Anul 1639. Cronica fraților hutteriți (303)

1639

La șase dimineața pe 29 septembrie 1639, dragul nostru frate Heinrich Hartmann a adormit în Domnul la Sabatisch. El a fost un slujitor credincios al Evangheliei și păstor al întregii biserici. Le-a spus bătrânilor despre conștiința sa curată în timpul vizitei lor, mărturisind că era împăcat cu Dumnezeu și cu toți credincioșii. Le-a mulțumit tuturora pentru dragostea pe care i-au arătat-o și i-a rugat să le ofere saluturile sale de pace tuturor fraților și surorilor ca și rămas bun. Apoi a trecut în neființă cu o inimă împăcată. El avea șaizeci și trei de ani și a condus biserica pentru opt ani fără două luni.

După moarte pașnică a dragului nostru frate Heinrich, toți slujitorii Cuvântului, slujitori pentru treburi de zi cu zi, administratori, comercianți, cămărari și mulți alți frați de încredere din întreg cuprinsul bisericii s-au adunat la Sabatisch pe 3 octombrie. Rugându-se cu ardoare au cântărit chestiunea, rugându-l pe Dumnezeu să le ofere alt slujitor credincios și bătrân pentru biserică. Alegerea s-a îndreptat asupra dragului frate Andreas Ehrenpreis, care a primit o mărturie unanimă și bucuroasă din partea fraților. Slujba de a avea grija bisericii Domnului i s-a oferit pe 4 octombrie 1639.

Pe 1 noiembrie, doi frați – Georg Schultes, un cizmar din Boemia și Moise Rapertshauser, un geamgiu din Moravia – au fost aleși pentru slujba Evangheliei și au fost numiți la Sabatisch pentru o perioadă de testare.

Pe 13 decembrie, fratele Avraam Scheffer, un slujitor al Evangheliei, a adormit în Domnul cu o inimă împăcată la Kesselsdorf.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s