Nesimțirea unor părinți cu privire la educația copiilor lor…Pilda struțului.

”Aripa struţului bate cu veselie, de-ai zice că este aripa şi penişul berzei.  Dar struţoaica îşi încredinţează pămîntului ouăle, și le lasă să se încălzească în nisip. Ea uită că piciorul le poate strivi, că o fiară de cîmp le poate călca în picioare. Este aspră cu puii săi de parcă nici n-ar fi ai ei. Că s-a trudit de geaba, nu-i pasă nici de cum! Căci Dumnezeu nu i-a dat înţelepciune şi nu i-a făcut parte de pricepere.” Iov 39

În toate animalele Dumnezeu a pus o pildă pentru noi.
Trebuie să învățăm de la animale.
În unele vedem pilde de înțelepciune, în altele, cum e struțul de exemplu, vedem pilde de lipsă de înțelepciune.
Clipboard02


Struțul este un exemplu de neglijență față de puii lui.
Datorită grijii față de puii ei, barza este imaginea maternității.
De departe struțul seamănă cu grijulia barză doar la felul cum bate din aripi. Lipsa de grijă față de pui alături de prostia legendară a struților ne sunt puse în față ca exemplu.

A încredința pământului ouăle semnifică a lăsa educația copiilor tăi…”pământului”, nu cerului, nu Cuvântului venit din cer, ci doar unei educații care produce oameni foarte buni pentru pământ.

Piciorul care poate strivi ouăle lăsate în nisip sau fiara sălbatică care le poate călca sunt pilde pentru pericolele care nu le băgăm în seamă în educația copiilor noștri.

Fiarele sălbatice care pot călca ouăle sunt acele influențe demonice care pot deteriora iremediabil educația spre bine a copiilor tăi.

Este aspră cu puii ei, ne vorbește despre iubirea de sine a struțului, iubire de sine care se regăsește și în mulți părinți, chiar creștini, care nu renunță la ”împlinirea de sine” sau la afacere și ajung asprii cu copiii lor, parcă nici n-ar fi ai lor. De multe ori copiii par să-i încurce pe mulți părinți mai grijulii cu partenerii lor de afaceri decât cu copiii proprii. Pentru aceștia există struții.

..să mergem mai departe.

Că s-a trudit degeaba, nu-i pasă nicidecum. Aici e nesimțire la care se ajunge gradual, nu dintr-o dată. Nesimțirea este produsă prin înșelăciunea păcatului. Am mai spus-o pe acest blog: dacă nu programați voi educația copiilor voștri, alții o vor face.

Dacă nu ne pasă în ce direcție vor merge copii noștri semănăm cu struțul. Nu este rar să vedem oameni care sunt lipsiți de dorința și eficiența unei educații a copiilor spre bine și asemenea struțului își încredințează pământului formarea caracterului copiilor lor.

Să nu ratați vorbirea fratelui Iura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: