Știrile confirmă profețiile

Veţi înţelege în totul lucrul acesta în cursul vremurilor.” Ieremia 23:20, 30:24 (texte identice)

Azi 27 octombrie 2021 la ora 19.01 Times of Israel publica un articol despre faptul că…”Israelul a avansat miercuri construirea a aproximativ 3.000 de unități de locuințe în așezările din Cisiordania, în ciuda condamnării din interiorul guvernului, precum și din partea administrației americane.”
Nu numai știrea aceasta confirmă profețiile biblice, toate știrile confirmă profețiile.
Și știrile despre războaie, și cele despre crize, și cele despre pandemii, chiar și cele despre mintea tot mai confuză a conducătorilor de state, fiecare confirmă anumite profeții.
Dar mai sunt știri despre fapte specifice, ciudate, ca de exemplu despre haosul din țări ca Liban și Siria, despre creșterea fenomenală a puterii economice a Israelului, despre Aliyah și despre „așezările „ilegale” din Cisiordania.”
Această expresie „așezările ilegale…”, devenită deja monotonă la știri, amintește despre cele câteva sute de mii de evrei care s-au așezat în ultimii 54 de ani (după 1967) în Cisiordania. Numai că evreii nu mai zic Cisiordania, ci au redat acelor zone numele biblice de Samaria și Iudeea.
Și nu ascund faptul că doresc să ajungă la un milion de locuitori evrei în aceste zone: „Președintele Consiliului Regional Samaria, Yossi Dagan, …. a adăugat:….Scopul este un milion de evrei în Samaria și îl vom atinge.
În timp ce o lume întreagă critică popularea cu evrei a unei zone care arată oricum ca un șvaițer.

Cu cât zona este mai puțin maro închis cu atât este mai evreiască. Deja locuiesc acolo în condiții excelente peste 650000 de evrei.
Mulți din ei „emigrați” din Statele Unite….și nu din motive economice.
Din motive profetice.
Dar s-o luăm cu analiza mai încet.
Sarea și piperul întregii situații este dată de doi factori:
1. Opoziția vehementă a țărilor lumii, inclusiv UE și USA față de „colonizare” și
2. Claritatea de cristal a profețiilor biblice față de acest fenomen al revenirii evreilor din toată lumea în țara lor. Îndeosebi referințele la repopularea munților lui Israel (zonele Samaria și Iudeea („Cis-Iordania”) abundă în profeți.
Conflictul între ceea ce se vrea și ceea ce se întâmplă dă contrast și claritate, dă strălucire imaginii profetice care se proiectează ca dintr-un videoproiector pe ecranul istoriei și geografiei prezente.
Citind și crezând profeții, tot ce ni se transmite la știri parcă este un film văzut.
Să spicuiesc din opoziția față de „colonizare”: „Uniunea Europeană a declarat luni că continuă să creadă că activitatea de colonizare israeliană în teritoriul palestinian ocupat este ilegală conform dreptului internațional și a erodat perspectivele unei păci durabile. „UE solicită Israelului să pună capăt tuturor activităților de colonizare, în conformitate cu obligațiile sale ca putere ocupantă”, a declarat șeful UE pentru politică externă, Federica Mogherini, într-un comunicat.” și „Marți, Departamentul de Stat al SUA a declarat că este „ profund îngrijorat ” de planurile Israelului de a promova noi case de așezări, inclusiv multe din Cisiordania. „Ne opunem ferm extinderii așezărilor, care este complet incompatibilă cu eforturile de a reduce tensiunile și de a asigura calmul și dăunează perspectivelor unei soluții cu două state”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, reporterilor la Washington.
Și să spicuiesc acum din poziția față de colonizare a profeților care au scris acum 2500 de ani, ce vedem acum la știri.
Menționez mai întâi ceea ce a spus savantul Isaac Newton acum, mai bine de 300 de ani: „nici o profeție biblică nu este mai clar descrisă în Biblie ca și cea despre revenirea evreilor în Israel la sfârșitul vremurilor.”
Iar voi, munţi ai lui Israel, veţi da crengi şi vă veţi purta roadele pentru poporul Meu Israel, căci lucrurile acestea sunt aproape să se întâmple. Iată că voi fi binevoitor, Mă voi întoarce spre voi şi veţi fi lucraţi şi semănaţi. 10 Voi pune să locuiască pe voi oameni în mare număr, toată casa lui Israel, pe toţi! Cetăţile vor fi locuite şi se vor zidi iarăşi dărâmăturile. 11 Voi înmulţi pe oamenii şi vitele care vor creşte şi se vor înmulţi; voi face să fiţi locuiţi ca şi mai înainte şi vă voi face mai mult bine decât odinioară şi veţi şti că Eu sunt Domnul. 12 Voi face să umble pe voi oameni, şi anume poporul Meu Israel; ei te vor stăpâni şi tu vei fi moştenirea lor şi nu-i vei mai nimici.” Ezechiel 36:8-12
 Când îi voi aduce înapoi dintre popoare şi îi voi strânge din ţara vrăjmaşilor lor, voi fi sfinţit de ei înaintea multor neamuri. 28 Şi vor şti că Eu sunt Domnul, Dumnezeul lor, care-i lăsasem să fie luaţi prinşi de război între neamuri şi care-i strâng iarăşi în ţara lor; nu voi mai lăsa pe niciunul din ei acolo ..” Ezechiel 39:27-28
…. și despre șosele există profeții:
Voi preface toţi munţii Mei în drumuri şi drumurile Mele vor fi bine croite. 12 Iată-i că vin de departe, unii de la miazănoapte şi de la apus, iar alţii din ţara Sinim.” Isaia 49:11-12
…..despre criza de locuințe din Israel este scris:
Le voi fluiera şi-i voi aduna, căci i-am răscumpărat, şi se vor înmulţi cum se înmulţeau odinioară. Îi voi risipi printre popoare şi îşi vor aduce aminte de Mine în ţări depărtate; vor trăi împreună cu copiii lor şi se vor întoarce10 Îi voi aduce înapoi din ţara Egiptului şi-i voi aduna din Asiria; îi voi aduce în ţara Galaadului şi în Liban, şi nu le va ajunge locul. ” Zaharia 10:8-10
Ascultăm cu regularitate la știri frânturi din opoziția statelor față de „colonizarea Cis-Iordaniei.”. Cu cât acest conflict între opoziția statelor lumii față de recolonizarea Samariei și Iudeii și realitatea întoarcerii profețite crește, cu atât devine mai vizibilă supremația profeției asupra istoriei.
Trebuie să privim istoria ca o consecință a profeției, nu să ne milogim căutând prin istorie potriviri profetice.
Lipsa de înțelegere a profeților, care de fapt e lipsă de credință, îi face pe mulți creștini să fie setați cu așteptări greșite.
Eu aici am scris un mic „program” de resetare.Un comentariu

