”Brexit” în lumina profețiilor bibliei

Dacă nu înțelegem istoria actuală în lumina profețiilor Bibliei, ne tulburăm.

Trăim zilele sfârșitului veacurilor, a eonilor.

Poporul evreu aflat încă în diaspora trebuie să facă Alyah , trebuie să plece în Israel.

Ei nu vor să plece, ca mai demult din Egipt și atunci Dumnezeu tulbură locul unde ei se află, ca mai demult Egiptul.

Uitați-vă unde sunt încă evrei: Ucraina, Belgia, Franța, Marea Britanie, USA. Nu știu cum va fi cu America, dar văd cum este cu Europa. Dumnezeu trimite vânători care să-i facă să plece singuri în Eretz Israel.

Brexitul va produce probabil degringoladă economică ceea ce va duce rapid la scăderea valorii averilor evreilor din Marea Britanie, deci implicit la diluarea motivului care-i ține pe evrei acolo.

Evreii nu  vor să plece singuri, tocmai ca să se împlinească Scriptura: ”Domnul i-a scos!”…ca din Egipt mai demult.

”De aceea iată, vin zile, zice Domnul, cînd nu se va mai zice: «Viu este Domnul, care a scos din ţara Egiptului pe copiii lui Israel!» Ci se va zice: «Viu este Domnul, care a scos pe copiii lui Israel din ţara de la miază-noapte şi din toate ţările unde-i izgonise!» Căci îi voi aduce înapoi în ţara lor, pe care o dădusem părinţilor lor.“ „Iată, trimet o mulţime de pescari, zice Domnul, şi-i vor pescui; şi după aceea, voi trimete o mulţime de vînători, şi-i vor vîna pe toţi munţii şi pe toate dealurile, şi în crăpăturile stîncilor.” Ieremia 16:14-16

Brexit este o mică urgie la scară economică, o scădere a lirei, o scădere a bursei, dar la scara celui ce privește valoarea averii lui în creșteri de câteva procente pe an, scăderea de 10% este o catastrofă, o urgie mare, ca în Egipt.

Evreii și-au cucerit Ierusalimul la exact 2300 de ani de la bătălia dintre țapul și berbecele din Daniel, dar să nu-i întrebați despre asta că nu vor recunoaște. Ar trebui să recunoască și ce a completat Domnul Isus despre Ierusalim. Că va fi călcat în picioare de neamuri până se vor împlini vremurile neamurilor. Acest lucru s-a întâmplat în iunie 1967. De atunci  istoria lumii merge la mod accelerat spre deznodământul așteptat de cei ce cred și așteaptă arătarea Lui.

Grăbiți-vă spre împăcarea cu Cel al cărui Cuvânt se va împlini la timp. Ziua aceea nu este departe. E mai sigură ca zorile.

 

2 comentarii

 1. ”Inceputul panicii in sectorul imobiliar
  Brexitul nu a avut nevoie de prea mult timp pentru a lovi din plin acest sector fundamental al economiei britanice, in plin boom in ultimii ani. Incapabile sa faca fata cererilor de retrageri din partea investitorilor, trei fonduri – Standard Life, Aviva Investors si M&G Investments, care gestioneaza peste 9 miliarde de lire in active in imobiliare (birouri, magazine etc …) – au fost constranse sa inghete temporar retragerile. Un semnal ingrijorator, care nu a mai fost vazut de la criza din 2008.

  Actiunile imobiliare si ale grupurilor financiare expuse la acest sector au cazut sensibil in ultimele zile pe Bursa din Londra.

  Dar, dincolo de bursa si de aceste montaje financiare complexe, intreg sectorul de constructii este gripat. Primul indicator publicat pentru iunie, luna referendumului din 23 iunie, indicele PMI in constructii s-a contractat pentru prima oara de la jumatatea anului 2013 la un ritm care nu a mai fost vazut din 2009, in timpul krach-ului imobiliar provocat de criza financiara.”

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-21138684-apar-primele-efecte-economice-concrete-ale-brexitului-nervozitate-marile-pietele-financiare.htm

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s