Smochinul și toți copacii, ”înfrunzirea Ucrainei”-se naște o națiune.

Această postare nu are nici caracter politic, nici istoric, este o ”vedere” a evenimentelor în lumina profețiilor scrise în Biblie.

” Şi le-a spus o pildă: „Vedeţi smochinul şi toţi copacii.  Cînd înfrunzesc, şi-i vedeţi, voi singuri cunoaşteţi că de acum vara este aproape. Tot aşa, cînd veţi vedea întîmplîndu-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape.” Luca 21:29-31

Smochinul reprezintă pe poporul Israel.
Ceilalți copaci reprezinte pe celelalte popoare.

Înfrunzirea smochinului O VEDEM în înființarea statului Israel la 1948.
Înfrunzirea celorlalți copaci  O VEDEM în realitatea din jurul nostru, în ultimii 150-200 de ani, fervoarea naționalistă a cuprins toate etniile. Imperiile construite de secole s-au prăbușit în câțiva ani și în locul lor au ”înfrunzit” națiuni.

Lângă noi se naște o națiune, a scris acest ziarist aici: Se naște o națiune.

Omul are dreptate în ce scrie.

Ca creștini noi știm că aceste lucruri se întâmplă pentru că au fost profețite, sunt semne pentru noi, pentru recunoașterea timpurilor.

Citate din articol:

1. ”Concluzia cea mai importanta este ca Ucraina e mai stabila decat pare. Daca te uiti la stiri, pare ca e o tara in razboi civil, pe cale sa se prabuseasca. Dar stirile se concentreaza pe Lugansk si Donetk, controlate partial de separatisti. In rest insa vezi o fervoare patriotica neasteptata. Practic, Putin creeaza acum o natiune. O dna din Harkov ne spunea: „cei din Kiev nu sunt patrioti. La noi sunt mult mai multe steaguri ucrainene pe masini si pe case”. Asta in conditiile in care si la Kiev sunt foarte multe steaguri. Si ne mai spunea ca folosirea limbii ruse nu conteaza: „limba rusa are statut de limba imperiala, dar daca o vorbesti, nu inseamna ca suntem rusi. Noi suntem ucraineni”.

2.”Dar exista si un raspuns la propaganda. Unul voluntar. De exemplu, m-am intalnit cu 11 comunitati evreiesti care de obicei isi scot ochii intre ele. Agresiunea le-a unit si ne-au spus ca ele depun marturie ca Ucraina e un stat tolerant, nu e un stat fascist cum spune Putin, ca anul trecut au fost de aproape 20 de ori mai multe incidente antisemite in Franta, decat in Ucraina.”

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: