Creștinii evanghelici sunt cei mai buni prieteni ai Israelului (Netanyahu)

netany
”Când eu spun că noi nu avem mai buni prieteni decât creștinii care sprijină Israelul, eu știu că voi ați fost întotdeauna de partea noastră.” a spus Netanyahu adresându-se unei audiențe a organizației Creștini Uniți pentru Israel (CUFI).
Cuvintele au fost alese cu grijă, rădăcinile sionismului creștin sunt aceleași cu ale sionismului evreiesc: promisiunile biblice, dar așteptările evreilor care cred aceste promisiuni cu ale creștinilor, nu coincid.

Evreii nu cred în Isus și așteaptă să vină un Mesia.
Creștinii cred în Isus și Îl așteaptă să vină a doua oară, într-o succesiune de etape profețite, minuțios semnalate cu date profetice.
Aceste date, pentru un cititor și un urmăritor atent al profețiilor sunt evident împlinite sau se împlinesc acum sub ochii noștri.
Creștinii evanghelici, care cred Biblia, o citesc și-i urmăresc profețiile, nu pot să nu observe împlinirea profețiilor sub ochii noștri.
Urmăriți aici Summitul Anual în onoarea Israelului (luați secvențe, că a ținut 2 ore și viața-i scurtă)

Aceste evenimente sunt mărturii puternice ale susținerii pe care Statul Evreu o are din partea celor ce văd în reîntoarcerea lor în țara lui Israel, nu o întâmplare de tip darwinistic, ci o împlinire exactă a unor profeții scrise de Dumnezeul etern în Cuvântul Lui.

Faptul că Netanyahu recunoaște această susținere a creștinilor, face parte din Planul lui Dumnezeu de a împleti istoria până în acest punct cronologic, punct în care poporul Israelului este adunat parțial în teritoriul strămoșilor lor (conform profețiilor biblice), iar biserica (Adunarea), poporul spiritual, (Israelul spiritual) nu este încă răpită la cer.
”Știu și eu, dar tăceți!” spuneau fiii prorocilor înaintea răpirii lui Ilie.
Creștinii spun aceste taine cu același entuziasm cu al fiilor profeților, tuturor celor care vor să le priceapă.
Și așa cum pe vremea lui Daniel, când aceste evenimente au fost profețite prima dată în visul arătat lui Nebucadnețar, cu piatra nedezlipită de mână, lucrurile se petreceau în preajma mai-marilor lumii, tot așa și astăzi la conferința de aseară de la Washington a participat Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence și a transmis un mesaj și prim-ministrul Israelului Beniamin Netanyahu.
Adevărata dezbinare a minților creștinilor este în jurul acestui punct: credința în profeții.
Când văd cum un renegat român pus în solda unei organizații ecumenice catolice scrie la dictarea celor ce-i pun bani în cont articole împotriva Israelului, nu mă pot uita la el decât ca la sfârșitul unui meci pierdut, când unul face galerie la o echipă condusă cu 7-0.
Când papa a fost în Israel în mai 2014, prima dată nu a mers la zidul plângerii, ci la zidul de apărare care separă Betleemul de Ierusalim și s-a lăsat fotografiat acolo.
papa
Alături de alte atitudini care dovedesc necredința în Scripturi, papa și Biserica Catolică fiind împotriva Statului Israel, prin influența lor încă mare, lasă Israelul cu un singur aliat: un popor care nu este un popor, căci nu putem numi popor creștinii evanghelici de toate limbile care cred în profeții și așteaptă împlinirea lor.

One Response to Creștinii evanghelici sunt cei mai buni prieteni ai Israelului (Netanyahu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: