Dragă bunică

De când am plecat din Listra am lucrat cu Pavel și cu tovarășii lui.
Am scris mai multe epistole fraților împreună cu el și recent am primit și eu două epistole de la el. Am fost și eu închis pentru evanghelie, dar mi s-a dat drumul.
Dragă bunică, îți mulțumesc de creșterea pe care mi-ai dat-o, îți mulțumesc că m-ai învățat Sfântele Scripturi din pruncie. Îți mulțumesc că și tu și mama mi-ați insuflat de mic plăcerea pentru Cuvântul lui Dumnezeu și încrederea în autoritatea acestui Cuvânt. Acest Cuvânt învățat de mic mi-a dat înțelepciunea care m-a condus la mântuire.
Vremurile care urmează sunt foarte grele, bunică dragă.
La Corint sunt certuri și păcate mari, dezbinări. E multă mândrie și sectarism între frați.
La Tesalonic se dau tot felul de învățături despre viitor.
Pe alocuri unii zic că a și venit învierea, alții au început să caute ca prin cuvântări înșelătoare să aibă un  câștig mârșav.
La Efes au fost lupte mari, aproape toți l-au părăsit pe Pavel.
Peste tot sunt probleme mari și vor fi și mai mari.
Vor fi și-atunci bunici și nepoți.
Dragă bunică
Tu ca bunică m-ai învățat pe mine, nepotul tău, Cuvântul lui Dumnezeu, m-ai învățat Sfintele Scripturi.
În vremurile din urmă vor fi țări unde acest lucru va fi interzis. Vor fi vremuri și țări unde dacă o bunică, sau o mamă sau un tată îi va învăța pe copii Scripturile Sfinte, așa cum ai făcut tu cu mine, nepoții lor vor fi răpiți din familie pentru totdeauna.
Vor găsi pretexte ca să se oprească peste tot învățarea copiilor.
Dragă bunică, Pavel a spus bătrânilor din Efes că după plecarea lui, dintre ei se vor ridica oameni care vor învăța lucruri stricăcioase. Acestea vor fi în adunare, adunarea nu va mai fi adunare.
În viitor oamenii se vor aduna la adunări ca să le placă nu ca să se zidească în învățătura Cuvântului, își vor da învățători după plăcerea lor, vor dezvolta teatre și spectacole pentru distracție ”creștină” și așa vor lepăda pe nesimțite Sfintele Scripturi.
Dragă bunică, tu m-ai crescut bine, dar în zilele din urmă nu va mai fi așa. În zilele din urmă nici bunicile, nici mămicile nu-și vor mai învăța nepoții sau copiii Sfintele Scripturi și generație după generație se vor înstrăina de Dumnezeu.
Părinții și bunicii, în loc să-și învețe copiii în fiecare zi, îi vor da la anumite ”școli duminicale”, nu din grijă pentru sufletul lor, ci ca să-și spele conștiința, să creadă că au făcut ce trebuie, iar restul timpului, acasă, și bunicile, și mămicile și nepoții vor sta la televizoare, computere, tablete sau telefoane și Cuvântul care tu l-ai sădit în mine nu-l va mai sădi nimeni în nimeni.
Dragă bunică, mulțumesc că m-ați crescut hrănindu-mă cu Cuvântul lui Dumnezeu, în frica de El.
Mulțumesc că m-ați învățat din pruncie, mai târziu nu mă mai puteați aduna.
Dragă bunică, datorită muncii tale și a mamei de învățare a Scripturilor din primii ani ai vieții mele, eu sunt acum creștin.
Dragă bunică, pentru că tu și mama ați pus în mintea mea aceste lucruri, ați fost bune slujitoare ale lui Isus Hristos.
Tot la fel am făcut și eu, am pus în mintea fraților aceste lucruri și sunt un bun slujitor al lui Isus Hristos, iar la venirea Lui El îmi va spune ”bine slugă bună”.

…nepotul tău, Timotei

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s