Credința, cu înregistrare și fără (l.rusă)

Despre înregistrare în ajunul începerii aplicării legii lui Iarovaia, noile persecuții în Rusia.
16 iulie 2016

De vorbă cu Petr Peters Danielevici și Alexei Alexandrovici Kalioșin.
Oaspeți rari, în numește moderatorul, slujitori în Biserica creștinilor evanghelici neînregistrați din Rusia. I-a găsit greu, cu ajutorul ”înregistraților”.
Min 26:37
Petr Peters ”Înregistrarea,…noi știm bine din anii persecuției, înseamnă dependență, înseamnă control….Dumnezeu L-a pus pe Isus Hristos Cap al bisericii, dai aici Statul vrea să controleze activitatea de slujire a credincioșilor.

Min 34:44 Despre Școlile teologice (la observația moderatorului, că fără înregistrare nu pot avea școli teologice): ”A venit la mine o cunoștință cu pregătire teologică din străinătate, …acolo este minune dacă cineva rămâne credincios. Cu un pastor am vorbit. El mi-a spus că cea mai mare minune din viața lui dacă din școala teologică a ieșit vreun om credincios….Școlile teologice îi îndepărtează pe oameni de Dumnezeu”

La minutul 42, la întrebarea moderatorului: ”De ce ați scris proteste împotriva acestei legi dacă asta nu-i bătaia voastră de cap?” fratele Petr Peters a răspuns (traduc liber): ”Ca să nu rămână încărcați cu vină. Ei nu se supun legii lui Dumnezeu. Noi știm din Scriptură că cine sapă o groapă cade el în ea și cu ce judecată judeci vei fi judecat. Dacă astăzi împotriva noastră se dau legi aspre, asta-i groapa, dar ei o să cadă în ea. Dacă noi nu facem nici un fel de infracțiune, nu facem nimănui nimic, nu suntem împotriva statului, nu ridicăm chestiuni sociale sau politice, …noi propovăduim numai Împărăția Cerurilor, dacă pe noi ne judecă nevinovați, atunci după Cuvântul lui Dumnezeu, ei vor fi judecați.” 
Merită să rugați pe un cunoscător de rusă să vă traducă emisiunea, traducerea Google e absolut paralelă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s