Sistemul clerical

Primăvara asta m-am plimbat mult prin păduri.

Pe unii stejari de pe cărarea mea erau liane și iedere foarte lungi lipite de trunchi, sugându-și seva din trunchi, trăind ”pe spinarea” bietului stajar. Stejarii n-au frunze, dar iedera da. Parcă e mai frumos copacul cu iederă.

Pe fagi sunt ciuperci din acelea ca o jumătate de pălărie, le place mai mult pe fagi, pe carpeni, pe ulmi. Abia le dezlipești. Polyporus Squamousus.

polyforus

Creşte pe copacii vii : nuci, arţari, alte foioase sau pomi fructiferi, din aprilie până în octombrie. Nu vă bucuraţi dacă apare în grădina proprie! E un parazit periculos pentru copaci. Omoară un copac în câţiva ani . ” scrie aici (luise-ciuperci.blogspot.ro/2010/11/polyporus-squamosus-pastravul-de-nuc.html) despre ele.

Prin meri și peri sălbatici, dar nu numai, crește vâscul. Mai ales prin peri. Am văzut ieri un păr plin de vâsc. Arăta ”minunat” chiar fără frunze și fără rod. ”Veșnic verde” ca bradul.

vasc

Poze e făcută de mine. Un biet păr sălbatic ucis de vâsc. Se mai văd ramurile lui, nimeni nu poate spune că nu e păr, dar…vai de el. Rădăcinile părului mână seva pentru parazitul lipit de ramurile lui. Câtă confuzie.

Privind bietul pom mi-a venit în minte remarca lui Cristian Moisescu de acum câțiva ani: ”cea mai răspândită religie din lume este confuzionismul.” Ca la părul cu vâsc, nimeni nu știe unde se termină părul și unde începe vâscul.

M-am gândit ce bine seamănă vâscul trăind în păr cu sistemul popesc, cu sistemul clerical, sistem ce ”trăiește” pe Adevărul lui Dumnezeu, pe Biblie, pe credincioșii sinceri. Amestecate într-o deplină confuzie. Când apare ideea de popă într-o adunare e ignorată, ca o rămurică de vâsc. Apoi vâscul crește, popia se dezvoltă, ajunge nepotism, funcționarism și pomul nu mai dă nici un rod.

Dacă spui unui popă, unui pastor că nu-i după Biblie, că el e vâsc, nu e păr, el îți va arăta …”părul”, pe credincioșii sinceri din biserica ”lui” (nu cei convertiți prin el), adevărurile divine (ramurile de păr), dar modificate după ”așa sunt vremile” (vâscul) și cel mai puternic argument: ”așa sunt toți”! Cum că toți pomii au vâsc, toate bisericile au popi, deci e normal. Cam așa ceva:
vasc2

În ciuda tuturor argumentelor, pentru mine un păr arată și trebuie să arate așa:

părcopt
Fără vâsc, fără iederă, fără ciuperci dar plin de rod.
Iar când apare în pom iederă, vâsc sau polyporus trebuie tăiate imediat, pentru că sistemul clerical e un parazit periculos, omoară o adunare în câțiva ani.

Când cei ce cârmuiesc și învață nu sunt cei crescuți la statura plinătății și maturității lui Hristos, ci niște copii cu diplome sau mai rău, saltimbanci ai ”noii închinări”, atunci acest sistem va ucide viața pomului roditor, pom ce va ajunge pipernicit și fără absolut nici un rod. Dar probabil veșnic verde.

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s