”… să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui” Filipeni 3:10
Azi vreau să detaliez ce fel de putere trebuie să cunoaștem și de ce această putere este numită ”a învierii Lui”.
Poziția și lucrarea Domnului Isus acum este aceasta:
”Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi.” Romani 8:34
Domnul Isus mijlocește pentru noi, dar înainte de a ajunge să mijlocească, El a murit și a înviat.
Trecerea prin moarte și prin înviere a făcut ca: ”…prin faptul că El Însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi.” Evrei 2:18
Această slujbă de mijlocire ne privește pe noi, Domnul Isus mijlocește pentru noi datorită puterii poziției pe care a ocupat-o după înviere.
(Am putea detalia mult scriind despre felul slujbei, asemănător și asemănat de slujba de mare Preot din vremea umbrelor. De aceea a fost asemănat ca să învățăm din asemănare, dar divagăm mult de la subiect.)
Când mijlocește Domnul Isus?
Când ne rugăm noi.
Rugându-ne, ajungem să cunoaștem puterea învierii Lui, puterea Lui de mijlocire: cerând și primind atitudini(bucurie, încredere, pace, tărie de suflet, statornicie, curaj), stări, împrejurări care se potrivesc voii Sale.
Pentru Domnul Isus este o bucurie să mijlocească, să ne dea atunci când cerem: ”Îndrăzneala pe care o avem la El este că dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.”
Ei, asta înseamnă putere: să ai acces la un cont deschis și să știi să iei de-acolo.
Ordinea este aceasta:
1.Să cunoști Cuvântul (Scripturile mărturisesc despre El), asta înseamnă să-l cunoști pe El: să-i cunoști Voia.
2.Când cunoști voia Lui, știi cum să te rogi, ce să ceri, nu se aprobă nimic în dezacord cu Voia Lui și nu se dă nimic fără cerere.
3.Când primești ceea ce ai cerut ești tare, ești puternic, cunoști puterea învierii, o putere dată de tăria credinței, de fermitatea argumentelor zidite, nu doar un entuziasm ”puternic”.
[…]
Aproape intotdeauna cand cineva ma intreaba : de unde stii ca Isus a inviat? Aduc aceste argument: datorita faptului ca pot experimenta o viata in care nu mai sunt rob pacatului.[….]Tot odata este unul din etaloanele cu care masuram, si validam credinta celor care marturisesc, ca sunt ai Lui. Traiesc ei aceasta inviere a lui Cristos in viata lor? Daca nu , atunci este evident ca nu sunt partasi puterii si invierii Lui.
ApreciazăApreciază
Cristi, m-ai lăsat năuc.
Cum folosești tu ”faptul că tu poți experimenta ceva”, ca ETALON pentru a măsura și ”valida” credința celor care mărturisesc și ei același lucru?
Cum poți folosi experimentul tău ca ETALON pentru alții?
N-ai încurcat cumva ”etaloanele”?
Te mai ocupi cu brutăria?
ApreciazăApreciază