Ne vaccinăm? Un punct de vedere biblic.

Iată, îi voi da vindecare şi sănătate, îi voi vindeca şi le voi deschide un izvor bogat în pace şi credincioşie.”
Ieremia 33:6

Am de mult în cap aceste gânduri pentru că nu odată în ultimele luni mai ales am fost întrebat:
-v-ați vaccinat?
-e bine să ne vaccinăm?
-ne bagă cipul?
-ne omoară „ăștia”? Ne controlează?
Astă seară m-a sunat un frate din Republica Moldova pe același subiect.
I-am spus că nu m-am vaccinat pentru că nu mă tem, pentru că cred că am trecut prin boală (de un an n-am mai fost nici răcit, decât vag) și socotesc că nu ar trebui să mă înghesui ca fricosul să-mi caut primul salvarea.
I-am mai spus că sunt cu totul de acord cu vaccinarea, cu vaccinul, mai ales după dovedirea eficienței în Israel și Marea Britanie și acum se pare că și la noi.
Socotesc că vaccinul este un leac, un mijloc care aduce vindecare.
Iar vindecarea este o imagine biblică a mântuirii.
Doctorul este o imagine a Mântuitorului.
Medicamentul, leacul alinător (din Galaad), alături de doctor este tot o imagine a Mântuirii și a Mântuitorului.
Cei bolnavi au trebuință de doctor” spune Domnul Isus.
Doctorul nu este ceva rău în Biblie, Luca era doctor, iar Pavel îl numește „doctorul preaiubit„, erau colegi în lucrare.
Peste tot în Biblie, leacul, vindecarea și doctorul au conotații pozitive, într-un singur loc un împărat este acuzat că a căutat salvare „la doctori”, dar se pare că era vorba de vraci acolo.
Dumnezeu avea nevoie de această imagine a leacului pentru a înțelege mântuirea Lui.
Păcatul este asemănat cu o boală cumplită: lepra, cu atrofierea terminațiilor nervoase, cu pierderea simțirii.
O imagine fidelă a păcatului.
Ar trebui creștinii să se teamă de vaccin?
Vaccinul este un medicament, ca o injecție și ca orice alt vaccin.
Mecanismul de acțiune al vaccinului urmărește stimularea producerii de anticorpi, anticorpi care se vor lupta ulterior cu virusul real în caz de infectare.
Să detaliez: vaccinul este o componentă asemănătoare virusului, care la administrare provoacă răspuns imunitar în organism, adică organismul produce anticorpi capabili să anihileze ulterior virusul adevărat.
Ca să lămuresc pe cei ce nu prea înțeleg acești termeni, mi-a venit în minte imaginea câinilor de turmă.
Câinii sunt tot un fel de lupi, dar domesticiți.
Ciobanii iau puii de câine ciobănesc, îi cresc, îi hrănesc și îi țin lângă turmă.
Câinii nu sunt oi și nu sunt turmă.
Nu-i tunzi, nu-i mulgi și nu-ți fac miei, aparent mănâncă degeaba.
Cam așa e și vaccinarea, ca și când își cumpără ciobanul cățeluși.
Dacă-l întrebi: „ești de acord cu cățelușii?” va râde, știe el ce știe, într-o zi cățelușii ăștia vor fugări toți lupii din jur și turma se va coborî toamna de la munte în număr deplin.
Cine „nu este de acord cu cățelușii” e posibil să nu fie atacat de lupi tot anul și să-i scape oile, dar e puțin probabil.
Mai mult ca sigur va pierde mult mai multe oi ucise de lupi, decât l-ar costa hrănirea unui număr suficient de câini.
Cam aceste lucruri i le-am spus fratelui din Moldova și multora care m-au întrebat, iar acum le-am scris ca să pot da link la cine-ntreabă.
Cei ce-mi cunosc postările mele dinainte despre urgii și despre faptul că Dumnezeu a trimis pandemia probabil m-ar întreba dacă eu cred că omul se poate lupta cu ceva trimis de Dumnezeu, cu îngerii lui Dumnezeu.
Găsim în Biblie astfel de situații și dialoguri între oameni și îngeri, Iacov, Balaam, etc.
Problema pe care mi-o pun eu față de vaccin este nu că e rău, ci că s-ar putea să nu fie destul de bun, să trebuiască repetat periodic, nu se știe încă.
Noi să nu uităm că așteptăm din ceruri o împărăție veșnică, ai cărei ambasadori suntem.
Urgiile, războaiele și pustiirile sunt profețite, să nu avem în cap imaginea unui viitor roz al unei omeniri evoluate, care trăiește în pace, ci ceea ce a scris Daniel: „este hotărât că războiul va ține până la sfârșit și împreună cu el și pustiirile„.
3 Responses to Ne vaccinăm? Un punct de vedere biblic.

 1. Frate vad ca promovezi agenda globală a masonilor cînd spui ca vaccinul este ceva bun , studiază mai bine ca sa vezi ca acest vaccin este o armă biologică a liderilor globală pentru a depopula omenirea si pentru a îmbolnăvi cu Coronavirus pe cei care nu sînt vaccinat , Domnul Isus sa aibe milă de tine , AMIN !

  Apreciază

 2. vesteabună spune:

  Prietene, un om care citește Biblia zilnic, nu poate ocoli regulile gramaticale și va și scrie corect.
  Nu neapărat Biblia, dacă cineva citește cărți, scrie corect.
  Cine nu citește, scrie ca dumneata.
  Acuma, ce să crezi despre un om care nu citește, dar dă sfaturi altora?
  Bine că „ai studiat” agenda globală a masonilor, dar te întreb, pe proroci i-ai studiat?
  Tu crezi că lumea asta merge după „agenda globală” sau după Planul descoperite lui Daniel profetul acum 2500 de ani?
  Vezi că lui Daniel i s-a zis de către Domnul, cu referire la cartea Daniel: „atunci mulți o vor citi și cunoștința va crește”.
  Ca să ajungi la cunoștință, trebuie să citești Biblia, profeții și planul descoperit acolo.
  Se poate, să știi.
  După ce vei citit mai mult vei descoperi și de ce am lăsat comentariul tău!

  Apreciază

 3. vesteabună spune:

  Vaccinul este eficient.
  S-a dovedit în Israel.
  Nu e 666, nu e cip, e un „medicament” ca orice vaccin, produs nu de către „oculta modială” (nu știu ce-i aia) cu scopul de a distruge populația, ci de companii în care lucrează mii de cercetători cu ani de experiență în crearea de „leacuri”, hai să folosim termenul biblic.
  Citez dintr-un articol scris de Mirel Curea (nu-l cunosc) pe evz.ro despre învingerea pandemiei de către Israel prin vaccinare:

  „…evreii au cam încheiat-o cu Pandemia.

  Spuneam în urmă cu doar trei săptămâni, că cifra infectărilor zilnice mai bătea puțin peste sută, iar numărul de decese se mai situa între zero și cinci. Datele din Israel confirmau deja două chestiuni foarte importante. Prima, faptul că atunci când se atinge un grad de imunizare, cu cel puțin o doză, la 60% din populație, apare o încetinire evidentă a răspândirii epidemiei. A doua, că rata de răspândire cert subunitară, adică mai mică de 0.8, duce la sleirea epidemiei. La zi, sleirea de care vorbeam atunci a făcut ca graficele „Worldometers” să consemneze constant „zero decese” în ultimele două săptămâni.

  Din capul locului, de anul trecut, de la începuturile Pandemiei, s-a văzut că evreii vor gestiona cel mai bine nenorocirea căzută peste omenire. La jumătatea lui martie 2020, ministrul Apărării din Israel, Naftali Bennett, a fost primul demnitar din lume care a transmis clar și ferm poporului său ce are de făcut. Într-un apel televizat, acesta a explicat oamenilor că trebuie să își protejeze bunicii prin izolare totală, să îi aprovizioneze indirect, fără contact personal și să țină legătura cu ei telefonic sau prin alte mijloace moderne. „În momentul în care 60%-70% dintre israelieni vor fi făcut boala – nu avea cum să știe de vaccinurile care urmau să apară – epidemia se va considera încheiată”, le-a spus Naftali Bennett concetățenilor săi cu încredere.

  Nu știu dacă primii, dar printre primii, cetățenii evrei au început vaccinarea, urmând exemplul conducătorilor lor, dar știu că primii în lume au atins pragul de siguranță, acela de la care Pandemia se topește în rată geometrică. Nu eram deloc mirat că primul conducător care spunea ceea ce trebuie spus poporului lui era un evreu, la fel, nu sunt mirat deloc de faptul că acest popor este primul care scapă din blestemul de început de mileniu. Secretul? Învățămintele pe care le-au tras de-a lungul unei istorii crâncene, în care orice neatenție sau naivitate îi putea costa viața. Au ajuns astfel la reflexe imprimate în ADN, iar unul dintre ele este încrederea în niște conducători despre care sunt siguri că nu-și bat joc de ei, preocupați de portofelele lor.

  Un nou fapt a venit să se adauge acestor observații personale, pe scurt consemnate. Unul absolut izbitor, care mi-a arătat o dată în plus valoarea conducătorului evreu, de data asta cel militar, care nu socotește siguranța populației în tone-statistice, ci în grame-viață.”

  sursa: https://evz.ro/marele-secret-al-evreilor-in-confruntarile-cu-doua-virusuri-covidul-si-hamasul.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: