Vii pe înălțimile Samariei, o altă profeție care se împlinește sub ochii noștri

Vei sădi iarăşi vii pe înălţimile Samariei; cei ce le vor sădi le vor culege şi roadele.
Ieremia 31:5

Chestiunea etichetării vinurilor produse în „teritoriile ocupate” a fost ridicată de unele țări (de exemplu Canada) care se opun importului de vin produs în Israel, dar doar importului de vin produs în acele teritorii cucerite în 1967.
Delicat și complicat.
podgorie samaria
Adică, argumentul acestor oponenți stă în aceea că fiind „teritorii ocupate” cică, nu este corect să se aprobe importul unor produse ca fiind din Israel, când „acolo” nu e Israel.
Desigur că acești umblători după dreptate politică, uită și se fac că nu știu sau nu vor să știe că, și politica, și istoria, și granițele întinse sau retrase sunt supuse Planului trasat de Dumnezeu în cartea Lui prin profeți.

Așa că cu mult înainte de a se rățoi cineva la Israel că de ce exportă vin produs în Samaria, Ieremia i-a promis Israelului: „vei sădi iarăși vii pe înălțimile Samariei„.
Iar conform articolului de aici  între 60 și 80 % din producție se consumă în Israel.
După 2000 de ani de pustiire, podgoriile sădite din nou confirmă profețiile biblice, se întâmplă așa pentru că așa a fost scris.
Iar rumoarea din jurul subiectului, (treaba cu etichetarea acestor roade ale viei) probabil are rolul de a atrage atenția asupra subiectului, în Planul Celui ce face totul.
Și treaba mea e tot aia, de a atrage atenția, pentru că educația se face prin învățare continuă și vindecarea prin înzdrăvenire treptată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s