Pacte aservitoare, Vasile V. Moisescu

”Un exemplu negativ de legământ avem cel încheiat cu gabaoniții. Tot așa, firea veche e gata să facă pact de neagresiune chiar cu Domnul, numai s-o cruțe, ca să nu fie răstignită.

”Dar ce e și mai trist, sunt și în adunările creștine imitatori ai lui Iuda, ca să se vadă că chiar printre cei aleși dintre aleși pot fi agenți ai lui satan, pârâșul fraților.
Dacă așa de sceptică e situația celui mai privilegiat grup ce a existat vreodată, adică cei doisprezece intimi ai Domnului, ce să mai spunem despre adunările unde lumea comandă! Mai poate fi vorba să distingi care mai e azi Eclesia Domnului?”

”….începem să înțelegem că nici Satan și nici lumea nu poate încheia pact de neagresiune cu o ființă atât de despărțită de rău, ca și Mirele ei. Spiritismul (de cea mai evoluată speță, ca înainte de potop…) va fi inițiat de Antihrist să facă alianță cu lumea nevăzută contra Domnului și Unsului Său. Atunci cărțile vor fi date pe față, nu ca azi, cu trișări, unii fiind chiar inconștienți că servesc pe Satan și încă se mai pretind ai Domnului, sărutându-L, ca Iuda.

     Eclesia lui Dumnezeu, în toate privințele, e deja organizată cerește. Mă refer aici doar la șeful ei Care nu-i altul decât Domnul Isus și al Cărui Locțiitor e numai Duhul Sfânt, fie în Sine, fie în cei călăuziți de El, după ce, prin duhul, și-au răstignit firea veche.
Ci cine dintre noi să trateze Satan, de vreme ce ea nu are papă, președinte, director, comitet, sinod sau oricee altfel de expresie a autoritarismului omenesc, evidențiat mai ales în clericalismul dominant în mai toate grupurile fraților. Presbiteriatul nu e cler.
E suficient să aduc doar un citat: ”…le plac primele scaune în sinagogi….dar voi să nu vă numiți rabi, căci Unul singur e Conducătorul, Hristos, iar voi toți sunteți frați.”

”Un pact nu are valabilitate dacă nu e aprobat de forul suprem. Chiar dacă frații dintr-o anumită epocă s-ar învoi în unanimitate să admită unul sau mai multe puncte, pe care nu le interpretează potrivit mentalității Întemeietorului Eclesiei, nici un frate din viitor nu e obligat să se conformeze acelei neexactități, ci numai Adevărului Însuși. Așa se procedează și cu teoriile științifice infirmate”

citate din Cartea Iov, de Vasile V. Moisescu, pag 72-76 Editura Samuel Medias Tel 0269831 707

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: