Dezinformarea ideologică

”Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.”

Ideologia este ”totalitatea ideilor și concepțiilor filosofice, morale, religioase etc. care reflectă, într-o formă teoretică, interesele și aspirațiile unor categorii (de oameni) într-o anumită epocă”. (DEX)

Un partid politic de exemplu are o ideologie, adică are o sumă de idei, păreri sau concepții comune, aprobate, recunoscute și distincte de ale altor partide, cu această ideologie se prezintă alegătorilor și apoi își justifică faptele pe baza ideologiei aprobate.

La fel sunt religiile, statele, școlile, filozofii, etc.
Ideologiile diferă dar se și aseamănă, multe se ”suprapun” în mare parte una cu alta.

Ideologiile se proclamă, se propagă, se formează până devin acceptate apoi ideologiile formează, educă.

Ideologiile pot deveni scopuri, pot deveni politică de stat și poate deveni infracțiune nerecunoașterea unei ideologii (cum am trăit noi în comunism).

Ideologiile odată aprobate de mase  devin idoli, așteaptă supunere, devii ciudat dacă nu te supui lor.

Dar sunt oare toate ideologiile adevărate?
N-au cum fi pentru că se contrazic între ele.

Ideologia odată devenită idol este slujită: se face educație pentru implementarea acelei ideologii:

Să luăm ca exemplu darwinismul, o minciună mare.

Eram copii când ascultam teleenciclopedia, vă mai amintiți?

Acele emisiuni pline de darwinism și evoluționism erau ”educări” în vederea deformării noastre ideologice, cu scopul  formării ideologiei atee, comuniste.

Nu ne dăm seama cât de mult am fost deformați ideologic în școlile comuniste prin educația atee și cât de mult ne-a îndepărtat această ideologie de Cuvântul lui Dumnezeu venit din cer.
Continuăm să ne creștem copiii ignorând continua dezinformare ideologică a mediilor care au interes pentru distrugerea credinței în autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu.

Am fost o scurtă vreme profesor și am dat teste elevilor, apoi am dat teste scurte și după ce n-am mai fost.
Unul din testele care le dau tinerilor este întrebarea: ce vârstă are pământul?
În jur de 6000 de ani sau milioane de ani?
După ezitarea, bâlbâiala și jena care însoțește răspunsul îmi dau seama de cumplita stare de victimă ideologică, de rob ideologic, de sclav legat în lanțuri de argumente a minților astfel deformate.
Un număr foarte mic, dureros de mic de copii îmi răspund ferm că 6000 de ani, dar puțini văd rostul insistenței mele.

Deformarea ideologică s-a făcut prin educația atee: o aparent coerentă înșiruire de dezinformări ideologice. La biologie, la geografie, dar mai ales la istorie neapărat s-a repetat la nesfârșit ”milioane de ani” și ”evoluție”.

Am urmărit să aflu unde s-a frânt firul logic al credinței simple în Scriptură?
Acolo unde s-au stricat cronologiile, când în loc de creație și potop, oamenii au început să creadă în epoca de piatră și comuna primitivă.
Când în loc de Noe, Sem, Ham și Iafet au avut în minte planșele cu maimuțe drepte și oameni strâmbi.
Când în loc de sute de ani de viață la primii oameni (li se părea imposibil) am crezut în milioane de ani de evoluție (asta părea posibil).
S-a ajuns la starea asta prin deformare ideologică, prin dezinformare ideologică.

Ieșirea din starea asta, vindecarea nu se poate face altfel decât prin demolarea construcțiilor rele (”noi dărâmăm izvodirile minții”), adică printr-un proces de educare lung și anevoios în Cuvântul lui Dumnezeu.

Voi începe aici pe acest blog un curs de istorie antică din punct de vedere biblic și arheologic. Am socotit că nimic nu poate fi mai necesar hrănirii unui cuget bun decât istoria plină de logică a Planului lui Dumnezeu, înregistrat în Biblie și confirmat prin mărturii arheologice. Cugetul omenesc este flămând după logică, însetat de argument iar singurul izvor al logicii este Cuvântul lui Dumnezeu, Cuvânt care explică cele văzute prin cele nevăzute, cele ce au fost, cele ce sunt și ce va urma.

Voi începe cu Asiria, prima împărăție, cea mai veche, pentru că lumea dinainte a fost înecată de ape și n-a prea lăsat urme.
Dar lumea de după potop a lăsat urme.
Vă recomand să mai parcurgeți odată această postare:
https://vesteabuna.wordpress.com/2008/11/28/evanghelia-incepe-cu-geneza/

Sunt eu destul de calificat să țin un curs de istorie antică din punct de vedere biblic și arheologic? …poate vă întrebați!

Nu cred că sunt. Dar nu pentru a epuiza tot ce se poate știi vreau să înșirui istorii, nici pentru a arăta ce știu, ci pentru ca cu puține evenimente descrise, să leg gândul cititorului de Cuvântul lui Dumnezeu, astfel ca ochiul care vede și urechea care aude să se bucure împreună cu cugetul care cere o justiție (o logică) a lucrurilor.

Cel ce face un nod nu leagă împreună toate frânghiile de pe pământ, ci doar două, tot așa nici eu nu voi pune la un loc fapte istorice nesfârșite și detaliate, ci voi uni în gândul vostru dragi cititori răbdători,  frânghia Scripturii cu frânghia istoriei pentru ca să obțin o ancoră a sufletului.
Facă Dumnezeu ca ce voi lega pe pământ să fie legat și în ceruri.

One Response to Dezinformarea ideologică

 1. vesteabună spune:

  Un exemplu de deformare ideologică am suferit atunci când un tânăr care ne-a câștigat atașamentul, a început să-și verse influența citind în adunarea plină de fete la vârsta adolescenței povestea unei alte adolescente care crescută fiind în biserică a plecat în lume, a păcătuit, a rămas gravidă, a fost părăsită și cum că această ”experiență” a fost pentru acea fată cheia binecuvântărilor lui Dumnezeu pe mai departe în viața ei.
  Povestea e aici: https://vesteabuna.wordpress.com/2015/09/20/o-scrisoare-furtunoasa/
  Ce au putut înțelege fetele din adunare care au ascultat citită povestea? Că degeaba caută să placă lui Dumnezeu fără să păcătuiască, că nu-L poți cunoaște pe Dumnezeu și nu poți fi iertată decât după ce păcătuiești greu, ca Maria Magdalena.
  Deci, nu cunoașterea Sfintelor Scripturi din pruncie duce la mântuire, ci păcătuirea din adolescență.
  Dracul e inventiv.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: