Legea lui Iarovaia: reîntoarcerea în catacombe

Lucrurile se petrec în Rusia.
Vremea perestroikăi și a glasnostiului a fost acum 30 de ani.
Atunci s-au deschis lagărele și închisorile pentru toți credincioșii și timp de 30 de ani, în afară de permanenta urmărire, de strecurații mereu actuali plus alte forme de închisori nevăzute, persecuții pe față asupra credincioșilor din Rusia nu au fost.
Lucrurile s-au schimbat dramatic luna aceasta.
La 6 iulie președintele Rusiei a semnat pachetul de legi cunoscut sub numele pachetul lui Iarovaia. Legea a fost publicată aici (publication.pravo.gov.ru/Search/Date?date=07%2F07%2F2016%2000%3A00%3A00) în data de 7 iulie.
legea374
Irina Anatolievna Iarovaia este Președinta Comitetului Dumei de stat pentru Securitate și combaterea corupției din 2011. Un fel de DNA de-al nostru probabil.
Am ascultat pe youtube câteva luări de poziție ale ”cetățenilor” ruși față de această nouă situație și mi-am dat seama imediat că am dat de postaci guvernamentali. Rușii sunt experți în manipulare și peste hotare, darmite la ei acasă. Toți demagogii de pe youtube ne asigură că legea, desigur nu este împotriva persoanelor fizice, ci reglementează organizațiile religioase. N-am crezut un cuvânt.

Legea lui Iarovaia zice că se referă la antiterorism, dar are treabă și cu misionarii străini și cu credincioșii (câteva sute de mii) neînregistrați de-a lungul și de-a latul Rusiei.
Despre ”neînregistrați” am mai scris pe acest blog.
Legea forțează iarăși centralizarea, fenomen slăbit în ultimii 30 de ani și de folos statului în multe feluri, atât pentru controlul maselor cât și pentru a dirija mulțimile năucite spre catedralele religioase conduse în proporție de 100% de oamenii KGB-ului, indivizi fără scrupule care joacă în mod ”magistral” roluri de pastori și diaconi clonați în sute de exemplare.
Unul din aspectele pe care noua lege le va pedepsi va fi manifestarea religiei în afara spațiilor bisericești, atenție, sunt vizate casele particulare și activitatea on-line.
Amenzile sunt uriașe.
Ce se poate spune? ”Ca răspuns la lege: postul și rugăciunea” au zis unii.
Ca și cunoscător al chestiunii rusești, dar și al mediului românesc în care am crescut și căruia mă adresez, mă văd ca obligat să adun informațiile din estul îndepărtat în postări condensate, cu respect pentru timpul pe care nu-l avem dar iată trebuie să ni-l facem.

Citez din  cartea ”Marea trezire a secolului XX” postată aici pe blog:

”Atitudinea noastră faţă de adunările înregistrate

”Dacă împliniţi Legea… potrivit Scripturii… bine faceţi.” Iac. 2: 8

Înregistrarea e necesară pentru ordinea legală de stat.
Cu regret, pretutindeni continuă să fie încălcată această ordine şi două treimi din adunările frăţietăţii noastre continuă să rămână mulţi ani neînregistrate din motive care nu depind de biserică.
Iar în ce ne priveşte, nu trebuie să ne ferim de înregistrare în baza legii, adică dacă biserica rămâne totodată independentă de autorităţi precum şi de centrul religios impus în mod forţat.
Aşadar, dacă n-ai împlinit ceea ce eşti dator să împlineşti, eşti vinovat şi anume dumneata nu trebuie să participi la cina Domnului (Mat. 26: 19).
Iar dacă condiţiile înregistrării sunt de aşa natură, încât ni se vor numi şi ni se vor înlătura slujitori fără acordul nostru, dacă se vor face excomunicări şi primiri în biserică conform indicaţiilor din exterior, dacă ni se va spune: „Vă înregistrăm, numai cu condiţia acceptării «Regulamentului»“, atunci trebuie să răspundem: „Nu!“
Căci dacă biserica e înregistrată numai după ce ea încetează, de fapt, a mai fi biserică; dacă ea trebuie să se lepede mai întâi de Hristos şi de poruncile Lui, atunci — nu! nu! şi iarăşi nu!
Fără de Hristos nu avem nevoie nici chiar de întreaga lume.
De dragul înregistrării să rupem legământul cu Dumnezeu?
Să pierdem binecuvântările?
Să pierdem viaţa veşnică?!
Ce ne-ar folosi să câştigăm toată lumea, dacă ne-am pierde sufletul?!
De aceea să căutăm mai întâi „Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra“.
Iar dacă ne vom lepăda de El înaintea oamenilor, Se va lepăda şi El de noi.
Şi la ce ne trebuie atunci casa de rugăciune şi toate bunurile?
La ce ne trebuie înregistrarea dacă Mirele Şi-a părăsit Mireasa, care a pornit pe calea viciilor?
La ce le trebuie mlădiţelor comodităţi dacă au fost tăiate de pe viţă?“
În scrisoarea sa către adunările înregistrate din 20.VI.1962 VSEHB cheamă: „În scopul păstrării înregistrării… să se respecte condiţiile şi… «Regulamentul» şi «Directivele către prezbiterii superiori»“.
În legătură cu aceasta noi vă sfătuim: rămâneţi a fi înregistraţi, dar „în scopul păstrării vieţii veşnice“, faceţi o ordine evanghelică… şi excomunicaţi-i pe cei răi, osândiţi în mod public „Regulamentul“ şi „Directivele“.
Curăţaţi-vă, deschideţi-I uşa lui Hristos şi El va intra.
Iar dacă pentru aceasta veţi fi lipsiţi de înregistrare — va fi o nelegiuire care n-ar depinde de dumneavoastră.
Preţuiţi legământul cu Hristos! (Filip. 3: 7, 8).”

pag 88-89 de aici

Anunțuri

One Response to Legea lui Iarovaia: reîntoarcerea în catacombe

  1. vesteabună spune:

    A început și presa de limba română să amintească de sus-numita lege. http://adevarul.ro/moldova/politica/legile-bigbrother-rusia-1_57921b6a5ab6550cb81aecb7/index.html

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s