Propagandă

”-Că, dacă nu-ți ții gura, înainte de a ți-o închide definitiv, noi, o să punem alte guri, să strige și mai tare decât a ta.”
(Generalul de securitate către Paul Goma, Soldatul Câinelui, pag. 105)

Acum îi zice ”reclamă”, pentru că se face mai mult cu scop comercial sau ”campanie electorală”, cu scop politic.  Dacă e cu scop ideologic i se zice propagandă. Nouă, esticilor ni se face mai puțin, ni s-a acrit, norvegienilor le place, prin propagandă se simt ocrotiți de ”statul-dădacă”.

Propagandă e ”să strigi tare”, să dai sens informației: sens unic. Să fie iureș, vârtej, șuvoi. Ideea e să radă tot în cale, să nu permită nimic în sens invers.

Asta fac acum norvegienii cu Barnevernetul lor. Știri după știri, că ”ce greu e cu Barnevernetul”, că se fac greșeli tovarăși, că e mult de lucru, dar…”vom face totul”.
Primesc pe alerta de pe mail zilnic știri despre Barnevernet. Scriu norvegienii la greu, zilnic, cam la fel, aceleași știri sterile și stupide despre …”vom face totul!”
Așa de bine seamănă știrile norvegiene despre Barnevernet cu ziarele comuniste.
Propagandă:
O fabrică, un șantier, probleme, construcții, lăudați, eroi, interesul suprem, fanfaronadă.
Dar nici un cuvânt despre drepturile omului, despre încălcarea lor.
Ca la comuniști, așa și la norvegieni. Propagandă.
Case de copii, nevoie de fonduri, nevoie de personal, supraaglomerare, etc. Asta spun.
Dar eu citesc ce nu spun. Adică, mai întâi: de ce spun norvegienii în ziarele lor tot cam aceleași lucruri? Nu cumva cu acestea ascund pe cele pe care nu le spun? E prea cu sens unic informația, iar noi știm și ceea ce ei nu scriu.
Cei ce scriu la comandă sunt:
…alte guri care strigă și mai tare decât a ta.

Anunțuri

One Response to Propagandă

  1. […] Propagandă. Asta fac acum norvegienii cu Barnevernetul lor ”-Că, dacă nu-ți ții gura, înainte de a ți-o închide definitiv, noi, o să punem alte guri, să strige și mai tare decât a ta.” (Generalul de securitate către Paul Goma, Soldatul Câinelui, pag. 105) Acum îi zice ”reclamă”, pentru că se face mai mult cu scop comercial sau ”campanie electorală”, cu scop politic. Dacă e cu scop ideologic i se zice propagandă, nouă, esticilor ni se face mai puțin, ni s-a acrit, norvegienilor le place, prin propagandă se simt ocrotiți de ”statul-dădacă”. Propagandă e ”să strigi tare”, să dai sens informației: sens unic. Să fie iureș, vârtej, șuvoi. Ideea e să radă tot în cale, să nu permită nimic în sens invers. Asta fac acum norvegienii cu Barnevernetul lor. Știri după știri, că ”ce greu e cu Barnevernetul”, că se fac greșeli tovarăși, că e mult de lucru, dar…”vom face totul”. Citește mai mult https://vesteabuna.wordpress.com/  […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: