Ierusalim

Iată, voi preface Ierusalimul într-un potir de amețire pentru toate popoarele dimprejur ….” Zaharia 12:2
ierusalim
Vedem cum pe măsură ce sfârșitul acestei perioade de timp se apropie, orașul Ierusalim devine centrul lumii, stăpânirea asupra lui fiind mărul discordiei tuturor popoarelor.
O analiză a lui Cristian Unteanu din ziarul Adevărul de astăzi îmi ușurează munca prezentării tuturor aspectelor actuale ale acestui conflict.
Articolul este aici: Noi tensiuni în Orientul Apropiat: mutarea ambasadei americane la Ierusalim.
Socotesc articolul ca o bună analiză a situației de față, așa cum e. Concluziile articolului nu le apreciez și sunt convins că autorului îi lipsesc cunoștințele biblice (profetice) necesare pentru a înțelege situația și evident îi lipsește și credința în împlinirea acestor profeții. 
Dar ca și prezentare a situației de facto, articolul e foarte bun.
Citat:
Dar una dintre problemele niciodată rezolvate a fost statutul Ierusalimului, oraş considerat ca teritoriu sacru de cele trei religii monoteiste (mozaică, musulmană şi creştină) şi miez al discordiei, revendicărilor dure şi intransigenţelor politice. La nivelul comunităţii internaţionale, există o profundă reticenţă de a autoriza ambasade în Ierusalim deoarece aceasta ar fi echivalent cu a recunoaşte Statului Israel „dreptul inalienabil de proprietate“ asupra oraşului. Asta în timp ce palestinienii, împreună cu toate statele arabe, definesc în continuare partea de est a Ierusalimului (care cuprinde şi partea veche a oraşului) drept „teritoriu palestinian ocupat abuziv de Israel“. În plus, există o Fatwa adoptată cu ocazia Summitului islamic de la Mecca (ianuarie 1981) care, după ce decretează Jihadul împotriva Israelului, ameninţă în mod direct orice ţară care recunoaşte Israelul şi are ambasada la Ierusalim

Cum de a devenit Ierusalimul potir de amețire pentru popoarele dimprejur, a fost așa de mai demult?
Nu.
Ierusalimul a fost călcat în picioare de neamuri conform profeției Domnului Isus:
Vor cădea supt ascuţişul săbiei, vor fi luaţi robi printre toate neamurile; şi Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, pînă se vor împlini vremurile neamurilor.” Luca 21:24
Acum, la sfârșitul vremurilor, această călcare în picioare  a încetat, din 1967 evreii sunt din nou stăpâni pe Ierusalim.
Dumnezeu numește această pedepsire a evreilor de aproape 2000 de ani; ”potirul mâniei Mele” sau ”potirul amețelii”.
Iată ce scrie Dumnezeu despre potir și socotesc că aceste lucruri se petrec acum:
Aşa vorbeşte Domnul tău, Domnul, Dumnezeul tău, care apără pe poporul Lui: ”Iată că îţi iau din mînă potirul ameţelii, potirul mâniei Mele, că să nu mai bei din el!” Isaia 51:22
adică evreii se reîntorc înapoi în țara lor și toate semnele pedepsei, semnele amețelii date de potir: ducerea în robie, nimicirea, dărâmarea, împrăștierea nu mai sunt peste ei. Dimpotrivă, acum evreii, acei veșnic rătăcitori și peste tot străini, au  țară, au capitală, au stăpânire peste țara strămoșilor lor, țară dată lor de însuși Dumnezeu, creatorul cerului și al pământului. Evreii gata, nu mai beau din potirul mâniei, din potirul amețelii.
Cine bea însă din potir?

”…. Şi îl voi pune în mîna asupritorilor tăi, cari îţi ziceau: ”Îndoaie-te, ca să trecem peste tine!
”” Isara 51:23
Acele popoare care se luptă împotriva Israelului devin victime unei stări care Dumnezeu o numește ”amețeală”.
Sunt lucruri care se petrec sub ochii noștri.
Să nu așteptăm instaurarea unei stări de bine, de progres, de evoluție a omenirii.
Ce poveste credem?
Credem planul biblic, istoric, planul lui Dumnezeu, de la creație la răpire și după aia sau credem povești cu milioane de ani și evoluții?
Nu lăsați pe nimeni să vă șteargă povestea.
Oamenii și popoarele care cred povești devin victime poveștilor lor, beau din potir și devin așa cum au fost evreii când au băut, împrăștiați, dezorganizați și confuzi. De fapt cum sunt încă și evreii acum, starea lor de confuzie de împietrire nu s-a terminat, dar Dumnezeu în bunătatea lui face treptat trecerea de la confuzie la claritate, așa cum înmugurește un pom, treptat, ca noi să pricepem din ”vegetația” lor semnele timpului pe care-l trăim.
N-a fost nici o ”primăvară arabă” acolo, a fost toamnă, s-a instaurat haosul(amețirea) în țările arabe, primăvară este în Israel, o primăvară care vestește vara pentru creștini.
”Vedeţi smochinul şi toţi copacii. Când înfrunzesc şi-i vedeţi, voi singuri cunoaşteţi că de acum vara este aproape.” Luca 21
”Dela smochin învăţaţi pilda lui: Cînd îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţia, ştiţi că vara este aproape.” Matei 24
Pentru fiecare din cititorii care au ajuns la acest ultim paragraf vreau să las o provocare serioasă de a se măsura cu cântarul Cuvântului lui Dumnezeu și să-și pună câteva întrebări:
-ce poveste crezi?
-pe cine lași să te învețe?
-ce poziție ai față de așteptarea Domnului Isus?
-ești mișcat de teamă în așteptarea acestor evenimente?
-ai făcut un chivot ca să-ți scapi casa?
-ai ieșit din Babilonul religios sau stai încă tot acolo?

Mărit să fie Domnul!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: