Hristoși falși, „unși” falși, „aleși” falși

„…Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi, vor face semne mari şi minuni…” Matei 24:24

Termenul de „hristos” nu este un nume propriu, ci o calitate, un titlu.
Hristos înseamnă „uns”, „ales”, „destinat” și se referă în sens general la oricine este calificat și predestinat pentru o funcție, în sens mai restrâns la un „prinț” sau la un urmaș la domnie și în sensul particular, biblic se referă la Unsul despre care scrie Vechiul Testament că va veni și Noul Testament că a venit.
Termenul de Isus Hristos înseamnă Isus Unsul, acest nume nu poate fi asemănat cu Popescu Ștefan, ci eventual cu prințul Ștefan.
Când definește nașterea din nou, Cuvântul lui Dumnezeu afirmă: „oricine crede că Isus este Unsul (Hristosul) este născut din Dumnezeu” adică oricine a citit în Vechiul testament despre Hristos (Unsul) și în cel nou despre Isus și crede că Isus din Noul este Unsul promis în Vechiul este născut din Dumnezeu.
Când Domnul Isus însuși ne spune că se vor scula unși mincinoși, ne întrebăm la cine se referă, pentru că aproape nimeni din zilele noastre nu are pretenția că este Isus Hristos, poate vreun bezmetic.
Și totuși în această postare voi arăta cu exemple cum foarte mulți oameni și foarte multe categorii de oameni sunt de fapt unșii mincinoși despre care a profețit Domnul.
Sunt unși mincinoși toți cei care au titluri, influență, autoritate, dar nu de la Dumnezeu și își folosesc puterea nu pentru a-i îndrepta pe alții spre Dumnezeu.
Unșii mincinoși nu învață din Cuvântul lui Dumnezeu și nu îndreaptă atenția altora spre Dumnezeu, ci spre ei și foloasele lor. Ne dăm seama că cineva este uns prin aceea că este privit de alții ca „uns”, ca îndreptățit să învețe sau să conducă, să fie exemplu și să fie ascultat.
Să începem cu domeniul filozofic. Teoria evoluționistă este legată de numele lui Darwin. Evident teoria toată este o minciună. Darwin a fost un uns fals pentru că este privit ca autoritate și teoria lui este ascultată la ani mulți după moartea lui, chiar în lipsa celei mai mici dovezi legată de fosile de verigi intermediare.
Domeniul socio-politic: Marx, Engels, Lenin, teoreticieni ai sistemului social comunist și atei în același timp au fost unși falși. Sistemul proclamat de ei a falimentat rușinos.
Domeniul economic. Aici venim la timpul prezent. „Omul bogat se crede înţelept” Proverbe 28:11 Nu numai bogatul se crede înțelept, și alții îl cred așa, iar unul foarte bogat este crezut foarte înțelept, este ascultat. Dacă are talent oratoric, un bogat devine guru al finanțelor sau al investițiilor, cuvintele lui sunt memorate, sfaturile lui sunt urmate, ca și cum ar fi posibil ca pe o scară, toți să stea pe fușteiul de sus.
Bogatul nu este înțelept, dar pentru că și el se crede, și mulți îl cred, iată că bogatul devine un Uns (Hristos) fals pentru toți cei ce-l cred.
Tot de domeniul economic țin nu numai falșii unși, ci și falsele probleme pe care unii falși unși le rezolvă. De multe ori ei inventează probleme false pentru a-și putea promova și vinde soluțiile false.
Puneți aici promotorii de homeopate, de ape miraculoase, de uleiuri esențiale și vindecători de boli închipuite. Dar aceștia sunt evident falși pentru cei mai mulți oameni cu scaun la cap.
Cine nu sunt și nu pot fi unși mincinoși? Cei înălțați în dregătorii de stat nu sunt unși falși. Au ungerea din partea statului, iar autoritatea statului vine de la Dumnezeu, „el este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău.” Chiar dacă statul ia taxe, chiar dacă uneori funcționarii sunt corupți, autoritatea statului vine de la Dumnezeu. Unșii falși sunt alții.
De asemenea nu este uns fals un om care a reușit într-o realizare și are cunoștințe pe care vrea să le împărtășească altora. Să continuăm.
Fiecare uns fals are o „ungere” falsă din partea unei entități false și exploatează ascendentul (dat de ungere) asupra altora, adesea câștigând bani prin asta.
Diplomele false crează „unși” falși. E „absolvent de facultate” și se mândrește cu diploma, nu cu cunoștințele. La noi în țară după revoluție au apărut universități de tip „fabrici de diplome”, care au „uns” o grămadă de neisprăviți cu calificative false, cu diplome. Să nu-mi spuneți că fără folos. Salariile în multe domenii sunt în funcție de „pregătire”, de diplomă, de „ungere”. Diplomă falsă, uns fals, adică Hristos fals.
Domeniul media. Unul din cele mai râvnite posturi unse este cel de moderator de emisiuni. Dacă e unsul cuiva nu poți știi, dar de cele mai multe ori acești moderatori au agende, sponsori, idei de băgat în capetele care-i ascultă. E greu de analizat și cere multă vreme.
Unșii creați de dorințele oamenilor.își vor da învățători după poftele lor„. Popularitatea crează unși falși, sportul, muzica crează idoli, modele. Nu dau exemple.
Domeniul religios. Am arătat în postarea Regele pomanagiilor cum a copt în niște capete ideea unui nou cult în România. Cultul unge și face unși. „Ce bine ar fi să avem noi fabrica noastră de unși, sau să ne ungem singuri”, și-au zis niște minți croite în peșteri de tâlhari. Toți unșii cultelor sunt falși, pentru că instituția care i-a uns este falsă. Cultul, oricare, unul din cele foarte multe, nu este Biserica-Adunarea care este una singură.
Nepotismul crează „unși” falși în toate domeniile. Mai ales la funcțiile de stat. Un stat eficient întreține un sistem curat de măsurare a performanțelor și angajează pe cei mai buni în slujbele plătite de stat. Un stat copleșit de corupție lasă ca funcții vitale din stat și bine plătite să fie ocupate nu de cei calificați, ci de „unși falși”, rude sau prieteni ale altor sus-puși.
Cam acestea au fost exemplele, cu siguranță mai sunt.
Ideea de fals incomodează, noi am vrea să trăim într-o lume fără falsuri. În fața posibilității ca ceva: o bancnotă, o piesă auto, un medicament, un om să fie false stă nevoia de analiză, analiză care cere întotdeauna timp. Și din grabă mulți resping și fugăresc ideea că ceva ar putea fi fals, ca pe o pisică străină. Dar lucrurile sunt foarte serioase. Dacă pe orice sticlă sau borcan cu alimente este scrisă compoziția exactă, alergenii, procentele, etc. pentru ca nu cumva în stomacul nostru să ajungă ceva ce nu e bun sau nu vrem, tot la fel de exigenți ar trebui să fim cu cei ce ne vâră în suflet hrana vorbelor lor sau ne îmbracă cu căldura atașamentului lor.
Doar o analiză temeinică face diferența dintre autentic și oportunist, dintre calificat și pretins.
Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh, ci să cercetaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi.” 1 Ioan 4:1Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s