Ce cărți am cumpărat de la librăria creștină?

Am călătorit mult, am fost plecat mult timp de-acasă, din țară.
N-am prea citit în timpul ăsta, am neglijat blog, Facebook.
Acum mi-am revenit și sâmbătă am făcut un drum la librărie.
Am cumpărat și cărți pentru dat cadou, se terminase stocul.
Acestea sunt o parte.
carti1
”Lumea tatălui meu”, o carte scoasă de menoniții de la Suceava, o însumare de articole creaționiste, un fel de National Geographic, dar cu baze creștine.
Istvan Baranyi a scos o carte despre creaționism, primele două capitole despre metalurgie și Biblie, bazat pe cartea Iov, foarte interesante lucruri. Scrie despre Timna Park.
Mi-a părut rău că atunci când am fost la Elat, n-am fost la Timna Park.
Uite un motiv în plus să mai mergem.
Zice Istvan că țara Uț era pe-acolo și Iov știa bine despre metalurgie, ce scrie Iov în cartea lui se petrecea pe lângă el. Descrierea din Iov de aici:
”….piatra se topeşte ca să dea arama. Omul pune capăt întunerecului (Cu ajutorul felinarului, de care se slujesc minerii) , cercetează, pînă în ţinuturile cele mai adînci, pietrele ascunse în negura şi în umbra morţii. Sapă o fîntînă departe de locurile locuite; picioarele nu-i mai sînt de ajutor, stă atîrnat şi se clatină, departe de locuinţele omeneşti (Zugrăvirea lucrătorilor atîrnaţi de funii.).” Iov 28

Da, departe de locuințele omenești, departe de locurile locuite, în sudul Neghevului (pustiei). Iată un astfel de puț din valea Timna.
timna.JPG
Cartea se numește ”Întoarcerea la creație? Întoarcerea la Creator.” Foarte bună.
”Războaiele viitorului” o carte de Aurel Gheorghe, o carte foarte rațională, m-a provocat să-l caut pe net, i-am ascultat mărturia, dar am rezerve față de carte. Prea e Putin împlinitorul Apocalipsei și prea totul peste 2-3 ani. Drept este cu Damascul, cu Siria, dar ceasul lui Dumnezeu ticăie după un ritm care va continua și după ce noi probabil (dar nu sigur) vom muri.
Mi-am amintit un verset cu scoaterea evreilor unul câte unul și aducerea lor treptată în Israel, dar fac o postare pe tema asta.
70 x 7, Puterea de a ierta scrisă de Johann Cristoph Arnold, nepotul întemeietorului unei comunități huterite pe sol european de secol XX, Eberhard Arnold.
Werner Gitt și Ken Ham sunt alți doi autori pe care-i iubesc.
Ce n-am cumpărat?
Nimic din IMENSA cantitate de scrieri emoțional-mistic-carismatice.
Cărți care hrănesc un creștinism fără plan și fără logică, infectat de umanism, intimidat de evoluționism și plin de așteptări utopice pentru o lume mai bună la zidirea căreia religia ar trebui să pună umărul.
Păcat.
Oglinda deformată. John White, un medic psihiatru.
Despre moda consilierii și apelul la psihologi, zice că …”așteptăm prea multe de la psihologie. Și lucrul acesta se întâmplă în parte pentru că ne-am pierdut încrederea în Evanghelia Creștină….”
Ioanid, GBV pentru dăruit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s