”Nu adoptați nici un nume…nu adoptați nici o afiliere denominaţională, şi refuzați cu încăpăţînare orice control, amestec sau intervenţie din afară…” Procedee scripturale pentru a asculta de porunca Domnului de ”a ieși afară”. William MacDonald, ”Cristos a iubit biserica”, concluzii. (2)

Este în zadar să argumentezi că un creştin ar trebui să rămână într-un sistem bisericesc stricat ca să fie în el un glas al lui Dumnezeu.
Nu există nici un singur erou sau sfânt, al cărui nume să strălucească pe paginile inspirate de Dumnezeu, care să provoace din interior o schimbare radicală a epocii lui: toţi, fără excepţie, au înălţat strigătul: ,Să ieşim afară din tabără la El“…
Bărbatul care se duce în lume ca să-i ridice nivelul va constata curând că propriul lui nivel scade…
Cea mai sigură şi mai puternică poziţie este în afara taberei.
Arhimede spunea că el ar putea mişca pământul, dacă ar avea un punct de sprijin în afara lui. Tot aşa, o mână de slujitori ai lui Dumnezeu pot să-şi influenţeze epoca, dacă s-ar asemăna cu Ilie, care şi-a petrecut viaţa în afara graniţelor curţii şi lumii timpului lui“

„Celor care argumentează pentru o rămânere într-un sistem bisericesc despre care ştiu că e greşit, Samuel le dă un răspuns clar şi puternic: „Ascultarea face mai mult decit jertfele, şi păzirea Cuvîntului Său face mai mult decit grăsimea berbecilor“?

Dar întrebarea încă rămâne: „Ce ar trebui să facă cineva, după ce a ascultat de porunca Scripturii de ,a ieşi afară?“

Ca răspuns, am sugera următorul procedeu scriptural:

A. Adună-te într-o simplitate potrivită unui creştin cu un grup de credincioşi care gândesc la fel.

B. Adunați-vă numai cu Cristos; faceți din El singurul punct de atracţie. Deşi asemenea principii nu vor atrage mulţimi mari, ele vor duce la un nucleu de credincioşi fideli, care nu vor fi uşor răsturnaţi de necazuri sau dezamăgiri.

C. În ce priveşte locul de adunare, o locuinţă este foarte satisfăcătoare, şi are numeroase modele noutestamentale (Rom.16:5; 1.Cor.16:19; Col.4:15; Flm.2). Unii care ar prefera o clădire pompoasă cu multe podoabe religioase sau cu tot confortul modern n-au descoperit niciodată cu adevărat atotsuficienţa Domnului Isus ca Persoana la care se adună poporul Său.

D. Nu adoptați nici un nume sau statut care ar putea să excludă pe orice credincios adevărat de la părtăşie.

E. Nu adoptați nici o afiliere denominaţională, şi refuzați cu încăpăţînare orice control, amestec sau intervenţie din afară care ar vrea să vatăme suveranitatea bisericii locale. (va urma)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: