Martorii lui Dumnezeu

Voi sunteţi martorii Mei – zice Domnul –, voi şi Robul Meu pe care L-am ales, ca să ştiţi, ca să Mă credeţi şi să înţelegeţi că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost făcut niciun dumnezeu şi după Mine nu va fi, …” Isaia 43:10
Orice proces juridic are nevoie de martori.
Orice proces tehnologic are senzori, tot martori și ei, intrări ca mărimi de proces.
Procesul conștiinței, judecata de sine, judecata istoriei, cunoașterea istoriei are martori.
Evreii sunt martorii lui Dumnezeu.
Dintre toate popoarele, evreii au lăsat cele mai mult urme în istorie.
Din Chile pânâ în Kamchatka, de la Avram până la Netanyahu, istoria e plină de evrei.
De ce?
Pentru că Dumnezeu i-a folosit, îi folosește și îi va folosi ca martori pentru noi ceilalți.
constanta sinagoga
(ruinele sinagogii mari din Constanța)
Clădirile lor părăsite, invențiile lor, banii lor și companiile lor care conduc lumea financiară, nu de azi sau de ieri, ci de pe vremea Imperiului Babilonian, sau Egiptean ne vorbesc nouă celorlalți despre Dumnezeu care conduce istoria.
Ne vorbesc conștiinței noastre.
Orice martor mai are nevoie de un martor. Trebuie să fie doi.
Robul Meu ales„, Stăpânul Isus este al doilea martor.
Doi martori absolut independenți, de aceea au și mai mult credibilitate.
Căci evreii, de Isus nici nu vor s-audă.
E vorba de un proces al conștiinței, atunci când citim istorie, când judecăm istorie, când citim Biblia.
Profeția este pentru vremea de acum, pentru analiza vremii de acum, „Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit şi te voi strânge de la apus. Voi zice miazănoaptei: ‘Dă încoace!’ şi miazăzilei: ‘Nu opri, ci adu-Mi fiii din ţările depărtate şi fiicele de la marginea pământului: pe toţi cei ce poartă Numele Meu şi pe care i-am făcut spre slava Mea, pe care i-am întocmit şi i-am alcătuit. Scoate afară poporul cel orb, care totuşi are ochi, şi surzii, care totuşi au urechi.’ Să se strângă toate neamurile şi să se adune popoarele! Cine dintre ei a vestit aceste lucruri? Care dintre ei ne-au făcut cele dintâi prorocii? Să-şi aducă martorii şi să-şi dovedească dreptatea, ca să asculte oamenii şi să zică: ‘Adevărat!’ ” 10 „Voi sunteţi martorii Mei….”
Acum evreii sunt Martorii lui Dumnezeu.
Niște naivi religioși și-au fircălit o etichetă pompoasă cu un titlu asemănător, n-are legătură cu realitatea.
Evreii sunt martorii lui Dumnezeu.
Creația mărturisește despre El, gâzele și crinii, foamea și hrana, canioanele și ghețarii, cruciadele și imperiile.
Evreii sunt unii din martori, pentru o mântuire mare, pentru o judecată înfricoșătoare, pentru o speranță glorioasă, pentru o slujire dedicată.
Pentru a avea la ce medita!

5 Responses to Martorii lui Dumnezeu

 1. vesteabună spune:

  Un citat din scrierile unui evreu născut pe plaiurile noastre, unul celebru, Elie Wiesel:
  „,,Dacă grecii au inventat tragedia, romanii epistola şi Renaşterea sonetul, generaţia noastră a inventat o nouă literatură, acea a mărturiei. Toţi am fost martori şi toţi simţim că va trebui să stăm ca mărturie pentru viitor. Şi aceasta a devenit o obsesie, singura şi cea mai puternică obsesie care a marcat toate vieţile, toate visele, toată munca acestor oameni. Chiar şi cu un minut înainte să moară au crezut că asta trebuie să facă”.
  LITERATURA MĂRTURIEI!
  Normal, din moment ce în acest proces al conștiinței, care este viața umană, evreii au rolul de martori.
  Toată Biblia consider că face parte din acest „gen” de literatură, a mărturiei.
  Biblia mărturisește despre Creator și despre creație, despre ce a fost dinainte de om, despre îngeri, despre păcat și ispășire, despre vinovăție și iertare, despre boală și vindecare, despre moarte și înviere.
  Martorii lui Dumnezeu din Biblie trăiesc printre noi, sunt evreii.
  Și mai sunt unii, suntem noi creștinii.
  Iar pentru că dacă evrei nu mai sunt răsfirați prin toată lumea ca să slujească de martori, (țări întregi sunt rămase fără ei), creștinii sunt împrăștiați pe toată fața pământului, greu de găsit vreun locușor fără creștini.
  Așa a hotărât Cel ce a zis că El nu se lasă fără mărturie.
  Vă mai scriu după ce citesc cartea pe care am cumpărat-o ieri:
  Vă las cu prima pagină:
  „Cronica povesteşte că celebrul Rabi Șnoer Zalman din Lcadi, denunţat de un adversar al mişcării hasidice, ca agitator împotriva ţarului, a fost arestat şi încarcerat în închisoarea din Sankt-Petersburg.
  Într-o zi, directorul închisorii l-a vizitat în celula unde stătea singur şi i-a zis:
  — Am informaţii că sunteţi un Rabi, un învăţat. Deci cunoaşteţi textele sfinte, Biblia. Explicaţi-mi un pasaj, pe care nu-l înţeleg, din Cartea facerii. Acolo se spune că, după ce a muşcat din fructul oprit, Adam a fugit şi s-a ascuns atât de bine, încât Domnul a trebuit să-l întrebe: «Ayeka — unde eşti, Adame?» Este posibil, e oare de conceput ca El, Creatorul lumii, să nu fi ştiut unde se află Adam?
  Surâzând, Rabi i-a răspuns:
  — Domnul, lăudat fie-i numele, ştia; Adam nu ştia.
  Şi a continuat Rabi Şnoer-Zalman:
  — Credeţi că Biblia este o carte sfântă?
  — Da.
  — Că ea este pentru toate fiinţele, din toate vremurile şi deci şi pentru epoca noastră?
  — Da, aşa cred,
  — În acest caz, trebuie să vă explic adevăratul sens al întrebării puse de Dumnezeu lui Adam. Ayeka înseamnă: unde te afli tu pe lumea asta? Care este locul tău în Istorie? Ce faci tu cu viaţa ta, Adame? Odată și odată, fiecare fiinţă umană trebuie să se confrunte cu aceste întrebări.
  Pentru fiecare dintre noi, cartea vieţii se trage tocmai de la Adam, El încarnează misterul începutului. Dar prin cuvântul „Ayeka“, Dumnezeu ni se adresează tuturor.”
  „Și marea nu se umple” de Elie Wiesel, pag 7

  Apreciază

 2. 1lenyegtelen spune:

  Conform cu înnoirea lucrurilor, există un nou legământ, pecetluit şi intrat în vigoare prin sângele lui Isus Christos, Domnul şi Mântuitorul nostru, rânduit de Dumnezeu, Tatăl nostru (Luca 22:20). Cei care au intrat în el – indiferent din ce naţiune sunt – sunt un popor nou, fiind numit Israelul lui Dumnezeu (Galateni 6:16). Evreii care nu îl au pe Domnul Isus ca Mesia, nu mai sunt poporul lui Dumnezeu (Apocalipsa 2:9, 3:9).

  Apreciază

 3. vesteabună spune:

  Mulțumesc de comentariu și de atenție. Am două lucruri de adăugat. Unul este faptul că nu am scris nicăieri în postare că evreii astăzi sau că evreii de astăzi sunt” poporul lui Dumnezeu”. Am scris că sunt „martorii lui Dumnezeu.” În același timp conform explicației apostolului Pavel din Romani dată prin pilda măslinului, înțelegem că evreii „după trup”, sunt mlădițele tăiate, mlădițele uscate, care însă pot să fie altoite iarăși „în chiar măslinului lor.” Mai mult decât atât, în aceeași pildă suntem avertizați să nu ne fălim față de ramuri pentru că posibilitatea tăierii există și pentru ramurile noi altoite. Istoric observăm această tăiere în apostazia bisericească care a început chiar pe vremea apostolilor. Este numită în scriptură „taina fărădelegii”, deci nu este un concept ușor de înțeles.
  Al doilea lucru dar legat de primul este că nu ar trebui să fii sigur că textele pe care mi le-ai dat din Apocalipsa se referă la iudei „după trup”. Cele două texte se referă la niște oameni care zic că sunt iudei. Existau în primul secol iudaizatorii, cei care doreau să îi facă pe ceilalți oameni dintre neamuri să trăiască în felul iudeilor, o ispită în fața căreia a căzut însuși apostolul Petru. Nu vreau să agresez un mod clasic de înțelegere al Bibliei cu o înțelegere cu totul nouă, dar atunci când este cazul trebuie abordat noul argument cu blândețe și primit dacă se dovedește valabil.
  Citește te rog atent postarea mea de aici: https://vesteabuna.wordpress.com/2016/12/10/sinagoga-satanei-4/
  și eventual tot serialul de cinci postări (Sinagoga Satanei)și m-aș bucura dacă după citire și analiză ai reveni cu un comentariu.
  Cu drag….

  Apreciază

 4. vesteabună spune:

  „Evreul este unul dintre firele cele mai împestrițate din țesătura umanității și trebuie să fii orb să nu vezi.” Panait Istrati, discuții cu Isaac Horovitz
  A fost târg de carte la Cluj.
  Iar nu ies din casă o săptămână.
  Citesc „Existența evreiască în opera lui Panait Istrati.” de David Seidmann
  Un martor onest despre martorii lui Dumnezeu.
  Citatul dat este la pagina 49, dreapta sus.
  Editura Hasefer.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: