….îl va aduna şi-l va păzi cum îşi păzeşte păstorul turma. (2)

(Citește prima parte: Cel ce a risipit pe Israel (1))
„Ascultaţi Cuvântul Domnului, neamuri şi vestiţi-l în ostroave depărtate! Spuneţi: ‘Cel ce a risipit pe Israel îl va aduna şi-l va păzi cum îşi păzeşte păstorul turma.”
Ieremia 31:10
În această postare voi arăta cum astăzi, sub ochii noștri se împlinește o profeție biblică: Dumnezeu adună și păzește pe evrei în țara lor pământească, Israel. Pentru un creștin învățat cu expresia „Dumnezeu este Duh” este poate ciudat să înțeleagă cum aceste evenimente pe care le auzim la știri „se potrivesc cu cuvintele prorocilor„. Dar textele care ne ajută să înțelegem sunt: Romani 11, care explică cum Israel a fost împietrit o vreme, Ezechiel 37, care arată că întoarcerea evreilor în Israel se va face în starea de necredință în Isus, este imaginea aceea a văii pline de oase, și alte texte.
Captură de ecran din 2020.05.10 la 11.34.21
Domnul Isus însuși a vorbit despre noi creștinii dintre popoare cu expresia „alte oi”, deci nu a renunțat la oile dintâi ale turmei, la poporul Său ales mai dinainte. Nu a spus nicăieri Domnul Isus că va renunța la oile dintâi, la casa lui Israel, dar a spus că le va risipi pentru o vreme, în timp ce va aduna pe celelalte.
 Sunt lucruri grele de înțeles, cu privire la subiectul acesta, dar nu imposibil. Așa a spus apostolul Petru: „…în toate epistolele lui, când vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri greu de înţeles, pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc…” 2 Petru 3:16
O mică observație: ca să poți identifica și să te bucuri de aceste împliniri, trebuie neapărat să nu crezi nici o iotă de darwinism și obligatoriu să crezi că:
-universul are 6000 de ani
-toată Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu
-toți prorocii au fost inspirați și tot ce au scris ei s-a împlinit și se împlinește
-„toți prorocii mărturisesc despre El” despre Unsul, despre Hristos
-ar trebui ca tu, cel care citești să-L iubești pe Stăpânul, să vrei să fi cu El, să iubești și să aștepți venirea Lui și în timp ce Îl aștepți să lucrezi necurmat ceea ce EL ȚI-A PORUNCIT SĂ FACI.

Iar pentru că în vremea de acum trebuie să clarificăm semnele, să le vestim, asta fac și eu prin aceste postări.
     Dacă nu respectă cineva semnele profetice, va fi călcat de trenul istoriei. Cel ce respectă semnele, lasă trenul să treacă, nu se sperie, multe nu-s pentru el, nu se împotrivește și are pace. Fii așa!
 Să încercăm să identificăm concomitent: evenimentele profețite în istorie și evenimentele istorice în profeții. Această preocupare este una plină de suspans, este incredibil cât de exact au profețit oamenii lui Dumnezeu din vechime, vremurile de acum, vremurile sfârșitului. Dar s-o luăm metodic.
1. Este vremea sfârșitului. Domnul Isus a spus că semnul sfârșitului va fi înfrunzirea smochinului,
smochin2020
adică renașterea Israelului ca stat. Despre această renaștere au scris mult profeții din vechime iar Domnul Isus a precizat că în momentul când smochinul va înfrunzi, „vara este aproape„, adică timpul recoltei, al culegerii roadelor, al primelor roade, boabele de orz. Orzul este în Vechiul testament simbolul Adunării (Bisericii), Grâul este un alt simbol, al celor ce cred din poporul Israel. Să ne amintim de pâinea de orz care se rostogolea, dar și de piatra care a lovit chipul, de întoarcerea lui Naomi din Moab pe vrema seceratului orzului, de trecerea Iordanului, tot pe vremea orzului și de sărbătoarea celor dintâi roade. Toate au de-a face cu „pârga făpturilor Lui” Adunarea. Dar după primele roade mai sunt alte roade, grâul, sigur sunt evreii.
2. Ne este mai ușor să urmărim această renaștere a Israelului ca succesiuni de evenimente politice, unele din ele fiind exact profețite în Vechiul Testament. După aproape 1900 de ani de la ultima risipire și de la a doua pustiire a Ierusalimului, în anul 1967 orașul Ierusalim a fost din nou „călcat în picioare” de evrei.
Captură de ecran din 2020.05.10 la 11.52.07
(grup de soldați evrei în Ierusalimul vechi, fotografie, aprilie 20177, în timpul vizitei în Israel) Atât de profetic mi-a sunat în urechi cadența bocancilor acestor soldați în ziua când am făcut poza, acum 3 ani, atât mi-era de-aproape Ieremia, parcă el îi conducea.
Această recucerire a avut loc matematic exact la2300 de ani de la bătălia dintre Alexandru cel Mare și Darius persanul, cu 333 de ani înainte de Hristos, eveniment folosit de Dumnezeu ca marker cronologic (prin profetul Daniel).
3. Profeția scrie că „îl va păzi„, adică evreii vor fi adunați mânați mai mult de o forță exterioară, și se dă pilda: „cum își păzește păstorul turma„. Îmi amintesc de Orde Wingate, ofițerul englez care a organizat hagana, dar și de cadoul neașteptat pe care l-au primit evreii în 1973, la războiul de Yom Kippur, când însuși ginerele lui Nasser, președintele Egiptului, se oferise voluntar să spioneze pentru Israel. Și i-a anunțat pe evrei data exactă a atacului. S-a făcut și un film pe subiect: Îngerul.
4. Dar pentru că procesul de strângere, de adunare nu s-a încheiat, ci se petrece sub ochii noștri, exact așa cum ciobanul întoarce oile cu ajutorul unor câini special dresați, tot astfel Dumnezeu le întoarce mersul evreilor care nu vor să plece în Israel. Să urmărim filmul de mai jos:


5. E neobișnuit să privești așa istoria, dar n-ai ce face, trebuie să dai credit celor pe care Dumnezeu îi numește „trimișii mei„. Doar ce au scris ei s-a împlinit, se împlinește și se va împlini. Unul din câinii de turmă pe care l-a folosit Dumnezeu după înființarea statului Israel a fost comunismul. Și pentru că după război, în România au rămas cei mai mulți evrei din Europa, în afara URSS, înțelegem că urgia comunistă a căzut și peste România ca să-i alunge pe evrei spre Israel. Am scris deja două episoade despre acest exod, mai am unul. Una din urgiile Egiptului a fost transformarea apelor în sânge, înroșirea apelor, iar în altă imagine biblică, apele sunt popoare, mulțimi. Cam ce a fost comunismul, ciuma roșie.
Captură de ecran din 2020.05.11 la 00.11.40
Acest comunism a fost o urgie de decenii, care a început la noi cam aproximativ când s-a înființat statul Israel și a ținut cam până când n-a mai rămas aproape nici un evreu în România. Ba da, au mai rămas: prim ministrul , ministrul de externe, ambasadorul de la Washington, guvernatorul BNR, șeful SRI, („vei fi cap, nu coadă!„) și încă câțiva.
6. Pandemia, acum la aproape două luni de când e stare de urgență în România, la aproape un jumătate de an de când virusul bântuie lumea, vedem cum cele mai lovite zone din lume sunt aproape exact și proporțional  (cu câteva excepții) locurile unde mai trăiesc evrei în afara Israelului: Statele Unite (statul New York), Marea Britanie, Franța, Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Brazilia. Și așa cum dintre cei ce au trecut pustia au fost secerați de boală doar cei cu vârsta înaintată, așa este și acum, bunătatea lui Dumnezeu dă ocazii de pocăință și îndreptare oamenilor, dă timp. Nu vorbesc ușor, am o rudă destul de apropiată care a murit ieri de covid la Washington, era relativ tânăr. Nu scriu ușor, știu cum miroase moartea și știu cum e la terapie intensivă. Dar mai știu că mai tare ca virusul și ca putrezirea este cel ce a murit sufocat pe cruce, dar a suflat din nou, a respirat după 3 zile, a biruit moartea.
Căci ce este omul? Doar o suflare, o respirație.
(Atâta a făcut Dumnezeu cu statuia de oase și carne pe care a modelat-o: „i-a suflat în nări„. Respirație artificială. Numai El poate să „sufle în nări”, El pune tendoane și carne pe oase, El adună oasele. Dar despre suflare în altă postare cu Voia lui Dumnezeu.)
Am scris aici ca să ai pace, tu cel care ai citit tot, să nu te îngrijorezi.
Dar să nu lenevești și să nu dormi.
Stăpânul trebuie să te găsească veghind și lucrând ce ți-a dat.
Trebuie să suportăm această urgie, această pandemie, dar mai ales cei credincioși din America și din celelalte țări greu lovite, așa cum părinții noștri și noi am suportat comunismul, nimeni nu se putea opune, a trecut.
Eu cred că la ridicare restricțiilor de călătorie va fi un mare val de Aliyah ale evreilor americani și europeni spre Israel.
Și să închei cu o altă imagine a păstorului: „Te voi strânge în întregime, Iacove! Voi strânge rămăşiţa lui Israel, îi voi aduna ca pe nişte oi dintr-un staul, ca pe o turmă în păşunea ei, aşa că va fi o mare zarvă de oameni.” Mica 2:12 E vorba despre evrei, despre stat, despre staul, neamurile sunt alt staul, biserica este turma, staule sunt două (evreii și neamurile), turma este una singură. 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s