Succesiuni de convingeri

Referințe biblice:
1.  ”.. Mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteţi purta.” Ioan 16: 12
2.  ”… Vă vorbesc ca unor oameni cu judecată: judecaţi voi singuri ce spun….!” 1 Corinteni 10:15

cceas1

Prima referință ne îngăduie să emitem un prim principiu: există o succesiune de convingeri, nu poți avea o convingere (încredințare, credință) dacă n-o ai pe cea dinaintea ei. Convingerile sunt condiționate în lanț, ca rotițele unui ceas. De exemplu: cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că: 1.”El este (există) și 2. ”răsplătește pe cel ce-L caută.!” Cine nu are aceste două condiții îndeplinite nu se poate apropia de Dumnezeu.

A doua referință biblică ne îngăduie să emitem un alt doilea principiu: Dumnezeu ne crede în stare, chiar ne solicită să facem deducții. O deducție este o analizare a unei sau mai multor condiții spre a ajunge (a deduce) la o concluzie. Dacă Dumnezeu ne cere să judecăm noi singuri (în alt loc să ne judecăm pe noi), înseamnă că putem s-o facem.
El nu ne-a creat proști.
Cine zice că Dumnezeu nu este rasist și că ”ce se fac proștii?” să citească în Proverbe că ”lui Dumnezeu nu-i plac cei fără minte” (Eclesiastul 5:4)
Dumnezeu nu ne-a creat proști și deștepți, înaintea Lui toți avem cuget și toți putem judeca lucrurile Lui.

Înțelepciunea Lui Dumnezeu se vede în creație și Dumnezeu așteaptă ca noi oamenii, cu toții s-o deducem. Dacă cineva n-o vede sau n-o deduce nu înseamnă că are drept la milă pentru că așa e el, mai prost, ci va fi judecat, nu pentru că e mai prost, ci mai viclean, ”înadins se face că nu știe”.

Deci, Dumnezeu a creat nu numai lumea vegetală și animală în minunata ei varietate și complexitate, ci și mintea omului cu senzorii ei (ochii, urechile, nasul, etc), capabilă să analizeze creația și să ajungă prin deducție la concluzii juste despre Creator, chiar fără Biblie (dacă cineva va zice că n-a auzit niciodată Scriptura, tot n-are scuze, în cugetul lui este implementată legea).

Cu cât mai mult trebuie să ne arătăm mulțumitori cei ce avem Cuvântul lui Dumnezeu, unii din noi din copilărie, cunoaștem Planul lui Dumnezeu și așteptăm din ceruri arătarea Gloriei Domnului Isus Hristos și desfășurarea evenimentelor ce  majoritatea oamenilor le ignoră voit.

Să proclamăm Planul lui Dumnezeu în succesiunea lui de convingeri predate progresiv și să ne așteptăm ca ascultătorii să-l analizeze logic-deductiv. Orice discurs mistic, în loc să ilumineze mintea cu învățături succesiv-deductibile, o va înspăimânta cu dogme.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s