”Atât de multe surori au sărit de pe zidurile înalte pentru a-și salva cinstea și niciuna dintre ele nu a fost rănită, fapt incredibil…” Cronica fraților hutteriți. (288)

       În aceeași zi, câteva sute de călăreți și un număr considerabil de dragoni au efectuat un raid chiar în sat, ajungând până la castelul Gutwasser. Au jefuit întregul sat, fiind incluse aici casele închiriate unde oamenii noștri puseseră toate proviziile pe care le-au adus cu ei în timpul fugii lor de la Dechtitz. Pierderea noastră principală au fost doisprezece butoaie de făină, dar multe alte bunuri au fost de asemenea furate.

      Nefiind încă mulțumiți, tâlharii au părăsit satul și s-au apropiat de castelul Gutwasser, cu intenția să îl cucerească și jefuiască. Dar din moment ce acesta era doar un raid și nu aveau artilerie cu ei, fortificația i-a împiedicat de la a lua castelul.

      Într-un final, au invadat tabăra unde localnicii se refugiaseră, împușcând și urlând cu sălbăticie și multe femei și tinere au fost necinstite și violate cu nerușinare spre vederea tuturor. Este o necinste adusă scumpului nume al lui Hristos ca asemenea oameni să se numească pe sine însuși creștini.

      După cum s-a menționat deja, oamenii noștri din Dechtitz au trebuit să fugă în castel împreună cu alți săteni și s-au adăpostit în spatele unor ziduri străvechi, de asemenea cunoscute ca și vechea fortăreață. Astfel că această gloată ticăloasă s-a pogorât și asupra lor, umplându-i cu teroare, pentru că majoritatea oamenilor noștri nu se așteptau la altceva decât la moarte. Dar nu există îndoială că Dumnezeu Preamărețul le-a auzit rugăciunile lor înfierbântate și i-a ajutat să se salveze. Nicio viață n-a fost pierdută și cinstea surorilor a fost salvată. Toată cinstea Domnului din ceruri, care i-a salvat din ghiarele dușmanilor. Ajutorul lui Dumnezeu a fost simțit cu putere când atât de multe surori au sărit de pe zidurile înalte pentru a-și salva cinstea și niciuna dintre ele nu a fost rănită, fapt incredibil privind din perspectiva anatomiei omenești.

      Toate bunurile pe care le aduseseră până acolo, totuși, au fost lăsate în interiorul zidului antic și furate și pe deasupra acestui fapt mai exista și groază și jaf, oștenii au furat nouă dintre boii noștri, doi cai și un mânz de un an. În plus față de acestea, exista și paguba făcută de către țărani, care se asigurau ca soldații să vină doar din pricina oamenilor noștri. Și totuși nenorocirea i-a pălit cel mai tare. Un frate fusese martor la o scenă în care o femeie îi spunea unui unui oștean, „Frații sunt într-acolo,” și oșteanul s-a întors și a împușcat-o. Intenționând să pogoare nenorociri asupra altora, ea le-a pogorât asupra ei, ajungând chiar să-și piardă viața.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: