Creștini evanghelici și ortodocși uciși în Arish, Egipt în ultimele zile

Evrei 13:2-3 ”Aduceţi-vă aminte de cei ce sunt în lanţuri, ca şi cum aţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii care şi voi sunteţi în trup.

Am primit mai înainte de la un frate din Germania un e-mail cu 3 rapoarte din Egipt.
În orașul Arish de la granița cu Israelul (de fapt cu fâșia Gaza) teroriști ISIS au ucis deja mai mulți creștini și majoritatea familiilor creștine au fugit la Ismailia.
Unii din creștinii uciși fac parte din adunarea fraților din Arish (creștini evanghelici), ceilalți fac parte dintre creștinii egipteni copți (ortodocși).
Mărturiile sunt adevărate.
egipt

1.Raport din 20/02/2017 la ora 07:17
 
Dragă frate Eugene,
suntem în contact cu unul dintre sfinții Adunării din Arish (Egipt) și ni s-a spus că tatăl unuia dintre frați a fost ucis mai întâi și după aceea fiul său s-a dus și l-au îngropat. Când el s-a întors, a constatat că chiar și unul dintre frați lui a fost ucis. Ei s-au dus în acest moment să-l îngroape. Toți sfinții au fugit de Arish, lăsând totul în urmă.
Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru ei și familiile lor.

Noi vizităm momentan Egiptul si vom ține sfinții din în întreaga lume la curent.
Z. B.
2.Raport din 22/02/2017 la ora 16:20
 
Frații noștri care sunt din Arish (Egipt), cer rugăciune.
Dragi frați,
situația din Arish, Egipt (un oras din nord-estul Egiptului, la câțiva kilometri de granița cu Israelul și adiacent de deșertul Sinai) are nevoie de rugăciunile noastre. Acest oraș este de la ultima revoluție infiltrat cu teroriștii islamici de la ultima revoluție împotriva împotriva Frăției Musulmane. Acolo avem o adunare cu aproximativ 10-15 frați. Uciderea creștinilor din Arish (Egipt) a început cu aproximativ un an în urmă, când doi preoți au fost uciși de la Biserica Ortodoxă Coptă. Apoi creștinii au fost amenințați și le-a fost cerut să lase totul și să părăsească orașul. Fratele nostru responsabil acolo, fratele YE a refuzat să plece și a rămas. Până săptămâna trecută a continuat să țină adunare în apartamentul său. 
Unul dintre cei doi frați care au participat la întâlnire, a fost ucis și telefonul său mobil a fost luat de la el. Toate numele celor care se adună acolo, și chiar numele altor creștini din oraș erau acum în mâinile teroriștilor. Fratele nostru YE a fugit cu cele două fiice ale sale, și a lăsat totul în urmă. Și alți creștini fug acum.
Fratele și alții au nevoie de rugăciunile noastre, de asemenea, un student al Adunării Heliopolis (Daniel), care studiază la Universitatea Sinai.
Apreciem rugăciunile fraților noștri dragi.
F. Z.
întâlnire Heliopolis
3. Raportul din 02.26.2017 la ora 03:39 (dintr-un e-mail la grupul PB)
 
Draga br. Said,
aceasta este o actualizare a ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută:
Situația din Arish, Egipt. De ieri 9 creștini au fost uciși. Unii dintre ei au fost arși după ce au fost uciși. La alții le-au fost arse casele. Unul dintre site-urile TV prin satelit, al bisericii copte, a anunțat că o femeie, medic creștin în timp ce se întoarce de la spital acasă, a fost oprită, hărțuită și ucisă. 
Corpul ei a fost tăiat în bucăți. Mai mult de 150 de familii creștine au fugit din oraș. 
Unii dintre ei au venit în cel mai apropiat oraș, Ismailia, și au încercat să fie cazați în biserici sau au căutat adăpost în altă parte. În timp ce eu scriu acum, se face un apel la credincioșii din Cairo pe Facebook și alte site-uri de social media, ei  cer pături și alimente pentru a le colecta și să le trimitem acolo. Alți creștini din Arish au fost ținuți sub protecția poliției locale în secțiile de poliție și alte locații sigure până când au fost transportați sub escorta poliției la Ismailia. Mulți studenți creștini care au călătorit la Universitatea Arish să-și continue studiile lor, au revenit la câteva ore după sosire înapoi acasă.
Fratele nostru Daniel a vrut să meargă acolo, dar a anulat călătoria lui după ce a auzit de situația colegilor săi. Ieri și astăzi am chemat pentru întâlniri de rugăciune. În toate întâlnirile noastre, am cerut tuturor să strige către Domnul pentru a opri pagubele provocate de ISIS și ca Dumnezeu să da consolare familiilor în cauză.
Ieri a fost rugăciuni în toate bisericile din Egipt. ISIS a lansat un film săptămâna trecută că toți creștinii din Egipt și toate Bisericile creștine sunt ținta lor. Ei au citat că aceasta a fost ultima dorință a teroristul care, în centrul orașului Cairo s-a aruncat în aer în biserica coptă mare și a ucis mai mult de 25 de persoane și mulți oameni au fost răniți grav.
Noi apreciem foarte mult, dacă stați cu noi în rugăciuni și cereri.
Al vostru în apropiata Lui venire.

F. Z.

(Mulțumesc lui Aaron pentru traducere.)
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s