Israel

 2300 de seri și dimineți, anul 1967: împlinirea unei profeții Biblice, războiul de șase zile din 1967 a fost un eveniment profetic, atât profetul Daniel cât și domnul Isus amintind de o ocupare a Ierusalimului de către națiuni, până la un timp dat, profețit. Detalii în postare și mai cu seamă în  Biblie.

Privind smochinul. Smochinul, pomul este o pildă pentru noi. Înmugurirea și înfrunzirea smochinului reprezintă reînființarea statului Israel după 2000 de ani.

Pescari și vânători, reîntoarcerea evreilor în țara lor este grăbită de o „persecuție selectivă” un antisemitism (și mai nou antisionism) care îi face pe evrei să fugă în singura țară unde sunt cu adevărat protejați: Israelul.

Teologia înlocuirii: originea antisemitismului creștin. Felul cum o învățătură greșită produce o atitudine greșită.
A nu vedea Israelul ca semn al vremurilor e mai grav decât simpla eroare de a socoti biserica ca și continuatoarea și înlocuitoarea Israelului.

Căutări pe acest blog cu cuvântul ISRAEL. Acest link vă va deschide un număr mare de postări de pe acest blog, găsite automat cu cuvântul: ISRAEL

Cum am scăpat de calvinism?!, o explicație a felului cum înțelegerea corectă a profețiilor m-a condus la înțelegerea corectă a textelor biblice legate de alegere, cum aceste texte despre alegere/împietrire se referă la Israel și la dreptul lui Dumnezeu de a împietri sau de a alege.