Legea ațintirii, Vasile V. Moisescu

Luca 9:62 „Oricine pune mâna pe plug, şi se uită înapoi, nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu.“

plug

Evrei 3:1 ”Deaceea, fraţi sfinţi, cari aveţi parte de chemarea cerească, aţintiţi-vă privirile la Apostolul şi Marele Preot al mărturisirii noastre, adică Isus,”

Evrei 12:1-2 ”…să dăm la o parte orice piedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvîrşirea credinţei noastre, adică la Isus,..”

Filipeni 3:13-14 ”uitând ce este în urma mea, şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu,”

   De câteva zile citesc din cele câteva cărți de Vasile Moisescu care s-au tipărit recent la Mediaș.
Am rămas cu gândul la pilda ațintirii, legea ațintirii: să privești centrat pe obiectiv.
Nu poți conduce mașina și să scrii și sms-uri în același timp. Cei ce o fac, se vede pe șosele: merg încet, uneori și cei cu telefonul la ureche sau absorbiți de convorbire uită de accelerație, de frână, de volan, de drum. Asta se vede ușor.
La fel nu poți merge cu bicicleta fără să ai ochii ațintiți la drumul din fața ta.

Nu există un creștinism secundar, pentru cei ce ce vor să privească unde vor și doar câteodată înainte, există ori dedicare totală, ori nevrednicie.

O spune fratele Vasilică:
”Când îți place ceva, îți pironești privirea să admiri, fără să te forțezi. Să învățăm de la șoferi, de la aviatori și chiar de la bicicliști cum să mânuim mereu ghidonul trăirii prin credință, pentru că roata vieții deviază puțin câte puțin, astfel încât te-ai trezit în șanț, dacă nu ești atent câteva clipe doar.”

Citat mai larg:
pironire

Citat din cartea: Profetul Elisei, condițiile puterii duhovnicești, pag 78, Editura Samuel, Mediaș Tel 0269831707, samuelmedias@yahoo.com

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s