 1. Confuzia domină politica iar ignoranța față de profeții dovedește disprețul total față de Dumnezeu al conducătorilor țărilor „creștine”.
  „13 state europene cer Israelului să oprească planurile pentru 3.000 de case de colonizare” este un titlu nou în Times of Israel la o zi după avertismentul SUA dat Israelului.
  Dar să citez din articol:
  „La o zi după mustrarea SUA, Marea Britanie, Franța și Germania se numără printre țările care spun că Israelul ar trebui „imediat” să renunțe la proiect.
  Un grup de 12 țări a cerut colectiv, joi, Israelului să renunțe la planurile pentru construirea a peste 3.000 de case pentru coloniști în Cisiordania. Regatul Unit a emis separat o declarație similară prin care îndeamnă Israelul să inverseze planurile pentru construirea de noi așezări.

  La o zi după ce SUA au criticat planul, Franța, Germania, Belgia, Danemarca, Spania, Finlanda, Irlanda, Italia, Norvegia, Țările de Jos, Polonia și Suedia au declarat într-o declarație comună că Israelul ar trebui să-și anuleze decizia de a construi colonizări.

  „Îndemnăm Guvernul Israelului să-și revină decizia de a avansa planurile pentru construirea a aproximativ 3.000 de unități de așezări în Cisiordania”, au declarat ministerele de externe ale celor 12 țări.

  „Reiterăm opoziția noastră puternică față de politica sa de extindere a așezărilor în teritoriile palestiniene ocupate, care încalcă dreptul internațional și subminează eforturile pentru soluția cu două state”, au spus aceștia.

  În propria sa declarație , Regatul Unit a spus că așezările „sunt ilegale conform dreptului internațional și reprezintă un obstacol în calea păcii și stabilității”. A îndemnat Ierusalimul să-și revizuiască decizia.

  Israelul a făcut miercuri noi măsuri în direcția construirii caselor coloniștilor în Cisiordania, o mișcare condamnată și de palestinieni.

  Înaltul comitet de planificare al Administrației Civile a dat aprobarea finală pentru 1.800 de locuințe și avizul inițial pentru alte 1.344, potrivit unui purtător de cuvânt al organismului militar care supraveghează chestiunile civile din teritoriile palestiniene.

  Aprobările au venit la o zi după ce Washingtonul a criticat Israelul pentru politica sa de a construi așezări, administrația președintelui american Joe Biden declarând că se opune „cu fermitate” noilor construcții în Cisiordania.

  Marți, Departamentul de Stat al SUA a declarat că este „profund îngrijorat” de planurile Israelului de a promova noi case de așezări, inclusiv multe din Cisiordania.

  „Ne opunem ferm extinderii așezărilor, care este complet incompatibilă cu eforturile de a reduce tensiunile și de a asigura calmul și dăunează perspectivelor unei soluții cu două state”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, reporterilor la Washington.

  Săptămâna trecută, după ce înaltul subcomitet de planificare și-a publicat agenda pentru următoarea sa sesiune, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, Michael Ratney, l-a chemat pe consilierul principal pentru politică externă al prim-ministrului Naftali Bennett, Shimrit Meir, să-și exprime opoziția, a confirmat un oficial israelian pentru The Times of Israel, marți.

  Cei doi au avut o conversație „dificilă”, a raportat site-ul de știri Axios, Ratney luând o problemă deosebită cu privire la faptul că multe dintre proiecte sunt situate adânc în Cisiordania, complicând și mai mult eforturile SUA de a promova o soluție cu două state.

  Oficialul israelian a declarat pentru The Times of Israel că părțile au într-adevăr dezacorduri cu privire la problema așezărilor, dar au contestat caracterizarea apelului de către Axios.”

  sursa: https://www.timesofisrael.com/13-european-states-call-on-israel-to-halt-plans-for-3000-settlement-homes/

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s