Mădular lipsit de cinste, repostare din 11 august 2008

Despre astfel de madulare gasim scris ca trebuiesc imbracate.
Haladuind ieri prin Corint si azi prin Atena, ma intrebam in gand de ce statuile astea erau asa de dezbracate! Cand m-am scapat si am rostit, sotia a ras:”….nu vezi ce cald e, de aia!”.
Exista un cult al goliciunii, al dezvelirii, al dezbracarii. Al etalarii carnii, a preamaririi formei trupului, intr-o mintire continua, ca si cum batranetea si moartea nici n-ar fi.
Hainele au un inteles spiritual: „imbracati-va in Domnul Isus Hristos”.
Ce mare speranta avem, mai ales atunci cand ne vedem pe noi insine, fiecare, ca cel mai lipsit de cinste madular.
Gandul firesc, carnal, al omului e dorinta dupa goliciune spirituala: de ce haine?, de ce albe?, de ce de in? de ce In Domnul Isus? Frunzele smochinilor religiilor indreptatirilor noastre nu sunt bune? Gandul firesc e sa fi tu insuti, fotbalist crestin, artist crestin, pagan crestin. Sa nu dezbraci zdrentele vechi, sa porti doar ecusonul lui Hristos, nu imbracarea in Hristos.
Ce Har e sa descoperi ca n-ai cinstea ta, ca ai nevoie sa fi imbracat. Ce groaznic e sa „nu vezi ca esti…..orb si gol” si ca ai nevoie de „…haine albe ca sa nu ti se vada rusinea goliciunii…”.
Imbracarea spirituala, umplerea cu Hristos a duhului nostru, a duhului mintii noastre, a gandurilor noastre ne da dreptul moral sa iesim in lumea aceasta plina de duhuri, pe strada mustind de legiuni.
Peste imbracaminte apoi se ia armura: ravna, indreptatirea, adevarul, credinta, mantuirea, Cuvantul.
Locul spiritual in care se fac aceste schimbari si antrenamente este adunarea. Dar nu o adunare a oamenilor, de tip „discurs politic” in care un singur „soldat” citeste eseuri despre tactica militara si multi altii asculta, ci o adunare a Domnului Isus, de tip organic, ca un Trup, in care fiecare madular are locul si rolul lui dupa cum are slujba si calauzirea de la Cap.
Sa va doriti sa faceti parte dintr-o astfel de adunare! Cautati-o pe langa voi, „impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata” . Daca nu este „apropiati-va de El piatra vie” si veti fi si voi „pietre vii” care cresc impreuna. Pentru o adunare dupa voia lui Dumnezeu e nevoie de „doi sau trei adunati pentru Numele Lui.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s