Biserici stăpânite de idolul-muzică

De data asta n-am scris eu.
E de aici: https://armoniamagazineusa.com/2016/07/14/andrei-croitoru-muzica-marele-idol-al-unor-biserici/

Citat:

”Când muzica este criteriul după care credincioșii aleg să meargă la o biserică, pentru a fi membrii ei, înseamnă că ei se închine idolului muzicii.

Când cineva vorbește despre prezența lui Dumnezeu depistând manifestarea divinității (în general) după muzica cântată înseamnă că se închină acestui idol nemilos.

Când biserica consideră că este mai duhovnicească pentru că este mai relevantă cultural prin muzica contemporană aș dori și eu să aflu argumentul lor biblic altfel ea se închină idolului muzicii.

Vajnicii apărători ai muzicii sunt gata să trimită în iad pe toți aceia care își folosesc mintea, evaluează cu Biblia și își permit să pună sub semnul întrebării anumite categorii de muzică. Însă de fapt demonstrează  că sunt stăpâniți de idolul muzică.”

Muzica trebuie să fie în cântare slujnica Cuvântului. Când slujnica parvine și se socotește stăpână, vai de cuvântul ăla care îl mai stăpânește ea. Cuvântul venit din cer nu se bagă slugă la muzică. Au mai vorbit despre subiect Liviu Olah, Florea Moisescu și alții.

La noi în oraș se manifestă fenomenul ”via”, muzicobiserica sau biserica muzicală. O BisericăMuzicală este acea biserică din care dacă scoți muzica instrumentală și profesională nu mai rămâne nimic. Că pe alocuri sunt biserici dansante nu discut la această postare.
Ideea este că pleava o spulberă iar vântul și cei mai păgubiți sunt negustorii de pleavă: o adună ușor și o pierd repede. Vântul le-o aduce, uraganul le-o duce. I-au adunat cu muzica, muzica i-a răpit.
Și când te gândești că majoritarii dintre noi sunt mai înțelepți în privința asta, citez: ”La catolici se cântă din orgă; dar aceea este distracţie şi are notă de teatru. Nu ne ducem să ne distrăm la biserică, căci orga te risipeşte cu mintea în altă parte. Trebuie să cânt din inima mea, că auzi ce spune: «Răcnit-am din suspinarea inimii mele». Gura noastră să laude pe Dumnezeu, că zice psalmistul: «Bine voi cuvânta pe Domnul întru toată vremea, pururea lauda Lui în gura mea”

Adunările bazate pe învățătură au temelie și nu se tem de uragane. Fără argument suntem ca pomul fără rădăcină. Iar muzica este doar stimul de timpan, excitare de cortex  și trepidație de neuroni (ca să dau material tolbașului) dacă nu rămâne o umilă servitoare a gloriosului Cuvânt.

Anunțuri

One Response to Biserici stăpânite de idolul-muzică

  1. […] Sursa: https://vesteabuna.wordpress.com/2016/07/15/biserici-stapanite-de-idolul-muzica/ […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s