Rugați-vă pentru Harald

harald

A fost înălțat în dregătoria Norvegiei.
Ar trebui ca prin el, administrarea Înțeleptului Dumnezeu să se transmită țării lui, ca toți să ducă o viață pașnică și liniștită.
Căci așa stă scris de Cel ce a creat țările și împărații, fiordurile și deșertul, bezna și aurora boreală:
”Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.”
Numai de viață pașnică nu au parte părinții din Norvegia care trăiesc ca paralizați în spaima continuă de Barnevernet.
Ar trebui să ne rugăm pentru Harald.

Pot fi două situații:
1. Ca Harald să fie un rege marionetă, un rege de estradă, de paradă, o relicvă a istoriei și atunci e trist, noi am avut un Ceaușescu de paradă, o economie de paradă, ziare de paradă. Iar unde este paradă, nu este evlavie(angajament) și nici cinste. În acest caz să ne rugăm cum am auzit eu niște rugăciuni în 2002 în Los Angeles la o familie de frați:”Schimbă-L Doamne!” Pune tu un om care să facă voia Ta!” Ați zice ”amin” la o astfel de rugăciune?
2. Ca Harald să fie un rege real cu puteri de rege. În acest caz ar trebui să decreteze eliberarea copiilor Bodnariu. Are puterea aceasta. Să nu lase să fie defăimată țara lui.

A fost înălțat ca șef al bisericii norvegiene.
Ei, aici e bai. În primul rând, pentru că nu poate să existe o biserică norvegiană. În biserica lui Cristos nu mai este nici iudeu, nici grec, nici norvegian. Apoi în biserică nu mai există nici șef. Capul Bisericii este Cristos și așa rămâne. Cine se pune pe el cap, atunci da, este o marionetă, o sperietoare de păsări într-un ogor de castraveți. Aici e bai cu Harald. Ocupă un loc care nu-i al lui. Se pune rău cu Șeful cel mare. Acesta este un păcat mare, un păcat de moarte, să nu ne rugăm pentru acesta. Ne mai mirăm că a schimbat Biblia, să nu mai apară ce scrie de nuia, de disciplinarea copiilor, să poată da drumul la căsătoriile anormale, etc.

Rămâne să ne rugăm pentru poziția lui de șef al statului. Doar ca șef al statului rămâne să-l socotim așa cum este:
”El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău…. Căci dregătorii sînt nişte slujitori ai lui Dumnezeu, făcînd necurmat tocmai slujba aceasta. Romani 13Â

Se face rău sub împărați, iar împărații trebuie să pedepsească răul.
Să ne rugăm pentru Harald să-și facă treaba, să pedepsească Barnevernetul, să salveze ”toată cinstea” țării lui, să fie eliberați copiii răpiți.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: