Anul 1651. Cronica fraților hutteriți (326)

1651-1665: Vremurile grele nu se încheie

1651

Pe 15 martie 1651, bătrânii au confirmat trei frați – Andreas Rosenberger, Iacob Rebstock și Iacob Amssler – în slujba Evangheliei prin așezarea mâinilor la Sabatisch.

În aceeași zi, patru frați au fost aleși pentru slujba Cuvântului și supuși unei perioade de testare. Ei erau Christoph Adler, un morar-principal; Tobias Bersch, un țesător și Iacob Kettenacker, un croitor; aceștia trei erau din Moravia. Al patrulea, Christoph Baumhauer, un pantofar, era din Silezia.

Pe 11 mai, fratele nostru Georg Geher, un slujitor bătrân al Evangheliei, a adormit în Domnul la Vințu de Jos în Transilvania. El avea șaptezeci și doi de ani și fusese un slujitor pentru treizeci și trei de ani.

Pe 17 mai, fratele nostru Iosif Stamler, un țesător din Moravia, a fost ales în serviciul Cuvântului și încadrat într-o perioadă de testare.

În plus, doi frați – Uhl Schauffelberger și Melhior Kleger – au fost aleși pentru serviciul treburilor de zi cu zi și numiți la Vințu de Jos.

Anul acesta și continuând în următorul, prețurile au crescut atât de tare în Ungaria de Sus în zona Bodock că o baniță de grâne se vindea cu opt sau nouă guldeni. Comunitatea de aici [de la Sabatisch] și de la Vințu de Jos a trebuit să ajute atât de mult pe frații noștri de la Bodock că toate trei comunitățile erau sărăcite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: