Soarele se va întuneca

Căci stelele cerurilor şi Orionul nu vor mai străluci; soarele se va întuneca la răsăritul lui şi luna nu va mai lumina.” Isaia 13:10

Este o profeție repetată în Biblie, scrisă mai întâi de Isaia, dar repetată și de Domnul Isus:
Îndată , după acele zile de necaz, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate.„Matei 24:29

Să vedem ce poate duce în mod „natural” la această catastrofă. Citez din articolul de azi din evenimentul zilei: „Ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar declanșa un război nuclear: „Furtunile de foc ar bloca Soarele”.
 În cazul în care ar avea loc un război nuclear, s-ar declanșa „o mică eră glaciară”. Furtunile de foc ar elibera fum în atmosfera superioară și ar bloca Soarele, susțin specialiștii.„, „Potrivit acestui studiu, „o mică eră glaciară” s-ar declanșa în cazul în care ar izbucni un război nuclear. Furtunile de foc ar elibera fum în atmosferă, iar Soarele va fi blocat.
Studiile efectuate de specialiști arată că furtuni de foc ar elibera fum în atmosferă, acest fenomen ducând la blocarea Soarelui și la pierderea recoltelor din întreaga lume.
În Apocalipsa este profețită o astfel de vreme:
O măsură de grâu pentru un dinar. Trei măsuri de orz pentru un dinar! Dar să nu vatămi untdelemnul şi vinul!” Apocalipsa 6:6
Un dinar era câștigul unui muncitor pe o zi.
O „măsură” este aproximativ un litru.
Ne putem imagina ca un litru de grâu să coste 50-100 de euro, sau cu cât va fi echivalată ziua de muncă după acel cataclism?
Avem voie să ne imaginăm diverse scenarii, ca profeții din vechime care „….cercetau să vadă ce vreme şi ce împrejurări avea în vedere Duhul lui Hristos,” 1 Petru 1:11
Aceste scenarii iată sunt posibile, ce nu știm este când vor avea loc și din ce cauze exacte. Dar să urmărim pentru ca atunci când se vor produce să le recunoaștem, suntem obligați.
Chiar și când apare posibilitatea producerii lor.
Pentru confirmarea a ceea ce scriu aici, a acestei posibilități de răcire a climei datorate unor explozii, să ne amintim de foametea mondială din 1815-1816.
În aprilie 1815 muntele Tambora din Indonezia a erupt.

Citez fără comentarii din descrierea urmărilor acestei erupții din acest articol: https://www.almanac.com/year-without-summer-mount-tambora-volcanic-eruption
Muntele Tambora a aruncat cantități imense de cenușă vulcanică în atmosfera superioară, unde a fost transportată în jurul lumii de către curentul cu jet. Praful vulcanic a acoperit Pământul ca o mare umbrelă cosmică, diminuând eficacitatea Soarelui pe parcursul întregului an rece. Acest lucru a dus la o reducere suplimentară a iradierii solare, care a adus un record de frig în mare parte din lume în timpul verii următoare. O astfel de erupție ar explica apariția Soarelui din 1816 ca „într-un nor de fum”.
Frigul neobișnuit a făcut ravagii în producția agricolă în multe părți ale lumii, creând direct sau indirect eșec de recolte, creșteri dramatice ale prețurilor la alimente, foamete, perturbări culturale și epidemii de holeră și alte boli. 
Prețurile cerealelor din SUA s-au dublat cel puțin de patru ori, iar prețurile la ovăz au crescut de aproape opt ori….
„O varietate de almanahuri și reviste și-au publicat gândurile despre eveniment, de asemenea:
„Razele Soarelui păreau să fie lipsite de căldură pe tot parcursul verii; toată natura era îmbrăcată într-o nuanță de sable.” –Almanah Albany ( NY ), 1852
„Pe parcursul întregului sezon, Soarele răsare în fiecare dimineață ca într-un nor de fum, roșu și fără raze, revărsând puțină lumină sau căldură și apune noaptea ca în spatele unui nor gros de vapori, lăsând cu greu o urmă a trecerii acestuia peste faţa Pământului.” – Revista Americană de Istorie”
Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s