7 iunie 1967, o dată profetică în Planul lui Dumnezeu, începutul VREMII SFÂRȘITULUI

Când soldații evrei au intrat pentru prima dată în Ierusalim, la 7 iunie 1967, ei nu știau că pașii lor pe caldarâm împlinesc o profeție spusă de profetul Daniel cu mai bine de 2500 de ani înainte.
I-a zis atunci Dumnezeu lui Daniel: „Du-te, Daniele! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse şi pecetluite până la vremea sfârşitului. Mulţi vor fi curăţiţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul şi niciunul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege.
Nu toate, dar o parte din profețiile biblice sunt cronologice, adică au termene definite istoric de anumite evenimente.
Daniel primise mai multe viziuni dumnezeiești pe care nu le-a înțeles, era vorba despre vremea sfârșitului.
Înainte de declanșarea acestei vremi, o perioadă de 2300 de ani trebuie să curgă, iar această perioadă are și ea un început cronologic exact: „Iată, îţi arăt ce se va întâmpla la vremea de apoi a mâniei, căci vedenia aceasta priveşte vremea sfârşitului.  Berbecul pe care l-ai văzut, cu cele două coarne, sunt împăraţii mezilor şi perşilor. Ţapul însă este împărăţia Greciei, şi cornul cel mare dintre ochii lui este cel dintâi împărat.” e vorba de Alexandru cel Mare care l-a bătut pe Darius în anul 333 înainte de Hristos.
Socoteala e matematic foarte simplă: 333+1967=2300, un copil o poate face.
Perioda de 2300 de ani e bine definită în vedenie și s-a terminat în iunie 1967:”Am auzit pe un sfânt vorbind şi un alt sfânt a întrebat pe cel ce vorbea: ‘În câtă vreme se va împlini vedenia despre desfiinţarea jertfei necurmate şi despre urâciunea pustiirii? Până când vor fi călcate în picioare Sfântul Locaş şi oştirea?’  Şi el mi-a zis: ‘Până vor trece două mii trei sute de seri şi dimineţi; apoi Sfântul Locaş va fi curăţit!
Profeția din Ezechiel 38 privește „munții lui Israel care multă vreme fuseseră pustii„. Până în 1967, evreii nu stăpâniseră munții Samariei și ai iudeii (așa numita Cis-Iordanie), dar din 1967 până acum, în jur de 500000 de evrei locuiesc acolo, dintre care peste 60000 de evrei veniți din America.
Biblia se împlinește sub ochii noștri.
Despre profeții cronologice, în altă postare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: