Scaunul de domnie al Satanei

”Îngerului Bisericii din Pergam scrie-i: „Iată ce zice Cel ce are sabia ascuţită cu două tăişuri: „Ştiu unde locuieşti: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei. Tu ţii Numele Meu, şi n-ai lepădat credinţa Mea nici chiar în zilele acelea cînd Antipa, martorul Meu credincios, a fost ucis la voi, acolo unde locuieşte Satana. Apocalipsa 2:12-13
pergamon
în imagine, Scaunul de domnie al satanei: altarul lui Zeus din Pergam, transportat și reasamblat în muzeul Pergamon din Berlin.

Apostolul Ioan prin Duhul Sfânt reamintește ceea ce spunea și Pavel: cine se închină idolilor de piatră, se închină dracilor. Iar pentru că Zeus este ”căpetenia idolilor” cel mai mare Zeu, este socotit  de Domnul întruchiparea lui Satan. Iar altarul lui Zeus: scaunul de Domnie al Satanei.
Observați că are forma de scaun, de tron.
Dar să-l lăsăm pe Cristi Moisescu să ne prezinte cazul și deasemenea alte surse credibile:
Creştinii din Pergam locuiau acolo unde se afla „tronul lui Satan”. Unii exegeţi identifică această denumire cu marele templu închinat lui Zeus (aceasta este şi opinia noastră);….
În limba greacă, expresia – „unde şade Satan” – se traduce literal prin „unde se află un tron pentru Satan.” Cărturarii au identificat acest tron ca fiind marele altar (în formă de tron) ridicat în Pergam în onoarea lui Zeus. Atât de importantă era venerarea (închinarea), cultul adus lui Zeus în vechiul Pergam, încât i se aduceau în mod continuu jertfe pe acest faimos altar. Se crede că Antipa, primul conducător şi martir al bisericii creştine din Pergam, a fost înjunghiat pe acest altar. ” Cristian Moisescu, Mesajul divin către cele 7 biserici din Apocalipsa, de la pag 98

Așezarea altarului

”Cei care îl vizitează astăzi în Berlin în muzeul Pergamon pot să-şi imagineze cam cum arăta în poziţia lui iniţială. Fiind situat pe Acropole (partea cea mai înaltă a unui oraş), la o înălţime de peste 300 de metri deasupra văii, altarul putea fi văzut de la o mare distanţă şi avea forma unui tron antic.
Altarul lui Zeus fumega zi şi noapte datorită jertfelor care se aduceau încontinuu. Altarul era aşezat pe un piedestal înalt de şase metri, având o structură masivă de 36m/34m, singura mărturie care a mai rămas la faţa locului (vezi foto) . Altarul are o înălţime de peste 10 m şi a fost cel mai mare altar construit vreodată în lumea antică. Are trei nivele, cu trepte şi fiecare etaj are frize cu basoreliefuri sculptate în marmură, înfăţişând scene
din mitologie, multe din ele extrem de imorale. Friza principală înfăţişează bătălia mitologică dintre giganţi şi zei, simbolizând triumful ordinii asupra haosului. Accesul spre locul unde se aduceau sacrificiile, era printr-o scară uriaşă.  ” idm, pag 102-103

Povestea altarului

Altarul a fost ridicat în secolul al II-lea î.Ch. de către Eumenes al II-lea (197-159 î.Ch.) în amintirea victoriei celor din Pergam sub conducerea tatălui său, Attalus I (în jurul anului 250 î.Ch.) împotriva celor din Galatia. Templul a fost dedicat zeului grec Zeus (Jupiter la romani), considerat ca fiind tatăl şi regele tuturor zeilor, dar şi al oamenilor, zeul cerului şi al tunetului, dătătorul de viaţă, creatorul, domn al tuturor lucrurilor şi fiinţelor care există – atribute care aparţin doar lui Dumnezeu şi lui Isus Christos! ”
se-3
Locul unde a fost amplasat Scaunul lui Satan în Pergam (actualmente Bergama, Turcia).
”Acest altar a devenit piesa centrală a Muzeului Pergamon din Berlin care a fost inaugurat de către kaiserul (forma germană a cuvântului latin caesar) Wilhelm al II-lea în anul1902. Acolo a fost pentru prima dată văzut şi adorat de către A. Hitler. Se ştie că Hitler şi acoliţii lui se ocupau cu ocultismul şi că în perioada cât Hitler a fost dictatorul Germaniei nu a mai permis tipărirea Bibliei. Tot el a ordonat scoaterea Vechiului Testament din Biblie cât şi revizuirea Noului Testament după „normele” stabilite de el. În 1933, Adolf Hitler a devenit Cancelarul Germaniei, iar în 1934, devine dictator şi ordonă arhitectului Albert Speer construirea unei tribune pe arena Zeppelin din Nüremberg, folosind altarul lui Zeus drept model. De acolo s-a adresat şi a manipulat în mai multe rânduri prin cuvântări electrizante naţiunea germană.
zeppelin
Tribuna de unde îşi rostea führer-ul Adolf Hitler discursurile, se afla în centrul acestei construcţii, care a fost ridicată între anii 1934–1937.
Adolf Hitler, un adevărat fiu a lui Satan, conducătorul rău al Germaniei, a pornit apoi în anul 1939 cel de al Doilea Război Mondial, război soldat cu zeci de milioane de victime. La sfârşitul războiului, ruşii (sovieticii) au luat altarul ca pradă de război şi l-au dus la Leningrad, în 1948. Aceasta se întâmpla în acelaşi an cu înfiinţarea statului Israel – 14 mai 1948! Se spune că Stalin şi acoliţii lui s-au închinat şi ei lui Satan în acest altar! Altarul a fost retrocedat Germaniei abia în 1958, la cinci ani după moartea dictatorului Stalin.”
Unii susțin (printre ei și Cristi Moisescu) și că tribuna de unde vorbea Obama a fost creată după același model.
obama

Ceea ce eu am scris azi este o opinie larg răspândită printre cei ce cercetează Scripturile, Istoria și Profețiile.
Vă las cu un film de câteva minute despre subiect:

 

4 comentarii

  1. Am observat că unul din cititorii mei a catadicsit să-și dea cu părerea despre acest articol.
   „Aprecierile” dănsului, de genul „așa talmeș-balmeș senzaționist n-am citit de mult” nu ar merita mai mult decât câtă atenție a primit postarea lui: urmare linkului său a crescut audiența acelui articol cu 6 (șase) persoane.
   Dar răspund totuși autorului după autoritatea lui cu următoarele: „…înainte să scriu acea postare am citit o carte, am ascultat un om mai deștept ca …(N), pe Cristian Moisescu, am parcurs mai multe saituri pe subiect despre altarul din Berlin și cel mai important: am fost la Berlin și am dat o zi din viața mea să vizitez muzeul, să citesc absolut tot ce scria acolo despre altar, apoi zile întregi am verificat acele informații din foarte multe surse. La mine o postare este un adevăr mărturisit, voi da socoteală de ceea ce scriu.”
   Da, altarul a fost dezmembrat, dus în URSS și adus înapoi.
   Aștept de câțiva ani să se redeschidă Muzeul (este în reparație, trebuia să se deschidă anul trecut, dar s-a amânat) să mai mergem odată, să vedem efectiv altarul despre care am citit atâtea.
   Culmea este că tot articolul meu este o colecție de citate și de aprecieri ale altora, e plin internetul de explicații despre altarul lui Zeus, așa că nici meritul de a fi acuzat pe nedrept, nu-l am.
   De câteva zile citesc o carte, am cumpărat-o de pe Google Play; Blind Jump (Salt Orb) autobiografia lui Shaike Dan, omul care a dus în Israel mai mulți evrei decât Moise. Trebuie să închei postările mele despre exodul evreilor din România și Estul Europei spre Israel și este o datorie față de cititor să scriu informat. Fiecare postare a mea este o faptă, nu o părere. Am scris explicând și dezbătând subiecte care m-au frământat la un moment dat, sau pe care le-am înțeles. Apoi, la nevoie, folosesc postarea ca link la alte postări, la alte explicații, sau pur și simplu și în dialogurile cu unii, cu alții, cu voi care mă cunoașteți.
   Orice blog are un părerolog în spate și în lumea informației ieftine, relevanța se câștigă prin fapta care urmează visul, prin explicația care iluminează Planul, prin forța logicii care nu dă voie îndoielii să mai respire. Noi avem în față Visul Lui Hristos, Împărăția Lui, miliardele de miliarde de ani-lumină de viitor cu El, miracolul învierii noastre și ca și contrabalans: înșelăciunea palidă a unui scurt viitor care ni se cere să-l abandănăm pentru acel glorios vis.
   Batjocura mă încântă, m-ar fi umilit măgulirea lui.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s