Slujba îngerilor

Îngerii…”Nu sînt oare toţi duhuri slujitoare trimese să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mîntuirea?” Evrei 1:14

Îngerii cei buni sunt în slujba noastră. Sunt subordonați Domnului, nu nouă, dar ne slujesc ei nouă, nu noi lor.
Noi nu-i vedem, dar ei sunt activi sub diverse forme: boli, viruși, epidemii, vânturi, catastrofe, fulgere, împrejurări împletite, în toate sunt acțiunile îngerilor.
În mod favorabil ei împiedică lucrarea îngerilor răi, crează împrejurări potrivite pentru ca atunci când căile cuiva sunt plăcute Domnului, acela să lucreze neîmpiedicat.
Când cineva trimis să facă o lucrare nu ascultă de Voia Domnului, tot îngerii se interpun și împiedică mersul strâmb, amintiți-vă de Balaam.

Îngerii mai fac ceva: se miră, se uită la lucrările noastre și învață din ele înțelepciunea lui Dumnezeu. Asta fac și îngerii buni și cei răi.
”…pentruca domniile şi stăpînirile din locurile cereşti să cunoască azi, prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu, după planul vecinic, pe care l-a făcut în Hristos Isus, Domnul nostru.” Efeseni 3:10-11
Este o interacțiune aici: îngerii ne slujesc nouă și slujindu-ne se miră de înțelepciunea lui Dumnezeu pusă în noi și din ea învață. Cu cât problemele prin care trecem sunt mai grele, cu cât administrăm mai multă înțelepciune din Cuvântul lui Dumnezeu în rezolvarea tututot uneltirilor prin care trecem, cu atât îngerii învață mai mult. Și cu atât primim un har mai mare, harul următor, împrejurarea mai complicată, situația mai încâlcită, pentru că înțelepciunea se arată în conflict.
Noi luăm înțelepciunea din Cuvântul lui Dumnezeu, îndeosebi din pildele Vechiului Testament și administrând-o în viața noastră suntem un spectacol pentru îngerii nevăzuți, care o învață tocmai venindu-ne în ajutor când trecem prin nevoi peste puterile noastre.
Dacă vedem că scăpăm de o boală, a trecut pe-acolo un înger care a ținut-o.
Dacă observăm că împrejurările ne rămân favorabile atunci poate sute de îngeri au țesut din timp plase de evenimente ca să sincronizeze ceea ce noi numim întâmplare. etc.
Aceste încercări ale noastre și intervenții ale îngerilor au de-a face îndeosebi cu slujba mărturiei noastre, slujbă care dacă este conform cu Voia lui Dumnezeu va beneficia de înrolarea unui număr corespunzător de legiuni care vor asista prin slujire, dar desigur doar proporțional cu înțelepciunea investită.
Cine nu lucrează după Planul veșnic să nu se aștepte la asistența îngerilor.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s