De ce nu „țin” nici Crăciun, nici Paște, nici Duminică?

….și desigur nici sâmbătă.
Am fost întrebat de cineva pe net, după ce a aflat că am avut rude care au decedat în ajunul crăciunului, în seara de 24 decembrie.
„De asta nu țineți ziua?” „Mă așteptam să postați ceva despre sărbătoarea nașterii lui Isus, dar… (…moderat…)” era 25 decembrie 2018.
I-am răspuns:
„Nu, nu de asta nu țin ziua.
Nu țin nici crăciun, nici paște, nici duminică pentru că așa m-a învățat apostolul de care nu ascultă cei ce le țin: „voi țineți zile, luni, vremi și ani, mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi!”
Pur și simplu cred că ceea ce au scris apostolii este inspirație de sus din cer, de la Cel ce s-a suit în cer și a turnat „ce vedeți și auziți”.
Iar Cel ce s-a suit în cer este Cel despre care a scris Moise că dacă cineva nu va asculta de acest Proroc, i se va cere socoteală.
„Şi dacă cineva nu va asculta de cuvintele Mele, pe cari le va spune el în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteală.” Deuteronom 18:19
Eu vreau să merg la Dumnezeu cu dosar curat, am trecut pe la Mediator și mi-a arătat că trebuie să am grijă de fiecare paragraf și elimin capetele de acuzare împotriva mea.
Ce ați fi vrut să vă scriu, despre semnificația crăciunului?
Să scriu ceva „gânduri” care să prindă la mulțimea preocupată de sughițuri, râgâieli și mai nou mahmureli?
Aseară am ascultat vorbirea lui Aurel G. despre plecarea americanilor din Siria, despre cum se așează armatele lumii în nordul Israelului, exact în conformația văzută de Ezechiel (8) acum 2500 de ani.
Am ascultat pe Netanyahu făcând apologia sionismului evanghelic, am citit mult despre Isaac Newton, marele savant, fizician și matematician, dar și un vizionar și un cunoscător al Bibliei de excepție, a fost primul sionist, iată ce se scrie despre el:
„În calitate de creștin avea opinii teologice neortodoxe, fiind adept al profețiilor făcute în baza Bibliei…..Newton s-a exprimat public contra acceptării catolicilor la Trinity College, opinie pentru care risca o pedeapsă considerabilă, de care a scăpat ca prin minune (regele din acel moment era catolic)……Newton a fost un protestant ascetic care credea cu fanatism în Sola Scriptura, era eretic și ocultist.[9] Profesorii universitari de la Trinity College erau obligați sa devină preoți, iar el a obținut de la rege scutire în aceasta privință (pentru Newton a deveni preot anglican era apostazie, el compara preoții trinitari cu ucigașii).[9] Trebuise însă să țină o predică, ocazie pe care a folosit-o pentru a înfiera catolicismul pentru curvie spirituală și idolatrie.[9] A murit refuzând sa fie împărtășit de biserica apostată (așa considera el Biserica Anglicană)…..”
Se spune despre el:”În ciuda faimei ca om de știință, Biblia și nu natura au fost cea mai mare pasiune a lui Isaac Newton. El a dedicat mai mult timp Scripturii decât științei. El a spus: „Am o credință fundamentală în Biblie ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, scris de cei care au fost inspirați, studiez Biblia zilnic.”
Cam așa socotesc și eu că e drept, să acordăm mai multă importanță profețiilor decât obiceiurilor.
Stau cu ochiul în Biblie și cu urechea la știri.
Mare parte din știri sunt relatări despre forme fragmentate ale urgiilor sau urgii întregi, urgii care se derulează, urgii care se termină și urgii care încep. Comunismul, migrația, chiar securitatea de care mă acuzați că scriu prea des, nu sunt decât părți ale acestui val de pedepse venite peste o lume care ține crăciun, paști, zile și diete, unii bagă în stomac de toate, alții zic că doar de unele, dar nu-și bagă în cap nici profeții, nici temeri, nici așteptări, nici credințe.
Ca și cum capătul de intrare al tubului digestiv ar fi mai important decât intrarea în gând, fără să vadă că precum capătul de ieșire al unuia face doar ceva mirositor, nici al celuilalt nu face altceva mai onorabil fără o severă filtrare lăuntrică.
Așa că dacă vreți gânduri despre crăciun deschideți Facebook-ul, aici este blog de învățătură și mărturie creștină.

One Response to De ce nu „țin” nici Crăciun, nici Paște, nici Duminică?

 1. vesteabună spune:

  Am recitit postarea.
  Sunt de acord 100% cu ce am scris acum doi ani.
  Mai ales paragraful de pe la urmă:
  „Mare parte din știri sunt relatări despre forme fragmentate ale urgiilor sau urgii întregi, urgii care se derulează, urgii care se termină și urgii care încep. Comunismul, migrația, chiar securitatea de care mă acuzați că scriu prea des, nu sunt decât părți ale acestui val de pedepse venite peste o lume care ține crăciun, paști, zile și diete, unii bagă în stomac de toate, alții zic că doar de unele, dar nu-și bagă în cap nici profeții, nici temeri, nici așteptări, nici credințe.”
  La două luni după ce am postat postarea asta a început Covidul….urgii care încep.
  Între timp m-am operat, iar acum mă încearcă o gastrită pe care greu o strunesc cu medicamente și cu o dietă severă.
  E vremea prunelor, a zmeurei de toamnă, a merelor.
  Doar compot.
  Am fost și la endoscopie săptămâna trecută, medicul mi-a dat CD cu filmulețul unde se vede clar gastrita.
  Parcă totuși când tubul acesta digestiv pe care-l ducem, ba la bucătărie, ba la baie, suferă un pic, tubul celălalt, care duce cuvinte de la ureche (sau ochi) la limbă se simte mai bine.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: