Cuvintele acestea au un preț, cineva trebuie să le spună…(sistemul acesta funcționează și acum)

Pentru cei cu timp puțin vizionați cel puțin de la minutul 31:00.

7 Responses to Cuvintele acestea au un preț, cineva trebuie să le spună…(sistemul acesta funcționează și acum)

 1. vladimirela spune:

  Da, fratele are dreptate. Însă pun și eu o întrebare:
  „Chiar credeți că nu era nici un fel de uniune a bisericilor prim-noutestamentale? Chiar dacă Scriptura nu ne dezvăluie lucrul acesta, eu cred că ceva a existat. Drept dovada primul conciliul s-a făcut fix în Ierusalim. Prin aceasta nu spun că Ierusalimul era centru, dar cred că erau mai marii ai fraților care vegheau asupra bunul mers al bisericilor.


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  Apreciază

 2. vesteabună spune:

  Dacă ar fi fost, ar fi fost scris.
  Nici „pastori” n-au avut „bisericile” din Noul Testament.
  Și nici nu s-au numit biserici, ci adunări.
  Nici n-a fost nici un Conciliu la Ierusalim, la Vatican sunt concilii.
  Nu exista încă sistemul bisericist, pentru că nu existau biserici, nici șarlatanii care se folosesc de aceste clădiri ca să-și strângă bani.
  Ceea ce vedem astăzi se numește taina fărădelegii sau apostazia, e o stare profețită. A început de atunci, imediat după plecarea apostolilor.

  Apreciază

 3. vladimirela spune:

  Imi pare rău, dar permiteți-mi să vă contrazic prin câteva obiecții:
  1. Fratele Aurel folosește cuvântul „păstori” în sensul bun al cuvântului. Ceea ce obiecta el, este darea de socoteala mai marilor, celor din cult.
  2. În Biblia mea există denumirea „biserica”: Noul Testament folosește de 48 ori cuvântul „Biserica” (sigur aici este inclusă si Biserica Universală ca denumire). Câteva exemple:
  – Fapte 8:1 – „…În ziua aceea, s-a pornit o mare prigonire împotrivă Bisericii din Ierusalim….” Este specificată Biserica locală, Ierusalim, nu adunare (deși eu cred că este același lucru).
  – Fapte 12:5 – „Deși Petru era păzit în temniță, și Biserica nu înceta să înalte rugăciuni…” Contextul în care este plasată denumirea „Biserica” arată clar că era o biserica locală, biserica din Ierusalim.
  – Cele șapte biserici sunt denumite biserici.
  3. Când am zis conciliu, am preluat termenul. Ideea a fost alta. M-am referit la capii/mai marii bisericii primare care pentru primadată s-au întâlnit să rezolve o problemă.
  P.S. apropo de ce ne e frică să folosim cuvântul biserica? Este cuvântul Scripturii. Haidați să răscumpărăm acest cuvânt, dacă alții l-au stricat 🙂


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  Apreciază

 4. vesteabună spune:

  Fratele Aurel a făcut teologia la baptiști…acest lucru a lăsat urme.
  Deși am postat clipul, nu sunt de acord chiar 100% cu cele spuse de vorbitor. Se poate mai bine.
  Pe mine mă interesează mai mult cum folosește Biblia termenul „păstori”. Altfel decât sensul bun invocat în comentariu, cred eu.
  Singurul loc în care apare termenul păstori în Noul Testament (Antiohia) este un argument prea firav pentru a neglija zecile de „biserici” dacă vreți, care nu aveau astfel de personaje.
  Nu mi-e frică de termenul „biserică”, mi-e rușine.
  Citez de aici:
  https://vesteabuna.wordpress.com/2015/12/11/intelesul-cuvantului-evlavie/

  „Multe cuvinte din Biblie au ”traduceri” greșite. De exemplu: prezbiter, sau biserică….
  Ca om care vorbesc câteva limbi, îmi permit să fac câteva observații de bun simț legate de traduceri și traducători:
  -o traducere a unui cuvânt trebuie să caute acel termen care se suprapune perfect înțelesului în ambele limbi
  -dacă nu se poate, se vor căuta mai multe cuvinte să traducă pe unul singur pentru a lăsa cititorul să izoleze un înțeles nou chiar fără cuvânt anume
  -dacă un cuvânt se poate traduce în mai multe cuvinte cu mai multe înțelesuri e simplu: se vor înșira toate cuvintele în traducere
  -se va respecta consecvența, adică dacă odată ai tradus un cuvânt cu un termen, atunci același cuvânt în același context îl vei traduce la fel. (E cunoscut zbuciumul lăuntric al lui Cornilescu când a tradus cuvântul neprihănire (dreptate, sau stare după voia lui Dumnezeu).)
  -cu un cuvânt vechi sau nou, al cărui înțeles este stricat, adică omul înțelege altceva decât ce a vrut originalul din care s-a tradus să spună, ei bine, cu acel cuvânt nu mai ai ce face, trebuie să renunți la el. Dacă nu renunți la cuvântul cu înțeles stricat, vei perpetua stricăciunea sau cel puțin confuzia.

  Să vorbim acum despre termenul….”
  Biserică
  Provine de la Basilica=casa împăratului, sau clădire publică.
  În greacă basileu=împărat, de aici românescul Vasile.
  În original este Eclesia, nu Basilica și acest termen înseamnă altceva decât o clădire.
  Biserică este un termen stricat, nu se mai poate repara.
  După recunoașterea Creștinismului apostat ca religie de stat, în anii 300 s-a stabilizat termenul biserică, absolut greșit.
  Cu o traducere greșită nu faci nimic, a explicat Cornilescu de ce:
  https://vesteabuna.wordpress.com/2015/11/03/aveam-inaintea-mea-o-traducere-asa-de-proasta-ca-n-o-puteam-intelege-cum-a-inceput-cornilescu-traducerea-noua/
  Nu mai răscumpărați cuvinte, ați văzut ce s-a întâmplat cu familia, acum este tradițională și modernă, trebuia dezlipită eticheta înainte.
  Răscumpărați timp, oameni, cuvinte nu, cuvintele trebuie traduse corect, există termeni echivalenți, nestricați.

  Apreciază

 5. vesteabună spune:

  Acoperiții din religie.
  Sergenții majori mesianici.
  Înlocuiți în afirmații le lui Cristoiu cuvântul „presă” cu cuvântul „religie” și nu veți greși deloc.
  De aici: https://www.gandul.info/interviurile-gandul/ion-cristoiu-interviu-adrian-sarbu-jurnalisti-acoperiti-evz-17664070
  La afirmațiile lui Cristoiu subscriu 100% din toată experiența mea recentă:
  -răsplata este o funcţie, un post sigur şi grija pe care sistemul o poartă acestor oameni care sunt manevraţi la comandă. „E o maşinărie infernală şi nu cred că o va sparge vreodată cineva pe lumea asta”.
  -Unul dintre sisteme e în felul următor: se ia un cârnăţar, care habar nu are de presă (Religie, cei trimiși în mediu religios urmează undeva un stadiu de pregătire, n.n) şi îi spune: <> (…) Sergentul major mesianic este un lucrător din instituţiile de forţă convins că el e mesianic. Cel mai periculos lucru”.
  -Acoperit în presă(religie, culte) este o mare misiune. Nu sunt de regulă fripturişti. Fie că sunt încântaţi că cei de la servicii le acordă atenţie, bucuroşi că stau pe la mese de vorbă cu generalii X şi Y, fie că sunt, nu neapărat finanţaţi, dar nu ştiu dacă aţi văzut: sunt câţiva colegi din presă care niciodată nu rămân fără serviciu.
  -Este o ciudăţenie: pleacă de acolo, se duc dincolo, ajung fără pic de talent redactori şefi(pastori, predicatori) şi atunci sistemul are grijă de ei.
  -Există mai multe sisteme ale lor de a influenţa presa (cultele, sectele), care e justificată prin interesul naţional. Ei spun: dacă la un moment dat o revistă (sectă, grup) devine fascistă… Unul dintre sisteme e în felul următor: se ia un cârnăţar, care habar nu are de presă (religie) şi îi spune: <>
  -Un acoperit al securităţii, un tovarăş cu activităţi economice pentru Secu.
  Ion Cristoiu: Da, interfaţă numai pentru ei.
  -Sunt două nivele de ordine: unul de consum – ei laudă SRI în fiecare zi. Dar există, ca la prezidenţiale, când mulţi oameni din presă mi-au spus <>. Erau oameni până atunci normali şi deodată, ca la un semn, au devenit pro-Iohannis. 2014, sau după Colectiv. Ei sunt neutri, dar în anumite momente şi semnul când ceva se întâmplă e când se activează toţi. Când, până atunci, unii o făcuseră pe independenţii, pe anti-sistem. Oricum, e o maşinărie infernală şi nu cred că o va sparge vreodată cineva pe lumea asta.
  -tactica lor e foarte interesantă. Cel puţin faţă de mine este izolarea.
  -Sergentul major mesianic este un lucrător din instituţiile de forţă convins că el e mesianic. Cel mai periculos lucru. Componentele acestea ale Binomului – erau convinşi şi sunt încă, nu reuşeşti să îi convingi că bat câmpii, nu, ei cu interesul national, dacă n-ar fi (ei) ţara s-ar prăbuşi. Păi da, dar de ce faceţi aia?…<>. De aici a venit şi forţa lor. Ei nu făceau din corupţie, nu făceau pentru bani. Ei chiar erau convinşi. Sigur, când ţi se spune că eşti mesianic, eşti mesianic.

  Apreciază

  • vladimirela spune:

   Tare de tot…

   Apreciază

   • vesteabună spune:

    La interviul lui Cristoiu se poate lua ca și garnitură discursul lui Pleșu despre prostie (https://youtu.be/FAbNhfCwLhk). Nu de alta, dar din câți informatori am avut, puțin au depășit un anumit IQ. Ca un om să se vândă pentru a „vinde” neapărat îi lipsesc anumite criterii ca să-și dea seama cât de jos stă pe o anumită scară a eticii umane. Pur și simplu omul nu s-a măsurat pe scara aia niciodată, poate nici nu știe că există.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: