Anul 1606. Cronica fraților hutteriți (199)

1606

       Pe 10 ianuarie 1606, la trei dimineața, profund respectatul slujitorul al Evangheliei, fratele Ioan Rath, a adormit în Domnul la Pribitz.

       Pe 5 februarie la Pribitz, fratele Mihai Grossmann a fost investit în slujba Evangheliei de către bătrâni prin așezarea mâinilor.

      În aceeași zi, de asemenea la Pribitz, douăzeci și doi de frați au fost numiți și recunoscuți de către biserică ca și slujitori ai treburilor de zi cu zi. Aceștia erau Iacob Schlegel, Bastel Gilg, Kaspar Hasel, Beniamin Elsasser, Brosig Schmidt, Noe Weiss, Kaspar Brecht, Matia Zucker, Hansel Sanhammer, Uhl Joss, Iacob Rosenberger, Christoph Hirzel, Bastel Maier, Cristian Mang, Tobias Lackhorn, Hansel Scharm, Mihai Ritter, Filip Ferber, Bastel Haan, Hansel Kleger, Georg Schachtner și Hans Nägele.

     Pe 30 martie, fratele Noe Weiss, un slujitor pentru treburi de zi cu zi, a adormit în Domnul la Pausram.

     Pe 2 aprilie, fratele Georg Acker, un slujitor al Cuvântului, a adormit în Domnul la Moskowitz.

      Pe 4 octombrie, fratele Georg Schachtner, un slujitor pentru treburi de zi cu zi care supraveghiase fierăria pentru șaisprezece ani a adormit în Domnul la Kostel.

       În 1606, comunitatea a fost din nou invadată și hărțuită de soldați care mărșăluiau în Ungaria și apoi se întorceau. Au stat în Moravia o perioadă lungă de timp, în special în comunitățile noastre.

    Pe 14 septembrie, un tratat a fost semnat cu rebelii unguri, care provocaseră bisericii nespuse suferințe și tristeți prin jefuirea, uciderea și deportarea multor membrii cu frică de Dumnezeu. Pe 11 noiembrie, s-a ajuns la pace cu turcii, care a ținut douăzeci de ani.

      În acel an mult vin, grâne, animale din șeptel și alte lucruri au fost din nou confiscate în locul impozitelor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s