”Ne-am pus semnătura într-un catastif uriaș și eram soț și soție”….nunta lui Jim Elliot(3), fără ”cununie religioasă”

(continuare)
”Nu vor  rămâne de rușine cei ce nădăjduiesc în Mine”.
Ne-am căsătorit fără mare fast la Registro Civil în Quito. Au fost 10 minute de o simplitate încântătoare – o cameră prăfuită, cu tavanul înalt, într-o clădire colonială în stil vechi, un oficial, arborând solemnitatea cerută de ocazie, a citit pe un ton monoton, rapid câteva pagini în spaniolă, punctate ici-colo de câte un ”si”(da, în spaniolă) din partea noastră. Dl și doamna Tidmarsh, martorii noștri oficiali, au fost singurii invitați pe lângă familia McCully. Ne-am pus semnătura într-un catastif uriaș și eram soț și soție.

”Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot de-ți dorește inima.”
Dumnezeu a pus în noi această dorință, probabil chiar în sensul în care îl interpreta Jim într-o scrisoare pe care mi-a trimis-o în 1949:
”Versetul nu spune că El îți va împlini orice dorință, ci că îți va împlini dorința inimii. Plăcerea și bucuria în Cristos dau naștere dorului după Cristos. El dăruiește inimii dorințele ei – adică El este Cel care ne dă voința (Filipeni 2:13). Din acest motiv spune El în ioan 15:7. ”Cereți orice veți vrea dacă rămâneți în Mine”. Mlădița își trage seva din viță și tot ce simte vița va simți și mlădița. Voința mea devine a Lui, și atunci pot să cer orice voi dori, când îmi voi găsi plăcerea numai în El. Numai atunci dorul meu își va afla alinarea, când este identic cu Voia Lui.”

2 comentarii

  1. Fara sa stim de Jim Elliot asa am facut si noi in1965 .Fara invitati ,fara masa ,fara adunare ,fara martori macar ,caci nu se cereau . .Era intr-o Luni in 22 Noiembrie la ora 10 dimineata. Dupa acea am mers amandoi la o cofetarie apropiata de langa parculCismigiu unde ne-am tratat cu cate o prajitura simpla si buna ,nu tort .Eram imbracati normal, cu haine normale cu care am fi putut merge la adunare sau la orice alta intalnire .La pranz am luat masa cu parintii, tot normal la dansii acasa unde de fapt am si locuit pentru alti 3 ani .
    Nu dispretuim pe nimeni care a facut altfel ,nu recomandam la altii asa ceva,nu am impus la copii nostri acest fel de casatorie dar noi niciodata nu am regretat ca nu am facut nunta mare. Eram cunoscuti si ar fi fost prea mare. Un frate care se credea mai insemnat ,ne-a reprosat ca nu l-am invitat si pe dansul la nunta si cand i-am spus ca nu am facut niciuna s-a dezumflat.In schimb am primit timp de aproximativ o luna vizite zilnice,dupa amiaza de la frati care ne-au binecuvantat cu bunuri materiale de care intradevar aveam nevoie si mai ales cu urari si sfaturi din Scriptura .Nimeni nu era programat ,nimic nu era organizat ,doar Duhul Sfant le aranja pe toate de minune..
    V.B.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s