtă, foarte scurtă, eu sunt astăzi în ziua mea nr. 8989 numărând înapoi spre ziua când dacă va voi Domnul voi împlini 70 de ani de zile de carne. Aruncați frustrarea la uitare. Chiar dacă m-ați cunoaște pe mine, ar rămâne mulți pe care nu i-ați cunoaște. Sunt un om cu defecte, ca dumneavoastră. Probabil postările cu parolă îmi arată mai bine defectele, prietenii mă iartă!
   Dar ca și consolare pentru frustrarea produsă vă spun că sunt atât de limitat încât mă repet. Scriu ce-mi dă Domnul, dar de multe ori și Domnul mă pune să repet unele lucruri. Tot spre consolarea dumneavoastră nu cred să fie idei nerepetate de mai multe ori în ce am scris, așa că dacă citiți restul postărilor (peste 1000) fără parolă aproape sigur nu rămâne idee nescanată. Dar pentru nu veți avea timp să citiți nici în două luni ce am scris eu în cinci ani vă sugerez să puneți pe primul loc Cuvântul lui Dumnezeu. Apoi din blogul meu să citiți obligatoriu mai puțin, alegând câte ceva cu ajutorul categoriilor din dreapta sau a arhivei.
   Multă binecuvântare, pocăință și har!

   Apreciază

   • Lucian spune:

    Multumesc pentru raspuns.Asa e Biblia ramane izvorul de intelepciune ,de har si lumina.Dar mai ales il descopera pe Domnul Isus. Va inteleg si de cate ori am ocazia ,va citesc cu placere postarile.A,si multi ani inainte ,avem nevoie de credinciosi care sa tina sus Steagul Evangheliei .

    Apreciază

 14. Marius Dominic spune:

  as dori s va rog daca puteti sa mi trimiteti numarul lui de telefon sa vorbesc cu fratele duduman dumitru ,
  va ros sa trimiteti numarul lui de telefon pe numarul acesta 0032483495429 ma numesc marius

  Apreciază

 15. vesteabună spune:

  Mircea Kovacs

  Ai scris o minciună: ”Căutam pe internet cântarea “De n-ar fi har”, aşa am dat de acest sait. dar am constatat că este parolată.”
  După ce rectifici minciuna și îți ceri iertare mai discutăm.
  Să revizuiești și comentariul, are temelie putredă.

  Apreciază

 16. catalin spune:

  Nu vreu sa nasc un subiect de polemica dar ca o antiteza a […editat] observ site-uri care in aparenta par crestine si vad cum „elite intelectuale”, improasca cu noroi [editat]. Ca improasca niste oameni nu ar fi mare tristete, dar sub pretextul independentei jurnalistice acesti indivizi se dovedesc a fi potrivnicii Domnului. Cum se poate ca blogul [r………a] sa fie patronata de un om lipsit de Dumnezeu care foloseste un limbaj de mahala si care reuseste „performanta” ca sa nu pomenesca numele Domnului in zeci de articole. Recomand evitarea acestui gen de bloguri. Dumnezeu sa-i cerceteze si pe noi sa ne intareasca in credinta si in roada. Multumesc lui Isus ca m-a rascumparat si [….].

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Dragă Cătălin
   Tu ce ai învățat de la pilda cu David și Șimei?
   Uite că Dumnezeu a lăsat în creația Lui și câini, și cimpanzei, și ciori. și vipere, și rechini.
   Pe Ilie l-au hrănit corbii, nu porumbeii.
   Omul de care zici tu mută gunoiul dintr-o parte în alta a minților și găsește atractivă activitatea lui. Chiar consideră că asta e vocația dânsului, chemarea dânsului, ”sein Beruf” cum zice neamțul. Nu zic mai multe că mi-e rudă și încă poate că într-o zi se va pocăi!
   Să ai pace!

   Apreciază

 17. Dorin M spune:

  Draga frate as dori sa stiu numele tau! Pace si binecuvantare!
  Dorin Miculescu

  Apreciază

 18. Tulici Nicolae spune:

  Dragă frate, caut penticostali fără cult în municipiul Baia Mare. Te rog să mă ajuți. Îmi place cum scrii. Domnul să te binecuvânteze. Adresa mea de mail este nictulic@gmail.com

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Dragă Nicolae.
   Fără cult înțeleg, am scris chiar o postare întitulată chiar așa:
   https://vesteabuna.wordpress.com/2015/05/24/fara-cult/
   Dar de ce penticostali?
   Crezi că lui Dumnezeu numai „cultul” îi displace?
   De numele astea „ciudate” care nu sunt ale Lui, și care-s mai multe, crezi că Dumnezeu se bucură?
   Mai ales că fiecare se consideră singurul drept și adevărat.
   Cea mai înțeleaptă cale, pe care ți-o recomand este să nu mai faci nimic în alte nume, ci să faci totul în Numele Domnului Isus.
   Întâlniri, fapte bune, evanghelizări.
   Să las comentariul?
   Vrei să-l vadă și alții?
   Cu siguranță vei găsi tovarăși, dar „penticostali”.
   Eu am scris postarea despre băieții de la Putna care au părăsit cultul, dar asta nu înseamnă că sunt 100% de acord cu ei în toate privințele.
   https://vesteabuna.wordpress.com/2020/10/14/dar-tu-ce-esti/
   Trebuie să iasă și cultul din ei, orice formă de sectarism.
   Când nu te mai socotești „eu sunt al lui Pavel, eu sunt al lui Apolo, eu sunt penticostal, eu sunt baptist” ai împlinit ceea ce cere apostolul la Corinteni.
   Eu socotesc această condiție de a nu lua alte nume, ca fiind o cerință de bază pentru a fi un slujitor bun.
   https://vesteabuna.wordpress.com/2009/01/30/renuntza-la-coditza-nicolae-moldoveanu-despre-despartziri-babel/
   Vezi tu, noi trăim într-un creștinism diluat în toate felurile, un fel de 1% creștinism.
   De la timpul pe care-l dăm citirii Bibliei, rugăciunii, mărturisirii Cuvântului, preocupării și meditației asupra Cuvântului, până la intensitatea angajamentului nostru, (cât de aproape stăm de ordinele Șefului (am citit dimineață din Isaia: „Pentru ce nu era nimeni când am venit? Pentru ce n-a răspuns nimeni când am strigat?” (Isaia 50), strigătul unui Dumnezeu care spune: Du-te în via mea! și „El vede că nu este niciun om şi Se miră că nimeni nu mijloceşte.” Isaia 59:16) tot creștinismul nostru este diluat. Cunoașterea Cuvântului este superficială iar șarlatania vrăjitorească a slujbelor și „puterilor” și „lucrărilor” împreună cu traiul lumesc umplu în diferite proporții restul de 99% din „soluție”.
   Zic ca apostolul: „nu trebuie să fie așa frații mei”.
   Denumirea asta „penticostal”, eticheta asta, împreună cu „tabelul de nutrienți” (vezi cum este pe fiecare cutie de alimente: un nume și un tabel) trebuie dusă la verificat.
   Numele sigur nu e bun, iar în lista aceea „penticostală” de proteine și grăsimi și vitamine sunt și otrăvuri mascate sau pur și simplu apă chioară.
   Cu mult drag.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: