„Mă înfurie faptul că peste tot unde te duci să te interesezi despre religii dai numai peste evrei, Fecioara Maria evreică, Iisus Hristos din mamă evreică, apostolii lui Hristos evrei.” Întrebare foarte bună pe Facebook.

Am primit o întrebare astăzi pe Facebook:
Mă înfurie faptul că peste tot unde te duci să te interesezi despre religii dai numai peste evrei, Fecioara Maria evreică, Iisus Hristos din mamă evreică, apostolii lui Hristos evrei. Nu înțeleg de ce a fost preferat acest popor de cult mozaic ,iar România numită de unii grădină Sfintei Marii. Mă poate lămuri cineva ? Dar nu cu povesti de grădiniță ci cu lucruri logice. Mă pronunț astfel fiindcă am luat legătura cu diverși teologi, dar niciunul n-a reușit să elucideze logic problema. Toți cu tot felul de povestioare dogmatice care pentru mine n-au nicio relevanță.„Stimate domn S.
O să încerc eu să vă explic logic de ce „peste tot unde te duci să te interesezi despre religii dai numai despre evrei”.
Aș vrea să fac două mențiuni înainte de a vă da răspunsul meu destul de laborios, dar care cred că va mulțumi nevoia dvs. de înțelegere.
1. Eu sunt român din Ardeal, născut la Huedin, în zonă mixtă, români amestecați cu maghiari, satul meu a fost greco-catolic (acum ortodox mixat cu baptiști, iehoviști), alte sate din jur ortodoxe. Am fost crescut destul de român, am un preot ortodox rudă apropiată și în tinerețe am avut puternice sentimente naționaliste. Așa că în răspunsul meu nu va fi părtinire etnică. Nu sunt evreu deloc.
2. Întrebarea mi-am pus-o și eu. Am fost crecut în școli comuniste și echitabil în lumea asta mi s-ar fi părut să fie ca ponderea oamenilor deștepți de exemplu să nu țină cont de nație, să avem și noi românii laurații noștri Nobel, de exemplu. Am rămas cu întrebarea în aer până n-am găsit răspunsul ascuns bine în Biblie, adică în gândirea și Planul lui Dumnezeu.
Răspunsul:
A. Nedumerirea dumneavoastră are o rădăcină, nu este o întrebare care a crescut din aer, ca un fulg sau ca o pleavă. Întrebarea dumneavoastră este o ramură dintr-un pom, a crescut dintr-o rădăcină de înțelegere, așa că dacă vrei să vezi răspunsul, trebuie să cunoști nu doar ramura, ci și butucul, adică cauza care a dus la această nedumerire, neînțelegere.
B. Haideți să încep cu o glumă care circulă în aceste zile pe net.
Că știți că nu numai Biblia e plină de evrei, ci și conducerea României: dl Maior, dl. Helvig, dl Isărescu, oameni care își fac bine treaba la locul lor, a fost dl Roman, dl Brucan și încă o mare mulțime. Dr Felix, dr Elias, etc
Gluma: „Se zice că în această criză a coronavirusului, ca să nu se supere poporul român, domnii Johanis, Arafat, Orban și Helvig, au cooptat în celula de criză un român, îi zic Streinu’.”
Sper că nu v-am supărat.

Mergem mai departe.

S-o luăm contra-cronologic.
C. În primul rând rădăcina gândirii dvs. este planul cronologic istoric dat de dl. Darwin, cu milioanele de ani, epoci geologice și evoluția biologică care cică ar fi dus de la primate la om într-un lanț evolutiv lung. La capătul acestui lanț evolutiv ar fi trebuit să fie comunismul în mintea lui Lenin de exemplu, și chiar în mintea noastră ni s-ar părea echitabil ca fiind toți din aceelași maimuțe, de ce să fie unii urmași de maimuțe mai cu „coadă”și să ia mai ulte premii Nobel ca urmașii altor maimuțe?
Problema nu este ramura (gândirea dvs.), ci rădăcina (gândirea) domnului Darwin. Acest plan e greșit, ….
D.…realitatea e alta: lumea are 6000 de ani de când a fost creată de Dumnezeu. Tot atunci a fost creată de Dumnezeu prima pereche de oameni. Apoi a avut loc căderea omului în păcat și apariția morții pe pământ (și la oameni, și la animale, și la plante), apoi la 1650 de ani de la creație a fost prima pedeapsă: potopul, din care au scăpat doar 4 familii. Cam la 600 de ani de la potop, Dumnezeu și-a început Planul Său de recâștigare a oamenilor pentru El. Acest Plan a început cu un om, cu Avraam. Acest Avraam, pe linie de neam, se trăgea din Sem, fiul cel mare al lui Noe, de aici provine numele de semiți, semitism, antisemitism.
Un străbunic al lui Avraam se numea Eber, de aici vine numele de evrei, de-ai lui Eber-Ever.
O cronogramă a acest genealogii găsiți pe site la mine, aici:
Lucrurile sunt foarte complexe și sunt toate descrise ca o istorie extrem de ușor de înțeles în primele două cărți din Biblie: Geneza și Exodul. Le-ați citit? După ce le veți citi încă odată îmi veți da dreptate.
E. Să mergem mai departe. Lui Iacov, nepotul lui Avraam, Dumnezeu i-a schimbat numele în Israel, de aici provine numele de Israel. Numele de Iudei (sau Jews), provine de la Iuda, cel mai mare fiu al lui Iacov, pentru că tribul lui s-a întors în masă din sclavia Babiloniană, dar aceste lucruri s-au petrecut cu 1500 de ani mai târziu de Avraam.
F. Acuma, după toate aceste explicații, să răspund la întrebarea dvs. Trebuie să înțelegeți că în pofida păcatului și nepăsării oamenilor (creației) față de Dumnezeu (Tatăl lor), dragostea de Tată a lui Dumnezeu față de oameni nu s-a schimbat, Dumnezeu ne iubește, dar nu ne forțează la a-L iubi, așteaptă să-l recunoaștem, să întrebăm de El (așa ca dvs.) , să-L credem, adică să-I credem cuvintele, cartea Lui, Biblia. Pentru aceasta Dumnezeu a pus în noi un arbitru, un judecător: cugetul. Acest judecător are nevoie de martori și evreii aceștia de care dvs. dați peste tot, în cărți, în știință, în istorie, pe străzi, prin muzee și cimitire, acești evrei sunt martorii lui Dumnezeu pentru cugetul dvs.
Iată ce zice Dumnezeu despre evrei într-un loc: „voi sunteți martorii Mei, zice Domnul” Isaia 43:10
Detalii la postarea cu acest subiect la mine pe blog: https://vesteabuna.wordpress.com/2019/07/13/martorii-lui-dumnezeu/
Privind la evrei, citind despre evrei, evreii încurcându-ne viața, îl recunoaștem pe Dumnezeu.
G. Dumnezeu nu este numai Dumnezeul evreilor, ci al tuturor popoarelor, dar a ales un popor care să slujească de martor celorlalte popoare. Martor a ce?
Martor al judecăților lui Dumnezeu. Evreii sunt împrăștiați prin lume în urma unei sentințe și sunt adunați acum în Israel în urma unei primisiuni.
Dumnezeu a făcut lucrul acesta ca oamenii din jur să-și pună întrebări, așa ca dvs. A și lăsat în Bible scris că mulți oameni vor zice: „pentru ce Dumenzeu….?”

H. Dumnezeu nu a ales un popor dintre popoarele pe care le-a găsit pe lume. O astfel de înțelegere vinde din triunchiul darwinist de gândire, (ca și cum Dumnezeu ar fi aterizat ca un extraterestru în lumea maimuțelor educate prin lupte intrene.) Dumnezeu putem spune că i-a creat pe evrei, El a ales un om, un singur om, pe Avram. Nepotul lui Avram, numit Iacov sau mai târziu Israel a avut 12 copii, care au devenit strămoșii evreilor de azi. Prin evreii Dumnezeu ne învață pe noi. Iar noi învățăm pe alții. Sper că v-a folosit explicația mea.

Cu respect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: