Rima din cântecul bețivilor

(De citit pentru încadrare istorică: „Autocefalia unei iluzii”, pe acest blog la 17 aprilie 2014.)
Azi, 15 octombrie 2018, Biserica Ortodoxă Rusă a rupt relațiile cu Patriarhia de la Constantinopol.
Adică, dacă tot e autocefalie (cap singur sau autoconducere), așa să fie.
Mai pe istoricește, a treia Romă s-a supărat pe a doua.
Moscova pe Constantinopol.
Dragii mei, nimic din ce se întâmplă nu contrazice profețiile biblice. Zi după zi, fiecare eveniment, fiecare mișcare politică așează combatanții într-o formulă tot mai apropiată de scena de război prezentată de profet acum mai bine de 2500 de ani:
… în vremea de apoi, vei merge împotriva ţării, ai cărei locuitori, scăpaţi de sabie, vor fi strînşi dintre mai multe popoare pe munţii lui Israel cari multă vreme fuseseră pustii; dar, fiind scoşi din mijlocul popoarelor, vor fi liniştiţi în locuinţele lor.” Ezechiel 38:8
Nu detaliez prea mult ruperea legăturilor dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Constantinopol. Sunt cel puțin două cauze (una politică și una religioasă) pe lângă cea profetică, sau cele politico-religioase sunt împletiri ale Domnului ca să se împlinească profeția, luați-o cum vreți, că e bine oricum.
Dar să urmărim semnele prin prisma politică, religioasă și biblică.
Politic
, Rușii au construit o Biserică Paralelă în Ucraina, (subiectul ăsta al Bisericilor Paralele e vast, va fi cu voia lui Dumnezeu titlul unei postări, dar neapărat după postarea „Frați paraleli” care se odihnește la mine în cap, singura postare slobozită fiind Părinți paraleli, căci cu ei începe tot. State paralele, în afară de statul securist mafiot și nevăzut care din păcate există și acela, mai sunt: foarte paralela Transnistrie (paralelă la propriu cu Moldova și cu noi), Osetie sau acum în Donbas ceva Republici, Nuștiucumlezice, ca să mă întorc la Ucraina) unde o Autocefală Ucrainiană se luptă de decenii cu Autocefala Moscovită. Fratele mai mare, de la Constantinopol, cu ultimul fir de logică încearcă să lege batista ruptă de război, ca să aibă ce să pună pe țambalul istoriei că prea ecou fals lasă. Dar batista nu se vrea cusută și azi autocefala cea mare (Moscova) a rămas autocefală de tot.
Care o fi cauza că „frații greci” abia acum iau apărarea fraților ucrainieni?
Dușmanul dușmanului meu e prietenul meu.
Dușmănia dintre greci și turci e veche și adâncă.
Prietenia dintre turci (Togarma) și ruși (Gog) e nouă și în creștere.
Grecii nu puteau să țină partea prietenilor turcilor. Scurt.

Religios
, Patriarhia de la „Istanbul” e pentru mulți oameni ultima relicvă a vechiului Bizanț. În ochii lor Bizanțul, Patriarhia e leagănul adevăratei credințe: ortodoxia.
Iar lepădarea mamei (Constantinopulul) de către prunc (Moscova) ar trebui să ducă la pedepsirea pruncului, dar cum s-o faci? De la 1453, de când a căzut sub turci, Constantinopolul e cel mult un simbol, iar Patriarhia care la 1054 l-a excomunicat pe papă, ar trebui acum să-l excomunice pe Patriarhul Moscovei, Biserica Rusă…etc.
Numai că Biserica Rusă are un „papă” care râde de Constantinopol și de Patriarhul lui: țarul „Putin”.

Biblic, profetic aceste religii sunt toate fiice ale Curvei celei mari de la Roma, popoarele toate au băut din vinul curviei ei și sunt îmbătate.
„.… Babilonul cel mare! A ajuns un locaş al dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate şi urîte; pentrucă toate neamurile au băut din vinul mîniei curviei ei, şi împăraţii pămîntului au curvit cu ea, şi negustorii pămîntului s-au îmbogăţit prin risipa desfătării ei….” Apocalipsa 18:2 Eu numesc acest vin misticism, absența gândirii, absența logicii, absența Planului, pentru că singura logică a celui ce se îmbată nu e nici măcar setea, e plăcerea. Iar mulți, cei mai mulți dintre cei ce caută această religie fără cap, caută de fapt ceva ce le place. Și găsesc.
Și totuși există o urmă de logică în mișcarea care a produs ruptura, în recunoașterea de către greci a autocefaliei Ucrainiene și apoi în ruperea de către ruși a relațiilor cu Constantinopolul. Iată ce spune mitropolitul rus: „A fost o decizie forţată, dar Sfântul nostru Sinod nu a putut lua o altă decizie, deoarece întreaga logică a acţiunilor recente ale Patriarhiei Constantinopolului a condus la acest lucru.
Apel la logică. Incredibil!
Cele mai multe poezii și cântece au rimă, multe n-au.
Mai ales cântecele bețivilor,…n-au rimă.
Și totuși în multe cântece e adesea prezentă o rimă forțată, o rimă strâmbă, numai să fie rimă, pentru că logica unei poezii e …rima.
Iar ca să se streseze bețivii de câtă rimă are cântecul lor e o raritate absolută, cum vedem că acești autocefali plini de grija de a se excomunica reciproc își sfârșesc apoi acțiunea în rima forțată a unei scuze logice.
Dacă citim atenți profeția din Ezechiel mai citim ceva ce ne pune pe gânduri: „care vor fi popoarele care vor merge împreună cu Rusia la bătălia de la Armaghedon?”:
Te voi tîrî, şi-ţi voi pune un cîrlig în fălci; te voi scoate, pe tine şi toată oastea ta, cai şi călăreţi, toţi îmbrăcaţi în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut şi pavăză, şi cari toţi mînuiesc sabia; împreună cu ei voi scoate pe cei din Persia, Etiopia şi Put, toţi cu scut şi coif: Gomerul cu toate oştile lui, ţara Togarmei, din fundul miază-noaptei, cu toate oştile sale, popoare multe împreună cu tine!” Ezechiel 38
Două observații:
1.-scrie „multe popoare„, nu scrie toate popoarele lumii. În alt loc în Apocalipsa scrie despre „calea împăraților de la răsărit” nu de la Apus și aici în text sunt arătate popoare din Africa, Asia și Nordul Israelului, nu din Vest.
2.-chiar dacă vedem aceste lucruri, nu le-am scris ca o mângâiere, ca și cum iată că noi ca români nu vom face parte din această alianță distrugătoare. Nicidecum, am scris ca o încredințare de adevărul profetic, alianțele pe care le vedem acum că le face Rusia sunt tocmai cu aceste țări descrise în textul biblic: Iran, Turcia, Libia și chiar China sau India(de la răsărit). (China este singura țară capabilă să recruteze 200 de milioane de oameni.)
Chiar dacă am scris astfel, eu sper că noi ca Adunare, ca credincioși nu vom fi pe pământ în acele momente de dezlănțuire a mâniei, vom fi ascunși până va trece mânia, așa cum Noe a plutit cu corabia pe apele potopului și Lot a fost smuls din Sodoma. Totuși este o mângâiere pentru cei ce rămân, căci Biblia vorbește despre unii care vor crede în necazul cel mare, o altă ceată, un alt rod, nu noi, cele dintâi roade, ci celelalte despre care știm mai puțin sau deloc.
Dar nu mai scriu, că asta-i pricină de ars pe rug și nu mă socotesc vrednic de martiraj pentru acest subiect. De fapt, după ultima vizită la dentist (o persoană credincioasă), mi-am pus serios problema cât de bun martir aș fi, după ce am avut mari emoții în fața înfiorătorului ac al seringii cu anestezic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: