Scrisoarea către Bisericile din Vințu de Jos și Bodock (Sarospatak)(5) Cronica fraților hutteriți (322)

Au existat multe exemple, prea multe pentru a fi menționate într-un spațiu restrâns. Toate arată de ce slujbele și aceia care le îndeplinesc nu ar trebui să fie priviți de sus și disprețuiți, pentru că Domnul Isus spune, „Oricine îți aude cuvintele, te aude pe tine; oricine te disprețuiește, mă disprețuiește pe mine și oricine mă disprețuiește pe mine, îl disprețuiește pe acela care m-a trimis.” Exact acest lucru a vrut să îl spună și Moise când i-a zis lui Israel, „Voi nu cârtiți împotriva noastră, ci împotriva Domnului,” și la fel și Pavel când spune, „De aceea, cine nesocotește aceste învățături nesocotește nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat și Duhul Său cel Sfânt.” Așa stau lucrurile. Că acestea sunt adevărate și că atât de mult depinde de aceasta cu claritate ne este arătat atunci când Dumnezeu îi spune lui Moise, „Acum, lasă-Mă; mânia Mea are să se aprindă împotriva lor și-i voi mistui.” Cine i-ar mai fi salvat dacă Moise nu s-ar fi milogit pentru ei? Ei cu toții ar fi trebuit să moară. La fel s-a petrecut atunci când au vrut să aleagă alți conducători și să se întoarcă în Egipt. Dacă Moise nu s-ar fi milogit pentru ei cu siguranță că ar fi fost cu toții exterminați. Nu ar fi rămas Maria o leproasă întreaga ei viață dacă Moise nu ar fi mijlocit pentru ea?

Acum ce fac Dumnezeu și Domnul Isus în vremurile noastre? Dumnezeu nu înlătură moartea terestră, ci face ceva mult mai măreț: „Celor ce le veți ierta păcatele, vor fi iertate; și celor ce le veți ține, vor fi ținute” (RSV). Din pricina acestor motive de neînlăturat, nimeni nu ar trebui să fie atât de nerușinat și nelegiuit încât să disprețuiască slujba și rânduiala pe care Dumnezeu a dat-o.

Din pricina unei disprețuiri ca aceasta Core și companionii lui de rebeliune au fost prăvăliți de vii în iad, bocind și urlând. Într-o manieră asemănătoare, patruzeci și doi de băiețași buni de nimic au fost făcuți bucățele de către doi urși neînfricați pentru că și-au bătut joc de omul lui Dumnezeu numindu-l „pleșuv.” Credeți că același Dumnezeu răzbunător nu mai există și că nu va pedepsi asemenea lucruri la timpul potrivit? Deși Domnul o amână o perioadă, totuși Cuvântul său nu poate eșua. Oricine atacă pe unșii Domnului atacă lumina ochilor lui. David, care a refuzat să se atingă de Saul, unsul Domnului, i-a fost oferit tronul regatului ce dăinuie în veci pentru milostenia sa. L-a cruțat, deși Saul era cel mai mare dușman al său, care fără încetare vroia să îi ia viața. Cu siguranță că a avut motive înmiite precum și mijloacele și ocazia de a se răzbuna pe Saul, și totuși nici nu s-a răzbunat, nici nu le-a permis războinicilor săi să îl ofenseze prin vreun fel.

De la începutul lumii, firmanul și rânduiala lui Dumnezeu a fost dezvăluite prin Noe, Lot, Avraam, Moise, Iosua, judecătorii, toți prorocii și mai târziu prin Isus Hristos și preaiubiții apostoli, precum și prin bătrânii și Prim-bătrânul tuturor bisericilor până în ziua de azi. Nicio turmă nu a reușit vreodată să rămână pe calea cea bună fără un păstor. Acest lucru întotdeauna a fost privit ca bun și necesar și așa rămâne. Un păstor este la fel de necesar ca un director de școală pentru un copil. Fără disciplină și rânduială, copiii ajung să fie nefolositori, bărbați și femei iresponsabili, dar prin disciplină și corecție ei devin indivizi respectați. Și așa, preaiubiți frați și surori în Domnul, pentru toate aceste motive, este drept ca justiția și rânduiala să fie păstrate și ca în frică de Dumnezeu toate eforturile trebuie depuse pentru a arăta respect.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s