Cum va declanșa Covid-19 emigrarea evreilor din Vestul Europei și America spre Israel?

(Postare din luna mai, între timp cifrele s-au schimbat, s-au agravat, dar direcția și amploarea evenimentelor urmează clar împlinirea pas cu pas a profețiilor.)

Vă voi scoate din mijlocul popoarelor şi vă voi strânge din ţările în care v-am risipit cu mână tare şi cu braţ întins şi vărsându-Mi urgia.” Ezechiel 20:34
Acest text biblic și altele asemenea acestuia explică timpul de acum, clarifică istoria secolului XX și se pare și a secolului XXI. Secole în care Dumnezeu adună în Israel pe fiii firești ai lui Avraam, proces numit de politicieni „sionism” și de profeți în multe feluri: „înfrunzirea smochinului”, „realtoirea mlădițelor rupte”, „învierea oaselor din valea uscată” și alte imagini biblice cunoscute.
Israelul a fost una din țările care au trecut cel mai ușor peste pandemia de Covid19.
Pe un blog evreiesc (al unui medic, Gabriel Sapir) am găsit articolul: „Timpul de a reveni acasă: valul Aliyah după Covid-19„ care spune că:
-Israelul a răspuns cel mai bine epidemiei
-Israelul a avut doar 20 de decese /1 milion locuitori( articolul e din 19 aprilie, acum 31/1 milion)
-Israelul fiind sub amenințare are o politică de răspuns la dezastre (nu doar epidemii) superioară celorlalte țări.
-rata de decese din Belgia : 471 decese / milion, (acum 794/1 milion locuitori)
-SUA 118, (acum 275/1 milion locuitori)

Captură de ecran din 2020.05.20 la 14.32.13

-UK 228, (acum 523/1 milion locuitori)
Adăugând la aceste date și ponderea de 5-7 ori mai mare decât procentul din populație al numărului decedaților din comunitățile evreiești din diaspora, trebuie înmulțite cifrele din paranteze cu minim 5. Rezultă niște statistici înspăimântătoare pentru comunitățile evreiești din diaspora, o rată de decese de 100 de ori mai mare decât în Israel.

„…vă voi scoate …vărsându-mi urgia” a spus-o Domnul și trebuie să luăm în serios ce este scris.
Cu statistica, matematica, istoria, profețiile nu te joci, e ca și cu trenul, ori le respecți, ori te calcă. Mă refer la tine acum, la cel ce citești, la cel ce analizezi. De Covid au murit mai mult bătrânii, ca la trecerea pustiei, semnele acestea însă (întoarcerea evreilor în Israel îndeosebi) au de-a face cu noi, cei ce le putem analiza și crede.

Captură de ecran din 2020.05.20 la 16.31.31

Dacă nu respecți semnele profeților, te calcă trenul istoriei. Vin peste tine întâmplări despre care n-ai crezut (deși puteai) și nu vin visele și planurile cărora le-ai dedicat tot timpul și toată energia ta.
Citat din articol: „Iată însă un adevăr incomod: pandemia globală Covid-19 a făcut evident, dincolo de orice îndoială, că viața evreiască în statul evreiesc este mai bine protejată decât oriunde în Diaspora. Israel va continua să fie cel mai sigur refugiu al evreilor din lume….
Un alt articol din The Jerusalem Post confirmă cele de mai sus: „Comunitățile evreiești din Marea Britanie, Franța și SUA au fost lovite grav de pandemia COVID-19 și în ultimele zile s-a înregistrat o creștere semnificativă în cazuri noi în Rusia.
În 2018, aproximativ 37% dintre noii imigranți proveneau din Rusia.
În SUA, unele dintre ancorele care împiedică evreii să facă aliyah, cum ar fi legăturile de angajare și de comunitate, au fost perturbate de pandemie. Acest lucru poate explica parțial creșterea aplicațiilor aliyah acolo.
O mare majoritate a cererilor aliyah primite de Nefesh B’Nefesh au fost destinate imigrației în 2020, ceea ce reprezintă o linie de timp mai rapidă decât de obicei.
Un alt articol mai arată ceva: „Ca și în Marea Britanie, un număr disproporționat de mare de evrei din Franța au cedat bolii.
Conform raportului, 1.300 de morți reprezintă aproximativ 5 la sută din cele aproximativ 26.000 de decese înregistrate în Franța, deși jumătate de milion de evrei din Franța reprezintă doar 0,8 la sută din populația totală a țării.
Deși evreii cuprind doar 0,5 la sută din populația Marii Britanii, „unul din 20 (5%) dintre cei uciși de coronavirus în Marea Britanie până acum sunt din religie”, se arată într- un raport al Daily Mail.

Concluzia a tras-o Ezechiel acum 2500 de ani: „” Vă voi scoate din mijlocul popoarelor, şi vă voi strînge din ţările în cari v-am risipit, cu mână tare şi cu braţ întins, şi vărsându-Mi urgia.” Ezechiel 20:34 și Ieremia ne-a spus nouă neamurilor ce să facem acum, s-o vestim: „Ascultaţi Cuvântul Domnului, neamuri, şi vestiţi-l în ostroave depărtate! Spuneţi: ‘Cel ce a risipit pe Israel îl va aduna şi-l va păzi cum îşi păzeşte păstorul turma.” Ieremia 31:10
Ceea ce am făcut și eu astăzi.
Fă și tu la fel: vestește, pregătește-te, amintește altora. Cercetează-te pe tine mai întâi: tu iubești venirea Domnului? Cei care-ți predică și poate îi plătești ți-au vorbit despre venirea Domnului, te-au făcut să vrei să vină Domnul, sau pe ei îi interesează doar banii tăi, pentru investițiile lor bisericești?
Dumnezeu are îndelungă răbdare și așteaptă pocăința oamenilor, dar și semnele profeților Lui nu pot rămâne neîmplinite. Răbdarea Lui Dumnezeu este îndelungă, dar nu este infinită. Așa cum Dumnezeu i-a scos pe evrei din România prin comunism, acum îi va scoate din America și Anglia prin epidemie și pe noi ne va scoate din lume prin răpire.
Când? Nu știu. Poate fi oricând.
În Biblie a ascuns data, poate fi azi, poate fi peste 100 de ani. Dar pe evrei, vedem când îi scoate și văzând, ne amintim cum a zis Domnul Isus: că atunci când îi „frăgezește mlădița” la smochin, vara este aproape.
Ceea ce deja vedem împlinit, să nu fim nebuni să nu vrem să înțelegem. Este entuziasmant de privit „toate lucrările Domnului„, mai ales tot ce are legătură cu sionismul. Sionismul, întoarcerea evreilor, construcția Israelului, sunt toate Biblia aplicată în zilele noastre, acel „veți auzi” despre care a spus Domnul Isus și acel „vă dau pacea mea” și „să nu vi se tulbure inima nici să nu vi se înspăimânte„.

2 comentarii

 1. Mutarea evreilor înapoi în țara lor, Israel, este un fapt profețit începând încă de Moise și apoi de toți profeții.
  Pentru noi, creștinii biblici, această mutare (Aliyah în ebraică) are o mare importanță, chiar dacă nu ne privește direct.
  Înflorirea statului Israel (simbolizat de smochin) este semnul dat de Domnul Isus, că atunci când va avea loc, va fi apropierea sfârșitului acestei perioade a lumii.
  Înmulțirea statistică a cutremurelor, epidemiilor și mai ales ale războaielor și tulburărilor sociale din ultima perioadă (secol) este de asemenea un semn profețit.
  Această apropiere a sfârșitului nu este o bucurie decât pentru cei se se simt „apăsați” în starea de acum, nu pentru cei ce caută distracție și satisfacție în orice moment.
  Creștinii adevărați sunt cei ce „iubesc venirea Lui” și această venire nu poate fi împiedicată de nimeni.
  Dar în același timp un creștin adevărat știe că venirea Domnului va însemna pieirea celor din jur care nu cred, un lucru dureros, de aceea va vesti celor din jur aceste avertismente.
  Desigur că Planul lui Dumnezeu este unul complex, care nu se poate vesti în 2-3 fraze spuse la repezeală în 5 minute, e nevoie de timp și dorință de învățare pentru a asimila acest Plan, atât din partea celui ce predă învățătura, cât și din partea celui ce o asimilează.
  Astăzi vă aduc în față un articol scris de cineva de la Anglo Vision (https://www.facebook.com/TheAngloVision/), probabil David Fine, care promovează Întoarcerea evreilor din țările anglofone.

  „În ultimul an, în timp ce noi, la Anglo Vision, am avut ocazia să ne întâlnim cu mulți membri, lideri și oameni de opinie din comunitatea de limbă engleză din țară și să înțelegem ce unește această comunitate și cum ne putem folosi experiențele și capacitatea de a aduce îmbunătățiri societății israeliene, o problemă a fost evidențiată: Aliyah trebuie să devină o prioritate națională.
  Statul Israel a fost construit pe înfăptuirea exilaților și fiecare aliyah a adus cu el capacități speciale. Mulți văd aliyahul din fosta Uniune Sovietică propulsând revoluția hi-tech în anii 1990 și 2000.
  Lumea evreiască de limbă engleză constituie mult peste 80% din totalul diasporei și cu aproximativ 60% rate de asimilare în aceste comunități, acest lucru ar trebui privit ca o problemă de prioritate națională pentru Israel, sionism și viitorul evreiesc.
  Israelul ar trebui să dubleze sau chiar să tripleze resursele pe care le alocă în prezent pentru a aduce mai mulți evrei din occident în general și în special în țările vorbitoare de engleză. Ar trebui să se concentreze pe aceste comunități pentru a ne asigura că ajungem la 10.000 de olimi din țările de limbă engleză pe an până în 2030, mai mult decât dublarea ritmului actual.
  Un raport comandat de Nefesh B’Nefesh și produs de Deloitte, realizat în urmă cu câțiva ani, a demonstrat că olimii occidentali au contribuit miliarde de șekeli la economia israeliană. Studiul a arătat, de asemenea, că olimii occidentali returnează orice investiții guvernamentale în termen de doi ani după aliyah.
  Un motiv este că acești olimi(imigranți) încep să plătească impozite, deseori din venituri relativ mari, la scurt timp după sosirea lor. Mai mult, peste două treimi din olimii occidentali din Israel au între 18 și 45 de ani. Acest grup „activ economic” nu a generat doar venituri mari pe cap de locuitor din veniturile fiscale, dar va rămâne ca forța de muncă o perioadă substanțială de timp, rezultând o dependență limitată de ajutoarele de stat și de bunăstare.
  Acești olimi sunt educați în mod disproporționat în ceea ce privește gradele, astfel încât Israelul economisește fonduri prin această educație importată.
  Aceste cifre arată cu adevărat că, deși aliyah este un imperativ moral și național, este de asemenea bun simțul afacerilor pentru o țară care se va înrădăcina din criza economică care a început deja, dar va rămâne mult după ce amenințarea coronavirusului s-a retras.
  Întrucât Diaspora de limbă engleză rămâne cea mai mare rezerve copleșitoare de potențiali olimi, israelienii ar trebui să înțeleagă potențialul pentru comunitatea noastră să joace un rol extrem de pozitiv în direcția viitoare a acestei țări și să contribuie mult la democrația noastră relativ națională.
  Poate că faptul că nu suntem priviți ca un sector politic este de creditul nostru și este un semn că căutăm o integrare deplină. În timp ce anglo-olimi diferă în multe aspecte, cum ar fi securitatea și problemele diplomatice, acestea sunt câteva domenii în care putem coala pentru a ne asigura că schimbarea nu este doar un slogan. Asta construim la Anglo Vision.
  Imigranții și israelienii autohtoni au un rol crucial pe viitor în țara noastră, iar aliyahul occidental poate face diferența în următorii ani. Politicilor noștri depinde de împuternicirea și îmbogățirea acestui mare atu statului Israel și de a face aliyah – mai ales acum – o prioritate națională.”
  Din ceea ce citesc în Biblie, și din analiza întoarcerii evreiești din ultima sută de ani, estimarea lui David Fine, de 10000 de olimi pe an până în 2030 este, cred eu, mult subestimată.
  Că există astfel de viziuni, documente, inițiative sau nu, este mai puțin important, noi știm Dumnezeu este Cel ce îi „strânge” pe evrei, iar astfel de analize și mișcări doar confirmă ceea ce face Dumnezeu.
  Dumnezeu lucrează prin împrejurări, El le schimbă, El le aranjează ca dragostea Lui să se arate, în același timp asprimea judecății și dreptății Lui să se manifeste.
  Suntem în plin proces de schimbare a vremurilor și împrejurărilor, acest lucru nu ar trebui să ne neliniștească.
  Dimpotrivă, ar trebui să avem o adâncă pace, să înțelegem ce lucrează „Tata” și să lucrăm cu El, să vestim, să spunem tuturor sensul acestor evenimente.
  Nicidecum să nu ne lăsăm mintea angrenată în altfel de inițiative dominante, cel mai puternic vector al gândirii noastre să fie Planul lui Dumnezeu, viața Lui, ceea ce face El.
  Iar dacă până acum nu a fost, să fie de acum înainte.
  Nu putem fi angajați total în slujirea lui Dumnezeu, dacă nu înțelegem ce face Dumnezeu, ce lucrează El, dacă nu-I înțelegem felul de a fi al Său.
  Acestă înțelegere vine din citirea Bibliei, citire făcută cu scopul de a-L înțelege pe Dumnezeu, văzând cum a lucrat în fiecare împrejurare din viețile personajelor biblice,să înțelegem cum lucrează El în fiecare circumstanță prin care ne trece pe noi astăzi.
  Complexitatea Planului Său are de-a face cu istoria lumii, iar această istorie se poate analiza.
  Alături de Biblie, muzeele, șantierele arheologice, cărțile de istorie (atunci când nu sunt deviate ideologic) ne sunt martori fideli aiunei istorii scrise de Dumnezeu.
  Știrile de astăzi, istoria prezentă, continuă acest șirag de evenimente formidabile în care Dumnezeu, autoprul istoriei ne invită și pe noi să luăm parte, propagând cu înțelepciune Planul Său veșnic.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s