Evadarea. Prin aceste moduri, Dumnezeu le-a arătat lor, precum și dușmanilor săi că el încă poate să și-i elibereze pe ai lui din închisoare ca pe vremea apostolilor. Cronica fraților hutteriți (131)

Atunci s-a întâmplat că a găsit un cui ce atârna de zidul celulei, iar tot în acea noapte, gardianca a uitat să închidă ușa exterioară. Văzând cât de bine s-au nimerit lucrurile, s-a rugat Domnului să îl ajute dacă aceea era voia și plăcerea sa. Dacă nu, își va primi pedeapsa și își va căra crucea cu bucurie. Apoi a încercat și a reușit să își deschidă ambele încuietori. A mers la camaradul lui de temniță Adam, spunând, „Roagă-te Domnului ca să fiu în stare să deschid și încuietorile tale.” Pentru o lungă perioadă de timp a încercat și nu a reușit să le deschidă și era aproape de disperare, spunându-i fratelui Adam, „Nu voi mai fi vreodată fericit dacă trebuie să te las în spate.” Într-un final a spus, „Mai încerc încă odată și dacă e voia lui Dumnezeu ca noi să scăpăm, încuietoarea se va deschide. Dacă nu este voia lui, nu se va deschide nici acum.”

În timp ce el se chinuia cu încuietoarea, celălalt se ruga și nu după mult timp s-a deschis. A deschis patru încuietori, două dintre ele cu două zăvoare fiecare. Frații au ieșit lângă zidurile orașului chiar lângă închisoare. Apoi s-au rugat, rugându-l pe Dumnezeu să le ofere ajutorul său în continuare din moment ce deja îi ajutase atât de mult. S-au coborât de pe ziduri cu cât de multă pricepere au putut, cățărându-se și căzând. La baza lor, l-au lăudat pe Dumnezeu pentru minunatul său ajutor la fiecare moment. Și chiar în acel moment, cerurile s-au deschis printr-un braț de fulgere strălucitoare.

Prin aceste moduri, Dumnezeu le-a arătat lor, precum și dușmanilor săi că el încă poate să și-i elibereze pe ai lui din închisoare ca pe vremea apostolilor. Dușmanii lor intenționaseră să gate repede cu ei și să le curme viețile, dar Dumnezeu a avut un plan diferit și, spre marea uimire a dușmanului, i-a eliberat din strânsoarea lor. Cu bucurie, frații s-au întors la biserică, încă credincioși și cu conștiințele curate. Lăudat să fie Domnul!

Pe 3 noiembrie, 1578, fratele Melhior Waal, un slujitor al lui Isus Hristos și a bisericii sale, a adormit în Domnul la Schadowitz. El venise la noi de la Frăția elvețiană, unde fusese un slujitor al Cuvântului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s