Cărţi on-line!

Eu vorbesc în limbi mai mult decât voi toți, Fernand Legrand

Școala părintească câteva îndrumări pentru creșterea copiilor, carte scrisă după citirea câtorva cărți de Comenius

Istoria unui rob al lui Cristos, 500 de pagini, viaţa fratelui Mia Iovin, vândut de „fraţi” şi închis pentru credinţa în Domnul Isus. Mărturia lui aşa cum a fost. Coleg de suferință și prieten cu Richard Wurmbrand, Nicolae Moldoveanu, Vasilică Moisescu, Ferenc Visky și ceilalți mărturisitori și soli în lanțuri ai evangheliei. Este cred, cea mai detaliată scanare cu penița a acelei tulburi perioade a istoriei. Trăiește la Chicago. Spre deosebire de ceilalți naratori ai acelor vremuri, Traian Dorz, Richard Wurmbrand, Szilagy Sandor, etc. fratele Mia excelează în redarea trăirilor momentului. Rușii au un cuvânt pentru ”a avea emoții”: perejiti=a retrăi. Prin felul de descriere a întâmplărilor și felul cum fratele Mia te face să retrăiești istoria, cartea te captivează. Și mai e ceva: cartea conține mărturia trezirii din capcana de a fi devenit informator. Trezire prin Cuvânt, prin cuvântul unui frate: Pocsy Gusztav, cu sprijinul soției și prin marele Har al Domnului. S-a putut. Cu un preț greu, dar cu biruință.
Istoria unui rob al lui Cristos.pdf

Fraţii hutteriţi, 300 de pagini, o istorie captivantă a pribegirii pe teritoriul de azi al României, a unor grupuri de fraţi prigoniţi. E vorba de anii 1622-1757, o perioadă tulbure şi plină de învăţăminte pentru noi. Netipărită, o găsiţi doar on-line, aici.

Adunarea lui Dumnezeu sau Isus este de ajuns! de CHM, una din cărţile care m-au marcat ireversibil.

Drumul Adunării. de Broadbent, o istorie a adunării dintr-un punct de vedere neclerical, neconfesional. Tipărită în 100 de exemplare pe vremea comuniștilor de o editură cultică.

Scrisorile lui Pocsy, pdf(Nou: pdf – pentru deschidere bookmarks(semne de carte) dați click pe bara neagră verticală din stânga, pe imaginea cu semnul de carte, apoi puteți merge direct la scrisoarea dorită) de fapt corespondenţa fratelui Pocsy Gusztav. Netipărite, le găsiţi doar on-line, aici. in format doc aici.

Urmați-le credința , despre persecuțiile baptiștilor neînregistrați din fosta URSS

Didactica Magna, de Jan Amos Comenius.

Lucrarea fratelui Baedecker în Russia (lb. engleză)

Marea trezire a secolului XX, istoria separării Înregistrați-neînregistrați în fost URSS.

Cărți de Werner Gitt.

Creșterea bisericii sau seducerea bisericii de Rudolf Ebertshauser

Marea cronică a fraților hutteriți, întregul document. Este cartea care a fost publicată aici în serial între octombrie 2014 și ianuarie 2018 în 427 de episoade.

Sensul suferinței, Vladimir Marținkovski.
O carte de referință scrisă de un creștin renumit în vremea lui. Născut în Rusia țaristă, profesor și cunoscut al tuturor marilor gânditori ruși ai vremii, pleacă din Rusia după instaurarea comunismului și după peregrinări prin lume, s-a stabilit în Israel după 1930, a trăit ultimii 40 de ani din viață la Haifa, pe Muntele Carmel.

Biserica trebuie să rămână biserică, Beniamin Horev, Moscova, 2019
Sute de pagini de documente scoase din arhivele sovietice, legate de persecuțiile creștinilor pe timpul URSS. O carte unică, scrisă de un om cu studii de specialitate. Merită să dați două zile din viață să înțelegeți acea perioadă. O găsiți doar aici.

Afaceri cu suflete de copii, medic Maria G.
O carte care tratează o perioadă în care s-a scris puțin: anii 1990.
Acțiunea: un „binefăcător” român-american se întoarce după revoluție în țară și înființează orfelinate. În spatele acțiunilor umanitare era de fapt o afacere de „export” de copii, afacere pe care autoarea (medic), solicitată de „filantrop” ca împreună cu soțul să lucreze la unul din orfelinate, o descoperă cu oroare și apoi reușește să o descrie în carte, cu toată aroma experienței personale, a durerii, a cugetului răvășit și a neputinței de a face altceva. Pentru cei ce ați trăit acele timpuri, vi le veți reaminti, cei născuți după, le veți înțelege. Dacă puneți în loc de Y., Bistrița și în loc de Z., Zalău, veți înțelege mai bine.

Tatiana Topciu, file din istoria propriei mele vieți. Autobiografia Tatianei Topciu

10 comentarii

  1. Cartea Drumul Adunarii a lui E H Broadbent, s-a tiparit in 1981 cu titlul Drumul Bisericii, prefata e scrisa de Victor Dumitrescu si a aparut sub egida Cultului Crestin dupa Evanghelie din RSR. Nu stiam ca au fost doar 100 exp, dar sunt bucuros ca eu sa detin unul dintre acestea!

    Apreciază

    Răspunde

    1. Uita-te pe prima pagina alba, vei vedea un numar, la mine pe carte este.
      E discutabila afirmatia ta legata de pastoratul in adunarile fratilor, nu e o chestiune de „moda”, ci de adevar. Daca ai citi revistele CDE interbelice ai vedea că ceea ce este acum Cultul CDE este altceva, o creație ”nouă”, comunistă. Citește de la mine de pe site scrisorile fratelui Pocsy. A fost un frate care nu s-a impacat cu ”reglementarile” si a ”iesit din tabara”. Vei citi in corespondenta lui multe din framantarile CDE de dupa razboi. Ceea ce el nu stia, dar simtea in duhul lui era tocmai amestecul celor ”securistizati”, programati tocmai pentru lumificarea adunărilor. Succesul lor este evident. In biserici si adunari altădată vii, tronează acum o structură de ”lideri” a căror coloană vertebrală este formată din cei ”unși” de securitate, fiecare vertebră. Dacă această stare nu este ”urâciunea pustiirii” în locul preasfânt, atunci ce este? Mă rog pentru tine să ți se deschidă ochii să vezi aceste realități. Îți urmăresc blogul și postările de când ai început să scrii, mă bucur pentru tine, dar…dacă vrei îți scriu pe mail…vesteabunamail@yahoo.com
      Har!

      Apreciat de 1 persoană

      Răspunde

      1. M-am uitat acum pe carte si are nr 55 scris intr-un colt. Stiam de el dar nu mi-a atras atentia sa inteleg ce-i cu el. Multumesc mult de informatie.
        N-am prea inteles afirmatia cu pastoratul, eu sunt de principiul adunarilor fratesti cu sfat de frati. Insa, acolo unde forma de conducere este pastorala am facut referire in teremenii adecvati!
        Multumesc de incurajari si da, mi-ar placea sa tinem legatura pe mail!

        Apreciază

        Răspunde

  2. N-ai inteles afirmatia cu pastoratul?! Se leaga de faptul ca atunci cand mi-ai scris am intrat pe blogul tau si „ti-am luat pulsul”, chiar am citit destul de mult din el. Te stiam de fapt de pe net,(moderat) Mi se pare ai afirmat undeva pe blog la tine ca acum la CDE este moda sa aiba pastori sau asa ceva. Pai, dragul meu, miscarea fratilor si tot ceea ce vedem in Noul Testament este aplicarea practica a invataturii Domnului Isus. Pastorii si invatatorii, apostolii si proorocii au fost lasati pana la o vreme, „pana vom ajunge toti..”, vreme care a trecut de mult. Acum singura autoritate care ramane in adunare este cea de crestere, autoritatea batranilor, de varsta, nu de dar sau Doamne fereste, de functie. Te vad cazut in extaz dupa nume mari, pozat cu „mitropoliti”, etc. e un lucru de care trebuie sa te pocaiesti, apoi sa cazi in extaz dupa Domnul Isus, sa vrea El „sa-si faca poza” cu tine, dar nu poza, ci film perpetuu si vesnic, in fata miilor de martori ai Lui. De ce sa vrei sa te admire oamenii? De ce sa vrei sa-i admiri pe oameni? E o lume marunta si efemera, a slavei desarte, a titlurilor si functiilor, a scaunelor si sinagogilor, a talentelor si talentatilor. Iesi afara din aceste lucruri, slujeste-L pe Domnul fara ajutorul acestor carji care numai Glorie nu-I aduc Lui. Sa fi simplu, un frate al Domnului Isus, ce dulce suna: fratele Emanuel! Har!
    PS [Cenzurat la cerere….] Citeste „Crestinism pagan”, a aparut la Kerigma.ro.
    Daca vrei putem continua pe mail.

    Apreciază

    Răspunde

  3. Dragul meu
    eu cunosc o singura biserică cde in ro cu pastor b. In C langa S. Am multi prieteni acolo.
    Am corespondat si cu Frank Viola. Deocamdata sunt sceptic cu privire la el, la primele teste a cazut. Cartile lui poarta un mesaj dar poarta si eticheta cu pret. Mamona si Domnul Isus in continuare au contabilitati, capitaluri, administrare si logistica separata, chiar daca unii cred ca pot face cel putin contabilitate part-time la amandoi. Ma mangaie ca logica lui Iuda nu prinde invierea. Har!
    Legat de templul vostru sechestrat, ”Dumnezeu nu locuiește in temple facute de maini”, ia-o la propriu!

    Apreciază

    Răspunde

  4. Har si pace,de la D-nul nostru Isus Christos.
    Vin cu o rugaminte la dvs.Ma puteti ajuta sa gasesc la vre-o editura germana,Biblia Bucuresti 2001?Doresc sa o am si in mana nu numai online pe blogul meu.Am cautat la GBV Dillenburg,la Eschenburg etc.si nu o au.Din Romania este mai complicat ca sa ajunga la mine.Aici in Germania unde locuiesc,in mod sigur trebuie sa fie vre-o editura care poseda aceasta biblie ptr.vanzare,dar unde este?Multumesc mult pentru ajutor.Multa binecuvantare.M.M.Germania.(frati de la Plymonth).

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu