Europa este terminată

Vă voi scoate din mijlocul popoarelor, şi vă voi strînge din ţările în cari v-am risipit, cu mână tare şi cu braţ întins, şi vărsându-Mi urgia.”Ezechiel 20:34
Cele mai mari urgii care au lovit omenirea și au provocat pierderi de zeci de milioane de vieți omenești nu au fost dezastre așa-zis „naturale”, gen cutremure, țunamiuri, uragane, alunecări de teren sau erupții vulcanice. Nici măcar epidemiile nu se pot compara cu „dezastrele” pe care și le-au provocat oamenii unii altora: războaiele și uciderile în masă.
Să amintim holocaustul, holodomorul și cele două războaie mondiale, doar ca exemple din secolul trecut. Adăugați liniștiți la listă comunismul.
Să le numim dezastre ideologice, pentru că la originea lor nu a stat simpla și parțial de înțeles dorință de dominare a unui popor asupra altuia sau altora, ci rațiuni care au inspirat convingeri de masă, au creat legitimități false și au fost temeinic propagate, implementate și aplicate ca planuri. (Luați ca exemplu nazismul.) Inițial a fost o mică doctrină, poate un curent de opinie, dar îmbrăcat în argumente, împodobit cu vise,  a generat în mințile celor creduli un sens al vieții, un plan, pentru care și-au închinat viața, chiar și-au dat-o.
Și n-a fost doar nazismul, comunismul a fost absolut la fel.
Să crezi că toate aceste doctrine au fost simple întâmplări ale istoriei, peste care o înțeleaptă omenire ar fi bine să treacă și să învețe să nu le mai repete, e naivitate.

   Istoria ne învață că oamenii nu învață nimic din istorie.
     Știind aceasta, e o naivitate să încerci să-i înveți, istoria e grea, are nevoie de timp s-o înveți, vasta majoritate a oamenilor trăiesc fără s-o cunoască. Mai bine să înveți Planul lui Dumnezeu, vei înțelege mult mai repede istoria.
Dar noi nu suntem trimiși să vestim oamenilor istoria, ci Dumnezeu ne-a poruncit să-i avertizăm de pedeapsa pentru nedreptate.
Ideologiile false au fost duhuri de minciună, permise de Dumnezeu ca pedepse, ca urgii cu două scopuri:
1. Odată să pedepsească pe cei ce n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoștința lor și s-au îngâmfat.
2. Apoi să-și aducă la îndeplinire Planul său veșnic, profețit în Biblie. Adică să-și scoată pe poporul Israel dintre toate popoarele în care au fost împrăștiați (tot ca pedeapsă, acum 2000 de ani) și să-i adune înapoi în țara lor ca să-și arate îndurarea peste ei.
Trebuie să vedem aceste două aspecte ale Planului lui Dumnezeu: judecățile și bunătatea.
…judecățile Tale sunt pline de bunătate…” (Psalmul 119:39, îi spune David lui Dumnezeu și cursul istoriei omenești trebuie privit ca o desfășurare paralelă atât a judecăților, cât și a bunătății lui Dumnezeu.
Pentru că oamenii trăiesc amestecați pe pământ, credincioși cu necredincioși, drepți cu nedrepți, buni și răi împreună, Dumnezeu lucrează deosebit de înțelept, pentru ca în aceleași împrejurări, unii să fie păziți prin credință, alții să cadă în cursele plăcute minților lor.
Desigur aici un rol deosebit au miliardele de îngeri slujitori, puși „să slujească celor ce vor moșteni mântuirea„, celor drepți, angajați  și temători pe de o parte și pe de altă parte să încurce mințile celor amăgiți de filosofiile necredinței și să-și primească deseori ei înșiși (adesea în ei înșiși) pedeapsa nelegiuirilor lor. Pentru cei ce cunosc istoria și o privesc biblic,  a privi cursul evenimentelor în lumina profețiilor este un motiv de admirare a înțelepciunii meticulosului Plan al lui Dumnezeu.
Să luăm ca exemplu felul cum lucrează Dumnezeu la mințile celor necredincioși, cum îi lasă „în voia minții lor blestemate” și mai ales cum lasă ca ideologii ce vor forma atitudini devastatoare pentru „purtători”, să crească încet ca șerpii în sân, în mințile atee.
În primul rând: cum apar aceste ideologii care joacă un rol în ducerea la îndeplinire a judecăților lui Dumnezeu?
Dumnezeu le-a permis, să luăm ca exemplu pedepsirea lui Ahab:
” Şi Domnul a zis: «Cine va amăgi pe Ahab, ca să se suie la Ramot din Galaad şi să piară acolo?» Şi au răspuns unul într-un fel, altul într-altul. Şi un duh a venit şi s-a înfăţişat înaintea Domnului, şi a zis: «Eu îl voi amăgi.» Domnul i-a zis: «Cum?» «Voi ieşi», a răspuns el, «şi voi fi un duh de minciună în gura tuturor proorocilor lui.» Domnul a zis: Îl vei amăgi, şi-ţi vei ajunge ţinta; ieşi, şi fă aşa!“ Şi acum, iată că Domnul a pus un duh de minciună în gura tuturor proorocilor tăi cari sînt de faţă. Dar Domnul a hotărît lucruri rele împotriva ta.“ 1 Împărați 22: 20-23
La fel e cazul Europei: am scris aici cât am fost de șocat acum 5 ani după prima vizită la Londra, de numărul mare de musulmani din capitala britanică.
Abia mai târziu am înțeles că această năvală musulmană este profețită, Dumnezeu trimite niște vânători care „să-i vâneze” pe evrei, să-i facă să plece în Israel.
Pentru ca această năvală să poată să aibă loc, a trebuit schimbată mintea Europenilor, ca din antiimigranți cum  erau acum 25 de ani, să devină absolut toleranți și primitori în ciuda oricăror obiecții interne sau avertizări.
Aceste schimbări de atitudine au fost mai întâi schimbări ideologice, schimbări de mentalitate. Acest lucru l-a permis Dumnezeu, duhuri de minciună au blocat rațiunea capetelor luminate de către Cel ce „răstoarnă sfaturile neamurilor„. A trebuit ca să se întâmple acest dezastru ideologic pentru ca dezastrul demografic să poată avea loc.
E cu totul ciudat ca națiuni întregi să cadă victime unui fel de gândire sinucigaș, dacă aceasta nu este o urgie, atunci ce este?
Urmăriți vă rog unde sunt conflicte și tulburări în Europa: exact acolo unde încă numărul de evrei este semnificativ:
-sud-estul Ucrainei,
-Franța și mai ales Paris, vezi manifestațiile vestelor galbene de acum și devastările de magazine (multe evreiești) din centrul Parisului.
-Amsterdam și Bruxelle, cu largi populații musulmane, antisemite
-Londra
-Ungaria
Fiecare zonă are conflictul ei, ideologia ei, urgia ei.
Trebuie să înțelegem aceste conflicte ca detalii ale Planului mai larg și mai vast al lui Dumnezeu, sunt urgii vărsate de Dumnezeu, peste țările în care i-a risipit pe evrei, pentru a-i scoate de acolo „cu mână tare și cu braț întins„. Trebuie să vedem brațul întins și tare al lui Dumnezeu în aceste urgii și să stăm liniștiți.
Să vedem și mai detaliat, felul cum s-a schimbat harta și politica Europei pentru ca aceste profeții să se poată împlini.
În anii 80-90 s-au deschis granițele, ca oamenii (și imigranții) să poată circula liber.
Totuși acordul Shengen nu se aplică pentru România și Bulgaria, o cale mai scurtă pentru ei, aici granițele sunt închise, ei trebuie să ajungă în vestul Europei nu în est.
Brexitul are rolul lui, politica antidiscriminare are rolul ei, dar în umbra acestor pomi ideologici cresc șerpii vechi și veninoși ai antisemitismului și anticreștinismului.
Iată ce declară un avocat evreu care a fost nevoit să emigreze din Anglia în Israel:

E timpul să pribegim din nou„, afirmă Mark Lewis, spunând colegilor evrei care se confruntă cu creșterea antisemitismului în Marea Britanie și în întreaga Europă….
Europa, după părerea mea, este terminată. În fiecare zi vezi că oamenii sunt atacați într-un fel sau altul în Europa „, a declarat Mark Lewis pentru știrile Channel 10 din Israel, care și-a însoțit sosirea împreună cu partenerul Mandy Blumenthal la aeroportul Ben Gurion din Israel. „Vezi oameni uciși în muzee din Belgia, oameni uciși în școli din Franța, oameni atacați în Anglia. Există doar un singur loc pentru evrei „, a adăugat Lewis.   sursa: https://www.timesofisrael.com/europe-is-finished-leading-lawyer-says-as-he-leaves-uk-for-israel/
Dragii mei vă rog să citiți aceste  interpretări, să ascultați știrile politice, războaiele și veștile de războaie fără să vă îngrijorați, cu detașarea celui care știe ce urmează, ca și când te uiți a doua oară la un film.
Dumnezeu îi scoate pe evrei afară prin urgii, prin dezastre, așa i-a scos din Rusia, cu comunismul, din Estul și mijlocul Europei cu nazismul și apoi iar cu comunismul, acum îi scoate din vestul Europei prin imigranți și din Ucraina prin război, urmează America, de unde îi va scoate cumva. Aceste urgii sunt cadrul, rama, mediul de lucru al lui Dumnezeu, ca noi să putem identifica exact timpul biblic în care ne găsim.
Cu cât aceste urgii sunt mai ciudate (vezi moliciunea Europei față de imigranți) cu atât e mai vizibilă „mâna tare și brațul întins” ale lui Dumnezeu.
Care este atitudinea inimii noastre?
Care ar trebui să fie?
Proorocii, ….. au făcut din mântuirea aceasta ţinta cercetărilor şi căutării lor stăruitoare. Ei cercetau să vadă ce vreme şi ce împrejurări avea în vedere Duhul lui Hristos, care era în ei, cînd vestea mai dinainte patimile lui Hristos şi slava de care aveau să fie urmate.” 1 Petru 1:1o-11
De aici urmează pentru noi niște atitudini:
-„încingeți-vă coapsele minții”, adică să avem un angajament față de Plan
-să nu ne lăsăm târâți de pofte
-să ne purtăm cu frică în timpul pribegiei noastre
-să lepădăm răutate, vicleșug, invidie, bârfă, etc.
-să dorim să cunoaștem Cuvântul lui Dumnezeu (laptele duhovnicesc)  tot mai mult
-să aducem jertfe duhovnicești, adică să vestim Cuvântul altora, făcând orice gând rob ascultării de Hristos, aducând oamenii la ascultarea credinței
 

One Response to Europa este terminată

  1. vesteabună spune:

    Probabil ar fi trebuit să pun titlul în ghilimele, sau să arăt cumva că este un citat. Așa cum este acum, sugerează că eu aș fi eurosceptic. Nu sunt deloc. Socotesc că Uniunea Europeană așa cum este a fost în Planul lui Dumnezeu să fie, ca El să-și ducă la îndeplinire Planul Său arătat de milenii în profeții. Cu siguranță oamenii nu la Dumnezeu s-au gândit când au înființat UE, ei nu judecă așa (https://vesteabuna.wordpress.com/2010/08/02/el-nu-judeca-a%C8%99a/). Avem în Biblie exemple de oameni care nu judecau după Dumnezeu, dar îi făceau Planul, fără să știe: sirienii, babilonienii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: