Cronica fraților hutteriți. Sfârșit.

Cu episodul 350 se încheie publicarea pentru prima dată în limba română a Marii Cronici de Istorie a Fraților Hutteriți, o istorie care descrie cu detalii zguduitoare odiseea evanghelică de un secol și jumătate a unei comunități care a căutat să pună în practică idealul comunist Nou Testamental.
Comunismul nu l-a inventat nici Marx, nici Engels, nici Lenin.
Comunismul există descris în Biblie:
Comunism a fost pe corabia lui Noe, corabie care era folosită la comun de cei 8.
Comunism a fost probabil până la Babel, Dumnezeu a trebuit să-i despartă acolo.
Comunism a fost pe vremea lui Iosif, în Egipt, un Iosif care a „naționalizat„ pentru faraon toate pământurile Egiptului.
Comunism a fost în Adunarea din Ierusalim, unde ”Toţi cei ce credeau, erau împreună la un loc, şi aveau toate de obşte.” FA 2:44
Comunismul este un ideal frumos, dar eșuează datorită omului căzut care nu poate să se lepede de sine. A trebuit ca în comunismul nostru est-european mândria ateistă să se îngemăneze istoric cu acest ideal comunist și să eșueze împreună lamentabil jertfind pe altarul acestei iluzii milioane de victime, probabil pentru ca astfel să se poată arăta fără tăgadă cât de ”nespus de rea și deznădăjduit de înșelătoare” este inima omului.
Suntem în concediu, familia unui cumnat din USA este cu noi și călătorim prin Europa.
Duminica trecută am trecut prin Innsbruck.
Logodnicul unei fete a făcut un semestru de școală acolo și ne-a fost ghid.
În zona veche a orașului, chiar pe clădirea cu Goldenes Dachl (acoperișul de aur, un simbol al Innsbruckului) se află o placă de bronz:

IMG_20170730_131615.jpg
…se observă ușor, e în partea stângă, jos, pe perete:
IMG_20170730_130759.jpg
”Aici a murit la 25 februarie 1536 Jakob Huter, unul din cei mai însemnați conducători ai Botezaților Tirolezi, ca martir pentru credința lui creștină prin ardere pe rug.”
Că au mai fost arși pe rug încă 350 de frați, doar în Tirol și doar în perioada aceea, nu scrie pe nici o placă.
Dar scrie în Biblie:
”Şi am văzut pe femeia aceasta, îmbătată de sîngele sfinţilor şi de sîngele mucenicilor lui Isus.” Apocalipsa 17:6
Apostolul Ioan s-a mirat și n-a știut ”taina” acestor fărădelegi, a acestei femei. Dar le-a aflat:
”Şi îngerul mi-a zis: „De ce te miri?“ Îţi voi spune taina acestei femei şi a fiarei care o poartă,…” Apocalipsa 17:7
” Şi femeia, pe care ai văzut-o, este cetatea cea mare, care are stăpînire peste împăraţii pămîntului.” Apocalipsa 17:18

Piața din Innsbruck unde au fost arși pe rug sute de martiri astăzi este zonă pietonală, are MacDonalds, terase și peste tot are semnele atotputernice ale ”femeii” îmbătate: biserici, mănăstiri, statui de ”sfinți”.
Dar nu le va mai avea mult încă de acum încolo, căci așa cum Ninive a fost distrusă de babilonieni, Babilonul de Mezi și Perși, iar Medo-Persia de Greci, tot așa pedeapsa femeii i-o vor da cei înșelați de ea, când se vor trezi, adică oamenii politici ai vremii de după răpire:
”Cele zece coarne (Cele zece coarne, pe cari le-ai văzut, sînt zece împăraţi, v. 12), pe cari le-ai văzut, şi fiara, vor urî pe curvă, o vor pustii, şi o vor lăsa goală. Carnea i-o vor mânca, şi o vor arde cu foc.” Apocalipsa 17:16
Răpirea la cer, dispariția unei părți din umanitate va fi un șoc așa de mare, care va zgudui întreg chipul de aur, va fi piatra nedezlipită de mână de om ”îi va lovi picioarele” chipului, cele zece degete (zece împărați). Răpirea va rupe brutal cochetăria dintre lumea politică și lumea religioasă, toți oamenii se vor trezi din această îmbătare generală și vor fi foarte supărați pe ”femeie”. Nu știm detaliile acestor întâmplări, dar cu viteza cu care pot avea loc transformări azi (tehnologia informației poate schimba situații politice cu viteze inimaginabile până acum, trăim totuși într-o țară cu președinte ales pe Facebook) ne dăm seama că toate aceste transformări pot avea loc cu viteze uimitoare.
Acum trăim o perioadă în care ”împărații pământului” cochetează cu femeia (curva), adică cu religia și cu oamenii ei.
”Cu ea au curvit împăraţii pămîntului; şi locuitorii pămîntului s-au îmbătat de vinul curviei ei!“ Apocalipsa 17:2
Nu e vorba numai de curvă în Apocalipsa ci și de fiicele ei, adică nu doar Biserica Catolică (care a omorât cel mai mare număr de creștini în istorie este inclusă aici) va fi judecată, ci și celelalte organizații religioase care ”strică pământul”.
” El a judecat pe curva cea mare, care strica pămîntul cu curvia ei, şi a răzbunat sîngele robilor Săi, din mîna ei.” Apocalipsa 19:2
Noi trăim astăzi vremea în care oamenii sunt ”îmbătați” de misticism religios, iar personajul care servește acest misticism este clericul, popa, cel ”investit” cu ”puteri”.
Crâșmarii cârciumii femeii care îmbată neamurile sunt clericii de orice soi.
Dragul meu, dacă te afli încă client al acestor mașinații, n-ar trebui oare să te trezești mai repede? Să nu aștepți să te trezească declanșarea catastrofelor, ci să scapi împreună cu cei ce vor scăpa înainte de a se petrece. Pentru că cei ce cred și acordă atenție Cuvântului vor scăpa înainte de ”ceasul încercării”:
” Fiindcă ai păzit cuvîntul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe locuitorii pămîntului.” Apocalipsa 3:10

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: